Перлова каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

В’язка перлова каша на воді в каструлі на плиті

Щоб домашня перлова каша вийшла в’язкою і ніжною на смак, готуйте її перевіреним покрокового рецептом. Продукт можна подавати на сімейний сніданок або обід. Беріть на замітку просту і смачну ідею!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Перлову крупу заливаємо на 10 хвилин теплою водою. Спливли крупинки викидаємо, решта відкидаємо на дрібне сито.

2. Кладемо продукт в каструлю і повністю заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після тримаємо на сильному вогні ще 5-10 хвилин.

3. Знову відкидаємо інгредієнт на друшляк або сито.

4. Кладемо крупу в каструлю назад. Солимо і доповнюємо трьома склянками холодної води. Варимо на слабкому вогні до отримання в’язкої маси. На це піде 40-60 хвилин. Періодично помішуємо.

5. Ніжна тягуча перлова каша готова. Подавайте її до сімейного столу в якості гарніру.