Смачний торт з кремом з манки без додавання яєць і молока
Якщо хочеться в пост порадувати себе чим-небудь солодким, то зверніть увагу на цей рецепт. Тісто для торта замішується без використання яєць і молока, а крем готується на основі манки.
Час готування: 4-5 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 8-9 ст. л.
- Олія соняшникова 50 мл
- Цукор – 5 ст. л.
- Сода – 2 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Вода – 0,5-1 склянка
- Какао – 2 ст. л.
- Для крему:
- Манка – 3 ст. л.
- Джем – 4-5 ст. л.
- Посипка цукрова декоративна – для прикраси.
Процес приготування:
1. У миску всипте цукор і борошно, перемішайте.
2. Додайте соняшникову олію, соду, лимонну кислоту і влийте стільки води, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти трохи густіше, ніж тісто на оладки.
3. Тісто розділіть на три частини. Дві білі частини розлийте по формах і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. У третю частину тіста вмішайте какао, також викладіть його в форму і відправте в духовку.
4. Для крему візьміть невелику каструлю, влийте в неї трохи води, додайте манну крупу і зваріть рідку кашу. Потім додайте джем, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
5. Складіть готові коржі один на одного, промажте їх кремом. Боки і верх торта також покрийте манним кремом, прикрасьте торт цукровою посипкою. Торт поставте в холодильник на 3-4 години для просочення.
Приємного апетиту!