Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму

Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму – це смачна і ароматна закуска, яку можна використовувати в усіх прийомах їжі і подавати навіть до спиртних напоїв. В якості добавок ми будемо використовувати не тільки фруктовий оцет, але також куркуму і насіння білої гірчиці.

Час готування – 4 ч. 5 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Насіння білої гірчиці – 2 ст. л.
  • Куркума – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті овочі нарізаємо тонкими круглими слайсами.

Крок 2. Огірки солимо і перемішуємо, даємо постояти при кімнатній температурі не менше трьох годин.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо маринад: змішати оцет зі спеціями і кип’ятимо, вводимо цукровий пісок.

Крок 4. Огірки обполіскуємо водою і чекаємо, поки стече зайва рідина – перекладаємо в розсіл.

Крок 5. Слідом додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і тушкуємо до зміни відтінку огірків.

Крок 6. Розфасовуємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і закриваємо під кришки. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!