Печінковий торт з курячої печінки – 10 покрокових рецептів з фото

Торт з курячої печінки з молоком

Куряча печінка значно ніжніше свинячий і має менш яскраво виражений смак. Тісто готується з додаванням молока, що запобігає сухість коржів.

Час готування: 1 година 10 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для коржів:

  • Печінка куряча – 750 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Молоко – 220 мл;
  • Борошно пшеничне – 170 г;
  • Сіль, мелений чорний перець – на смак.

Для прошарку і посипання:

  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Майонез – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінку помити в холодній воді, злити з неї рідину і промокнути паперовими рушниками.

2. Нарізати печінку невеликими шматками, зрізати прожилки. Прокрутити в м’ясорубці з дрібною сіточкою, можна пробити масу в чаші блендера для більш однорідної консистенції.

3. Цибулю почистити і теж прокрутити через м’ясорубку або дрібно нарізати і подрібнити у блендері.

4. Поєднати в мисці печінку і цибулю. Додати до них яйця і молоко, збити суміш віночком або міксером до однорідності.

5. Додати в масу сіль, перець, улюблені приправи за бажанням.

6. Окремо просіяти борошно. Підсипати борошно порціями в тісто, після кожного разу збиваючи все міксером, щоб не було грудочок.

7. Сковороду розжарити на сильному вогні, зменшити вогонь. Змастити поверхню сковороди олією, вилити пару ложок тесту і провернути сковороду по колу, розподіляючи печінковий тісто.

8. Смажити млинці приблизно 1,5-2 хв, потім перевернути на іншу сторону і обсмажувати ще приблизно стільки ж.

9. Таким чином спекти всі коржі і скласти їх стопкою, остигати.

10. Цибулю і моркву очистити, помити їх разом із зеленню в холодній воді. Моркву потерти крупно на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.

11. Обсмажувати цибулю з морквою в невеликій кількості рослинного масла близько 5 хв, потім дати охолонути, щоб під гарячої засмажкою не потік майонез.

12. Для складання взяти плоске блюдо, на нього викласти корж. Корж промазати майонезом, викласти на нього зажарку, накрити наступним коржем.

13. Такі ж маніпуляції провести з усіма коржами. Торт готовий.

14. Для прикраси зелень дрібно порубати, яйця зварити круто. Змастити поверхню і боки торта майонезом, присипати крихтою з яєць, порізаних на дрібні кубики. Зверху посипати все зеленню.

Приємного апетиту!