Печінковий торт з курячої печінки – 10 покрокових рецептів з фото

Простий рецепт торта з печінки з помідорами

Закусочний торт з печінки з помідорами і огірком виходить дуже соковитим. Навіть якщо раптом ви злегка пересушите коржі на сковороді, сік овочів послужить для них додаткової ароматною просоченням.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Печінка куряча – 950 г;
  • Борошно пшеничне – 190 г;
  • Кефір – 190 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Майонез – 200 г;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Огірок – 1 шт.;
  • Сир твердий – 120 г;
  • Горошок консервований – 80 г;
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки;
  • Приправи – на свійкус.

Процес приготування:

1. Овочі почистити, сполоснути. Печінку вимити, зрізати жир, плівки, жилки. Відкинути на сито на 10 хв., дати стекти рідини.

2. Цибулю і печінку прокрутити в м’ясорубці або подрібнити у блендері.

3. Окремо в посуд вбити яйця, додати до них кефір. Збити віночком або міксером.

4. Борошно просіяти і додавати потроху в тісто, збивати після кожного разу міксером. В кінці посолити і всипати приправу.

5. З’єднати дві маси, розмішати.

6. Невелику сковороду розігріти, змастити маслом і випекти всі млинці по 2-3 хв. на кожній стороні (в залежності від товщини коржа). У гарячому стані обрізати коржі ножем, приклавши до них тарілку, щоб добитися однакової форми і діаметра у млинчиків. Це знадобиться для рівного складання.

7. Для соусу огірок почистити від шкірки, потерти на дрібній тертці або овощерезке. Додати тертий сир, майонез і часник, пропущений через прес, розмішати.

8. Коржі по черзі змащувати соусом, розкладаючи по ньому пластинки помідорів і накриваючи наступним коржем.

9. В кінці обмазати весь торт майонезом, зверху розкласти зелений горошок з банки, а боки присипати тертим сиром.

Приємного апетиту!