Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму
Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму – це смачна і ароматна закуска, яку можна використовувати в усіх прийомах їжі і подавати навіть до спиртних напоїв. В якості добавок ми будемо використовувати не тільки фруктовий оцет, але також куркуму і насіння білої гірчиці.
Час готування – 4 ч. 5 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Цибуля – 100 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Насіння білої гірчиці – 2 ст. л.
- Куркума – ¼ ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті овочі нарізаємо тонкими круглими слайсами.
Крок 2. Огірки солимо і перемішуємо, даємо постояти при кімнатній температурі не менше трьох годин.
Крок 3. Не гаючи часу, готуємо маринад: змішати оцет зі спеціями і кип’ятимо, вводимо цукровий пісок.
Крок 4. Огірки обполіскуємо водою і чекаємо, поки стече зайва рідина – перекладаємо в розсіл.
Крок 5. Слідом додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і тушкуємо до зміни відтінку огірків.
Крок 6. Розфасовуємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і закриваємо під кришки. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!