Простий рецепт торта з печінки з помідорами
Закусочний торт з печінки з помідорами і огірком виходить дуже соковитим. Навіть якщо раптом ви злегка пересушите коржі на сковороді, сік овочів послужить для них додаткової ароматною просоченням.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Печінка куряча – 950 г;
- Борошно пшеничне – 190 г;
- Кефір – 190 мл;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Майонез – 200 г;
- Помідори – 3 шт.;
- Огірок – 1 шт.;
- Сир твердий – 120 г;
- Горошок консервований – 80 г;
- Сіль – 1 ст. л. без гірки;
- Приправи – на свійкус.
Процес приготування:
1. Овочі почистити, сполоснути. Печінку вимити, зрізати жир, плівки, жилки. Відкинути на сито на 10 хв., дати стекти рідини.
2. Цибулю і печінку прокрутити в м’ясорубці або подрібнити у блендері.
3. Окремо в посуд вбити яйця, додати до них кефір. Збити віночком або міксером.
4. Борошно просіяти і додавати потроху в тісто, збивати після кожного разу міксером. В кінці посолити і всипати приправу.
5. З’єднати дві маси, розмішати.
6. Невелику сковороду розігріти, змастити маслом і випекти всі млинці по 2-3 хв. на кожній стороні (в залежності від товщини коржа). У гарячому стані обрізати коржі ножем, приклавши до них тарілку, щоб добитися однакової форми і діаметра у млинчиків. Це знадобиться для рівного складання.
7. Для соусу огірок почистити від шкірки, потерти на дрібній тертці або овощерезке. Додати тертий сир, майонез і часник, пропущений через прес, розмішати.
8. Коржі по черзі змащувати соусом, розкладаючи по ньому пластинки помідорів і накриваючи наступним коржем.
9. В кінці обмазати весь торт майонезом, зверху розкласти зелений горошок з банки, а боки присипати тертим сиром.
Приємного апетиту!