Пісні щі з свіжої капусти – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Пісні щі з свіжої капусти — це блюдо, яке зобов’язане бути у вашому раціоні, якщо ви збираєтеся постити. Апетитний суп відмінно підходить для тих, хто хоче нормалізувати харчування, скоротивши споживання жирів. Перша страва багата різноманітністю овочів, готується просто і не обтяжить вас який-небудь складністю. У збірці зібрані самі смачні, на мій погляд, рецепти. З радістю ділюся ними!

Пісні щі з свіжої капусти — класичний рецепт

Пісні щі з свіжої капусти – класичний рецепт нітрохи не гірше свого аналога з м’ясом. Після свят саме час задуматися, щоб привести себе в форму. Якщо ви плануєте тримати піст, без цього невигадливого супу нікуди. Сготовить пісні щі не складе великої праці. Якщо з супами в плані готування у вас проблеми, почніть з пісних супів.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білоголова 400 гр.
  • Картопля 400 гр.
  • Помідори 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень 2 гілки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. Обшелушенный цибулю-ріпку настругайте довільно.
  3. Помаранчевий коренеплід пошкрябайте або звільніть від шкірки економкою, порубаєте квадратиками.
  4. Помідори промийте, поріжте часточками, видаливши плодоніжку.
  5. З капусти приберіть підсохлі листя і нашаткуйте, як подобається.
  6. Картоплю очистіть від шкірки економкою, поріжте, як зазвичай ріжете на суп.
  7. Цибуля з морквою спасеруйте на олії без запаху.
  8. Коли досягнете м’якого стану, закиньте томати. Якщо ні помідорів, візьміть томатну пасту. Соус або кетчуп теж підійде.
  9. У киплячу воду відправте капусту.
  10. Слідом вивантажите картоплю, варіть до напівготовності.
  11. Перекладіть зажарку в каструлю, посоліть і поперчіть, варіть суп ще 10 хвилин, встановивши мінімальну температуру. Потім вимкніть нагрів і дайте настоятися під кришкою.
  12. Перед подачею нарубайте промиту зелень і очищений часник.
  13. Яскраві апетитні щі розділіть на порції, посипте рубаною зеленню і часником. Запрошуйте сімейство обідати. Якщо не дотримуєтесь посту, здобріть ложкою сметани. Приємного апетиту!

Пісні щі з свіжої капусти з квасолею

Пісні щі з свіжої капусти з квасолею – ідеальне блюдо, яке багате не тільки вітамінами, але і рослинним білком. Страва ідеально для тих, хто стежить за споживаними продуктами. Тут є необхідні нутрієнти. Суп виходить максимально апетитним, повірте. А якщо не вірите – перевірте, втіливши в життя приголомшливе блюдо відразу ж!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і моркву позбавте від шкірки економкою. Картоплю поріжте, як зазвичай ріжете на суп.

Крок 2. З качана приберіть підсохлі листи і нашаткуйте, як подобається.

Крок 3. У киплячу воду відправте картоплю.

Крок 4. Слідом вивантажите капусту. Вскипятив, варіть основу 15-20 хвилин.

Крок 5. Моркву натріть на тертці. Обшелушенный ріпчасту цибулю наріжте довільно. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить більші, хтось менші.

Крок 6. Цибуля спасеруйте на олії без запаху. Коли досягнете м’якого стану, закиньте морквяну стружку, здобріть томатною пастою. Якщо немає томатної пасти, візьміть консервовані помідори. Соус або кетчуп теж підійде. Налийте ополоник бульйону. Протушкувати до випаровування рідини.

Крок 7. Перекладіть зажарку в каструлю, посоліть, варіть суп ще 5 хвилин, встановивши мінімальну температуру.

Крок 8. Вивантажите консервовану квасолю. Закиньте в суп квасоля. Дочекайтеся повторного закипання. Якщо немає консервованої квасолі, і ви маєте вільний час, потурбуйтеся про це заздалегідь, замочивши і відваривши продукт з вечора.

Крок 9. Потім вимкніть нагрів. Перед подачею нарубайте промиту зелень і очищений часник і відправте в щі. Дайте настоятися під кришкою

Крок 10. Ароматні щі розділіть на порції. Запрошуйте сімейство дегустувати чарівне частування. Якщо не постите, здобріть суп ложкою сметани, бажано домашньої. Блюдо придбає неймовірний смак, який важко передати на словах. Приємного апетиту!

Пісні щі з свіжої капусти з грибами

Пісні щі з свіжої капусти з грибами являє собою шикарну страва, якою не соромно пригостити друзів. Страву подають не тільки під час посту, багато його їдять незалежно від того, постять чи ні. Ароматний суп підходить для розвантажувальних днів і правильного харчування.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Картоплю і моркву позбавте від шкірки овочечисткою. З капусти приберіть підсохлі листя. Цибулю-ріпку обшелушите. Дістаньте з морозилки гриби.

Крок 2. Картоплю поріжте, як зазвичай ріжете на суп.

Крок 3. У глибокій ємності для варіння супу закип’ятіть воду. У киплячу воду відправте картоплю. Закипятив, тушкуйте до напівготовності.

Крок 4. Якщо гриби потребують очищення, видаліть шкірку і порубаєте, як подобається. Сухі гриби попередньо запарте в окропі. Моркву натріть теркою. Обшелушенный цибулю-ріпку настругайте довільно. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить більші, хтось менші.

Крок 5. Овочі спасеруйте на олії без запаху. Протушкувати до випаровування рідини. Капусту нашаткуйте, як подобається.

Крок 6. Нашатковану капусту вивантажите до картоплі. Вскипятив, варіть основу 10 хвилин. Посоліть.

Крок 7. Перекладіть зажарку в каструлю, поперчіть, перевірте на сіль, кип’ятіть, суп ще 5 хвилин, встановивши мінімальну температуру. Потім вимкніть нагрів. Перед подачею нарубайте промиту зелень і відправте в щі. Дайте настоятися під кришкою.

Крок 8. Запашні щі розділіть на порції. Запрошуйте сімейство на дегустацію казкового частування. Якщо не постите, здобріть суп ложкою сметани. Блюдо придбає особливий смак, який складно передати. Приємного апетиту!

Пісні щі з капусти з консервою

Пісні щі з капусти з консервою, можливо, здадуться не зовсім тим блюдом, яке кожен з’їсть з великим задоволенням. Багатьох бентежить рибна консерва в складі. Не буду наполягати, і вмовляти, у кожного різні смаки. І те, що подобається одному, огидно іншому. Якщо ви не боїтеся експериментів і звикли переконуватися у всьому особисто, сміливо готуйте!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Рибні консерви – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Мелений коріандр – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Картоплю і моркву позбавте від шкіри економкою. З капусти приберіть підсохлі листи. Цибулю-ріпку обшелушите. Розкрийте консерви.

Крок 2. Моркву поріжте довільно.

Крок 3. Обшелушенный цибулю-ріпку настругайте довільно. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить більші, хтось менші.

Крок 4. Капусту нашаткуйте, як подобається.

Крок 5. Картоплю поріжте, як зазвичай ріжете на суп.

Крок 6. Очищений часник дрібно порубаєте.

Крок 7. Консерви позбавте від кісточок і подрібнити виделкою.

Крок 8. Цибулю і часник спасеруйте на олії без запаху. Коли досягнете м’якого стану, закиньте морквину. Посоліть, здобріть меленим коріандром.

Крок 9. У киплячу воду відправте картоплю.

Крок 10. Слідом вивантажите капусту. Закипятив, варіть основу 15-20 хвилин. Перекладіть зажарку в каструлю, поперчіть, вивантажите консерви. Кип’ятіть, суп ще 5 хвилин, встановивши мінімальну температуру. Потім вимкніть нагрів. Дайте настоятися під кришкою.

Крок 11. Ароматні щі розділіть на порції. Запрошуйте сімейство дегустувати цікаве частування. Приємного апетиту!