Покроковий рецепт приготування печериць цілком з майонезом
Один з найбільш простих і швидких рецептів приготування печериць з цілком доступних продуктів. Соковиті, з ароматом часнику і спецій, гриби можна подати як самостійну закуску або як гарнір до риби.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій — 8
Інгредієнти:
- Печериці – 1 кг
- Майонез – 200 мл
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа грибна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо гриби до запіканню. Печериці добре протираємо вологою серветкою або промиваємо під проточною водою, обсушивши потім рушником. Злегка ніжки підрізаємо.
Крок 2. У глибокій мисочці готуємо соус для маринування грибів. З’єднуємо майонез, пропущений через прес часник, чорний мелений перець і грибну приправу. Перемішуємо.
Крок 3. Кладемо печериці в миску, заливаємо приготовленим соусом і ретельно перемішуємо, щоб соус гарненько покривав кожен гриб. Відставляємо маринуватися на 30-40 хвилин.
Крок 4. Деко застеляємо фольгою. Змащуємо фольгу невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Можна налити 3-4 столові ложки води. Акуратно викладаємо промариновані гриби на деко.
Крок 5. Запікаємо печериці в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів протягом 30 хвилин до приємного золотисто-коричневого кольору. Закуска готова до подачі на стіл. Насолоджуйтесь!