Печериці в духовці цілком – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свіжі печериці цілорічно присутні в наших магазинах. Ці багаті мікроелементами гриби використовуються в різноманітних стравах. Печериці, виготовлені цілком, – це просто, доступно і приголомшливо смачно.

Як смачно запекти печериці з сиром цілком у духовці?

Ароматна закуска з печериць, фаршировані сиром, порадує любителів грибів. Це блюдо гідно і святкового столу, і простого домашнього вечері.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі 10 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як смачно і просто запекти печериці в духовці цілком? Гриби миємо й обережно витираємо рушником. Відрізаємо ніжки. П’ять печериць і відрізані ніжки розрізаємо на невеликі кубики. На сковороду наливаємо олію, викладаємо гриби, солимо за смаком і смажимо 10 хвилин на невеликому вогні.
  2. Очищаємо цибулю, дрібно нарізаємо і додаємо на сковороду. Все перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин. Перекладаємо обсмажені з цибулею гриби в тарілку і даємо трохи охолонути.
  3. Додаємо до грибів натертий на крупній тертці сир і сметану. Перемішуємо. Начинка готова.
  4. Застеляємо деко фольгою, змащену невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо цілі капелюшки печериць.
  5. Заповнюємо капелюшки підготовленою начинкою.
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди деко з грибами на 30 хвилин. Готову закуску прикрашаємо зеленню за смаком. Смачне і ароматне блюдо готове. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печериць цілком з майонезом

Один з найбільш простих і швидких рецептів приготування печериць з цілком доступних продуктів. Соковиті, з ароматом часнику і спецій, гриби можна подати як самостійну закуску або як гарнір до риби.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій — 8

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг
  • Майонез – 200 мл
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа грибна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо гриби до запіканню. Печериці добре протираємо вологою серветкою або промиваємо під проточною водою, обсушивши потім рушником. Злегка ніжки підрізаємо.

Крок 2. У глибокій мисочці готуємо соус для маринування грибів. З’єднуємо майонез, пропущений через прес часник, чорний мелений перець і грибну приправу. Перемішуємо.

Крок 3. Кладемо печериці в миску, заливаємо приготовленим соусом і ретельно перемішуємо, щоб соус гарненько покривав кожен гриб. Відставляємо маринуватися на 30-40 хвилин.

Крок 4. Деко застеляємо фольгою. Змащуємо фольгу невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Можна налити 3-4 столові ложки води. Акуратно викладаємо промариновані гриби на деко.

Крок 5. Запікаємо печериці в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів протягом 30 хвилин до приємного золотисто-коричневого кольору. Закуска готова до подачі на стіл. Насолоджуйтесь!

Простий і смачний рецепт печериць з начинкою з фаршу

Печериці з начинкою з фаршу можна подати до столу не тільки як гарячу закуску, але і як основна страва. Байдужих не буде!

Час приготування: 3 години

Час приготування: 20 хв.

Порцій — 6

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 8 шт.
  • Фарш курячий – 150 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця готова – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – 2-3 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гриби, промиваємо водою і висушуємо їх від зайвої вологи. Акуратно вирізаємо або викручуємо ніжки з капелюшків.

Крок 2. У невеликій піалі змішуємо майонез і гірчицю. Змащуємо приготованим соусом кожен гриб, складаємо у відповідний контейнер або миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 2-3 години.

Крок 3. Займемося начинкою. Дрібно рубаємо грибні ніжки. Очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками цибулину.

Крок 4. Наливаємо в сковороду олію, кладемо цибулю і смажимо його на невеликому вогні до легкого золотавості. Додаємо до цибулі рубані ніжки печериць і готуємо разом з цибулею хвилин 15 періодично помішуючи.

Крок 5. Приготовлені цибулю з грибами знімаємо з вогню, перекладаємо в миску і даємо трохи охолонути. Додаємо курячий фарш і часник.

Крок 6. Приправляємо начинку сіллю, меленим чорним перцем. Додаємо подрібнений кріп. За бажанням можна покласти інші улюблені спеції.

Крок 7. Сир натираємо на тертці. Половину натертого сиру додаємо в начинку і все добре перемішуємо.

Крок 8. Промариновані грибні капелюшки викладаємо у змащену маслом форму для запікання і наповнюємо підготовленою начинкою. Печериці запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Крок 9. В кінці приготування дістаємо форму з грибами з духовки, присипаємо тертим сиром і знову повертаємо в духовку. Коли сир розплавиться – фаршировані печериці готові. Приємного апетиту!

Як приготувати шампіньйони цілком з соєвим соусом в домашніх умовах?

Дивно проста в приготуванні і ефектна закуска для любителів грибів. Для цієї страви ідеально підійдуть невеликі за розміром печериці.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Печериці – 10-15 шт.
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Часник сушений – 1/4 ч. л.
  • Трави прованські – 1/4 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор тростинний – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Лимон – 1/4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо гриби. Змиваємо пил і залишки землі, злегка підрізаємо занадто довгі ніжки, обсушуємо.

Крок 2. Готуємо маринад. Для цього в зручній глибокій ємності змішуємо сушений часник, прованські трави і тростинний цукор. Наливаємо соєвий соус і рослинне масло і добре все розмішуємо. Необхідно, щоб цукор повністю розчинився в маринаді.

Крок 3. Промиті і обсушені гриби кладемо в ємність з маринадом, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин 40. За цей час перемішуємо гриби кілька разів, щоб вони добре промариновались і просочилися ароматами спецій.

Крок 4. Злегка підігріваємо форму, в якій будемо запікати печериці, перекладаємо в неї промариновані гриби і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. За час запікання гриби бажано перемішати 2-3 рази.

Крок 5. Дістаємо форму з грибами з духовки, присипаємо подрібненим часником, кладемо на кожен гриб невеликий шматочок вершкового масла і скроплюємо лимонним соком. Знову ставимо форму в духовку на короткий час. Чекаємо, щоб масло розтануло.

Крок 6. Печериці готові. Ця страва чудово смачне і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Закуска з печериць з сиром і часником для святкового столу

Пікантна гаряча закуска з печериць, фаршировані сиром і часником, приємно різноманітить будь-яке застілля – від святкового до повсякденного.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій — 5

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 10 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і висушуємо гриби. Прибираємо з печериць ніжки і поки відкладаємо вбік. Невеликий ложкою акуратно, щоб не зламати капелюшки грибів, дістаємо з них м’якоть.

Крок 2. Цибулю і часник чистимо, дрібно ріжемо і смажимо, помішуючи, на сковороді з рослинною олією до прозорості.

Крок 3. Розрізаємо на невеликі кубики грибні ніжки і кладемо їх на сковороду, де смажимо цибулю і часник. Сюди ж додаємо вийняту з капелюшків м’якоть. Солимо і перчимо за смаком і смажимо начинку до повного випаровування рідини від грибів зі сковороди.

Крок 4. Підготовлені для запіканні капелюшки печериць викладаємо на деко, покритий фольгою. Фольгу злегка змащуємо рослинним маслом. Розподіляємо обсмажену начинку по капелюшках. Сир натираємо на тертці і наповнюємо їм грибні капелюшки.

Крок 5. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко з грибами відправляємо в духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин. Дивовижна закуска готова!

Дуже смачні і ситні печериці з начинкою з курки

Фаршировані куркою печериці – дуже смачне і ситне блюдо, яке займе зовсім небагато часу при приготуванні.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хв.

Порцій — 6

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 200 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки нежирні – 50 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо для фарширування печериці з великими красивими капелюшками і починаємо готувати. Гриби промиваємо під холодною проточною водою і обсушуємо. Знімаємо з ніжок плівочку і акуратно видаляємо ніжки з капелюшків. Наші кошики для фарширування готові.

Крок 2. Настала черга начинки для фарширування. Чистимо цибулину, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо смажитися на розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 3. Поки цибуля нудитися на невеликому вогні, досить дрібно нарізаємо куряче філе і ніжки грибів і додаємо все це на сковороду до цибулі. Смажимо, помішуючи, начинку до легкого золотистого кольору. Додаємо вершки, солимо і перчимо і тримаємо на маленькому вогні ще близько п’яти хвилин. Начинка готова.

Крок 4. Фаршируємо грибні капелюшки приготовленої начинкою. Робимо це уважно і акуратно, намагаючись не зламати капелюшок і покласти в неї якомога більше начинки. Викладаємо нафаршировані гриби на деко, який застеляємо промазаної маслом фольгою.

Крок 5. Сир натираємо на тертці і рясно посипаємо наші нафаршировані печериці.

Крок 6. Деко з грибами ставимо в духовку, яку заздалегідь розігріли до 200 градусів. Запікаємо наше блюдо 20-25 хвилин, щоб сир повністю розплавився і красиво підрум’янився. Готові гриби викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню за смаком і подаємо до столу.

Ніжні та ароматні печериці цілком у вершках в духовці

Ніжна грибна гаряча закуска з м’яким вершковим ароматом чудово доповнить сімейний вечерю або дружню вечірку.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій — 6

Склад:

  • Печериці – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки жирні – 250 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло оливкова – 1-2 ст. л
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Дрібні і міцні печериці добре промиваємо і висушуємо.

Крок 2. Складаємо гриби в підходящу ємність, солимо і перчимо, додаємо оливкову олію і вершкове масло. Добре все перемішуємо і трохи обсмажуємо.

Крок 3. Почнемо приготування вершкового соусу. У невелику каструлю або сотейник наливаємо вершки і починаємо їх прогрівати на вогні. Через дві-три хвилини до вершків додаємо чебрець і дрібно нарізаний часник. Продовжуємо прогрівати, помішуючи, ще кілька хвилин. Як тільки вершки почнуть закипати, знімаємо каструлю з вогню.

Крок 4. У форму для запікання перекладаємо обсмажені гриби і заливаємо їх гарячими вершками. Ставимо форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Запікаємо протягом тридцяти хвилин.

Крок 5. Дістаємо форму з духовки, гриби присипаємо тертим сиром і повертаємо в духовку. Коли сир розплавиться – наша закуска готова. Пригощайтеся!

Як просто і смачно запекти печериці у сметані в духовці?

Печериці, запечені цілком, це завжди просто і досить швидко. В результаті отримуємо ароматне і соковите блюдо, яке не тільки урізноманітнює наше меню, але і може подаватися як самостійно, так і як частина гарніру.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хв.

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 0,5 кг
  • Сметана будь-якої жирності — 150 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Суміш італійських або прованських трав – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – 2-3 гілки
  • Рослинне масло – 2 ст. л. для запікання

Процес приготування:

Крок 1. Для запікання цілком вибираємо гриби середнього розміру. Промиваємо і витираємо їх серветкою або рушником, зрізаємо трохи ніжку. Підготовлені таким чином печериці складаємо в глибоку ємність, де будемо їх маринувати.

Крок 2. Солимо і перчимо гриби, додаємо прянощі. Замість суміші прованських або італійських трав можна додати спеції на свій смак. Добре і акуратно перемішуємо гриби руками.

Крок 3. До приправленим печерицям додаємо сметану і знову все перемішуємо. Далі можна відставити нашу ємність на 30-40 хвилин, щоб гриби промариновались і наситилися ароматами спецій. Але якщо час не дозволяє, можна відразу приступити до запіканню.

Крок 4. У форму з невеликою кількістю рослинного масла викладаємо гриби капелюшками вниз і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 5. Коли час запікання закінчиться, вимикаємо духовку, дістаємо форму з печеними печерицями, гриби присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню і знову повертаємо в гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб сир трохи «поплив». Всі. Наше чудове і дуже смачне блюдо готове. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печериць на шпажках в духовці

Печериці, запечені цілком на шпажках або шампурі, відмінний варіант приготування цих чудових грибів. Швидко, нетрудоемко, можна приготувати не тільки вдома в духовці, але і за містом, на дачі або пікніку.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій — 8

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Вино біле напівсухе – 50 мл
  • Оцет бальзамічний – 50 мл
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Базилік сухий – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо печериці для маринування. Промиваємо від залишків землі, злегка ніжки підрізаємо, сушимо на серветці або паперовому рушнику. Гриби по розміру краще взяти середні чи великі.

Крок 2. Викладені в глибоку миску або контейнер печериці солимо на свій смак, додаємо мелену суміш перців і сухий базилік. Перемішуємо.

Крок 3. Наливаємо до грибів соєвий соус, біле напівсухе вино і оливкову олію. Знову все перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Якщо є можливість, маринувати гриби можна довше.

Крок 4. Промариновані печериці щільно одягаємо на шпажки. Підготовлені таким чином шашлички укладаємо на будь-яку жароміцну ємність, щоб капелюшки грибів не стосувалися дна ємності.

Крок 5. Запікаємо в духовці 25-30 хвилин в залежності від розміру грибів. Температура запікання – 180-190 градусів. Готові запечені печериці дістаємо з духовки і насолоджуємося!

Неймовірно смачні гриби з сиром і майонезом, запечені у фользі

Ще один рецепт приготування печериць в духовці, який не доставить багато клопоту господині, вимагає трохи доступних продуктів і приємно здивує своїм ароматом і смаком.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 25 хв.

Порцій — 8

Склад:

  • Печериці – 1 кг
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Мелений чорний перець – 1 щіпка
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Печериці дбайливо промиваємо холодною водою і висушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Акуратно видаляємо ніжки грибів, відрізаючи їх ножем або викручуючи. Плівочку на капелюшку можна не обрізати.

Крок 3. Очищаємо і видавлюємо через прес часник. Тремо на тертці будь-якого зручного розміру сир. Кладемо в кожну грибну капелюшок спочатку часник. Потім заповнюємо капелюшки сиром і буквально капаємо невелику кількість майонезу. Солі, перчимо, присипаємо улюбленими спеціями за смаком.

Крок 4. Кожну грибну капелюшок загортаємо в окремий невеликий шматочок фольги.

Крок 5. Відправляємо деко з грибами в духову шафу. Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 175 градусів. Готові печериці перед подачею на стіл звільняємо від фольги і викладаємо на красиве блюдо, посипавши зеленню. Насолоджуйтесь!