В’язка перлова каша на воді в каструлі на плиті
Щоб домашня перлова каша вийшла в’язкою і ніжною на смак, готуйте її перевіреним покрокового рецептом. Продукт можна подавати на сімейний сніданок або обід. Беріть на замітку просту і смачну ідею!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перлову крупу заливаємо на 10 хвилин теплою водою. Спливли крупинки викидаємо, решта відкидаємо на дрібне сито.
2. Кладемо продукт в каструлю і повністю заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після тримаємо на сильному вогні ще 5-10 хвилин.
3. Знову відкидаємо інгредієнт на друшляк або сито.
4. Кладемо крупу в каструлю назад. Солимо і доповнюємо трьома склянками холодної води. Варимо на слабкому вогні до отримання в’язкої маси. На це піде 40-60 хвилин. Періодично помішуємо.
5. Ніжна тягуча перлова каша готова. Подавайте її до сімейного столу в якості гарніру.