Легендарне печиво Кураб’є прийшло до нас із східних країн. Але це було так давно, що ласощі встиг добре вкоренитися в нашому кондитерській справі. Пісочний десерт продається практично у всіх магазинах, але також його не складе труднощів приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього яскраву добірку з 7-і покрокових рецептів.
Класичне печиво Кураб’є за Гостом
Яскраве і неймовірно смачне печиво Кураб’є найпростіше готувати по ГОСТу. Готовий продукт ідеально доповнить домашнє чаювання. Беріть на замітку швидкий і перевірений роками рецепт.
Інгредієнти на
18 шт.
- Борошно 280 гр.
- Масло вершкове 180 гр.
- Білки 2 шт.
- Цукрова пудра 80 гр.
- Варення 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ч. л.
- Ванілін 2 гр.
Процес приготування:
- Як спекти класичне печиво Кураб’є в домашніх умовах за Гостом? Вершкове масло заздалегідь доводимо до кімнатної температури, після чого збиваємо його з яєчними білками і цукровою пудрою до пишної маси. Слідом доповнюємо просіяним борошном з ваніліном.
- Вимішуємо тісто до однорідного стану. Для зручності поміщаємо його в кондитерський мішок з зірчастої насадкою.
- Видавлюємо тісто на деко з пергаментом. Заготовки повинні бути акуратною привабливої форми.
- Розмішуємо варення з крохмалем і порційно розміщуємо його по центру кожної заготовки. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Печиво Кураб’є за Гостом готово! Охолоджуйте його і пробуйте.
Простий і швидкий рецепт печива Кураб’є з маргарином
Ніжне пісочне печиво Кураб’є можна приготувати на маргарині. З простим кулінарним рецептом впорається кожен. Використовуйте яскраву ідею, щоб порадувати своїх близьких або гостей.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 33 шт.
Склад:
- Борошно – 225 гр.
- Маргарин – 150 гр.
- Білок курячий– 2 шт.
- цукрова Пудра – 70 гр.
- Розпушувач – 0,5 пакета.
- Цукор ванільний – 1 пакет.
- Джем малиновий – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці розмішуємо розм’якшений маргарин з цукровою пудрою.
Крок 3. Доповнюємо масу збитими яєчними білками, ванільним цукром і розпушувачем.
Крок 4. Збиваємо вміст віночком і поступово вводимо просіяне борошно.
Крок 5. Занурюємо м’яке тісто в кондитерський шприц. Видавлюємо заготовку у формі печива на деко з пергаментом. По центру кожного продукту капаємо малиновий джем. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Ніжне печива Кураб’є на маргарині готово. Подавайте разом з чаєм!
Як приготувати лимонне Кураб’є в домашніх умовах?
Домашнє печиво Кураб’є можна приготувати з додаванням лимонної цедри. Такий десерт порадує насиченим смаком і ароматом. Частування стане відмінним доповненням до чашки чаю.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 40 шт.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Білок курячий– 2 шт.
- лимонна Цедра – за смаком.
- Варення – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ваніліном близько 5 хвилин.
Крок 2. Далі в цю масу вводимо окремо збиті курячі білки і лимонну цедру. Перемішуємо.
Крок 3. Сюди ж просіваємо борошно і вимішуємо тісто до однорідності.
Крок 4. Розміщуємо заготовку в кондитерський мішок і з його допомогою продавлюємо тісто на деко з пергаментом. По центру кожного печива кладемо варення.
Крок 5. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Крок 6. Ароматне печиво Кураб’є готове, пробуйте!
Дуже смачний рецепт шоколадного Кураб’є з какао
Смачне і ніжне печиво Кураб’є можна приготувати на шоколадному тесті. Це легко зробити з додаванням какао. Використовуйте простий кулінарний рецепт, щоб порадувати домашніх.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 18 шт.
Склад:
- Борошно – 120 гр.
- Какао – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль морська – 1 ч. л.
- ванільний Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром. Після доповнюємо продукти курячим яйцем.
Крок 2. Доповнюємо масу борошном, какао, содою і ванільним цукром. Знову вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Замішуємо м’яке і гладке шоколадне тісто.
Крок 4. Ділимо заготовку на 18 рівних частин. З кожної формуємо невеликий кулька, який притискаємо рукою. Посипаємо продукт морською сіллю і випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Апетитне шоколадне печиво Кураб’є готово!
Як спекти домашнє печиво Кураб’є на вершковому маслі?
Ніжне пісочне печиво Кураб’є найчастіше готують на вершковому маслі. Смачне частування стане відмінним приводом зібрати близьких за чаюванням. Оцініть простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 30 шт.
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 175 гр.
- Білки курячі– 2 шт.
- Пудра цукрова – 75 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Повидло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти. Якщо немає цукрової пудри, то рекомендується перемолоти звичайний цукор.
Крок 2. Далі розминаємо пудру з розм’якшеним вершковим маслом.
Крок 3. Збиваємо до отримання повітряної маси.
Крок 4. Занурюємо сюди курячі білки і ванілін.
Крок 5. Просіваємо в масу борошно.
Крок 6. Збиваємо продукти до однорідності.
Крок 7. На виході отримуємо м’яке, пухке тісто. Занурюємо його в кондитерський мішок або шприц.
Крок 8. Видавлюємо заготовку на деко з пергаментом.
Крок 9. По центру кожної заготовки кладемо трохи повидла.
Крок 10. Випікаємо частування 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 11. Апетитне печиво Кураб’є готове, подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт Кураб’є на рослинному маслі
Простий і бюджетний спосіб приготувати ніжне печиво Кураб’є – на рослинному маслі. Подавайте частування до чашки гарячого чаю або кави. З простий кулінарної ідеєю впорається кожен. Спробуйте!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 20 шт.
Інгредієнти:
- Масло рослинне – 80 мл
- Борошно – 230 гр.
- Цедра апельсинова – 0,5 ст. л.
- Сік апельсиновий – 100 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Повидло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Апельсиновий сік розмішуємо з цукром до його повного розчинення. Після сюди додаємо цедру і рослинне масло.
Крок 2. Просіваємо сюди борошно з сіллю і розпушувачем. Вимішуємо до однорідної м’якої маси.
Крок 3. Занурюємо тісто в кондитерський мішок або шприц. Зручно використовувати насадку у вигляді зірочки.
Крок 4. Видавлюємо тісто невеликими порціями на деко з пергаментом. По центру кожного ласощі кладемо трохи повидла. Випікаємо десерт 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 5. Апетитне хрустке печиво готове. Такий десерт підходить і для пісного меню, спробуйте!
Як приготувати домашнє Кураб’є зі згущеним молоком в духовці
Апетитне печиво Кураб’є традиційно готують з варенням або повидлом. Але також десерт можна виконати зі згущеним молоком. Так продукт вийде ще більш яскравим за смаком. Беріть на замітку.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 14 шт.
Склад:
- Борошно – 160 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Пудра цукрова – 40 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Для начинки:
- Молоко, згущене варене – 1 ст. л.
- Крохмаль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло вимішуємо з цукровою пудрою.
Крок 2. Після, заготівлю доповнюємо яєчним білком, ванільним цукром і просіяним борошном. Вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Занурюємо м’яке тісто в кондитерський мішок і з його допомогою розміщуємо продукт на деко з пергаментом.
Крок 4. Випікаємо заготовки 12 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 5. Дістаємо частування з духовки і по центру кожного печива кладемо варену згущенку. Готово!