Піца «4 сиру» належить до так званого типу білих піц (pizza Bianca), тобто в неї не кладеться традиційний для більшості піц томатний соус і помідори. Найголовніше тут сири, а точніше їх поєднання. Традиційний склад піци чотири сиру: м’який сир («Моцарелла»), твердий сир («Пармезан»), пряний, ароматний сир («Емменталь») і блакитний сир («Горгонзола»).
Як спекти піцу «4 сиру» в духовці?
Головними умовами приготування смачної піци «Чотири сиру» є правильний заміс тіста і якісні смачні сири, які повинні бути різними за смаком і текстурою. Замішуємо тісто на сухих дріжджах з додаванням меду та оливкової олії. Сири вибираємо такої категорії, щоб відповідали оригіналу: м’який, голубий, твердий і ароматний.
Інгредієнти на
3 порц.
- Для тіста:
- Борошно 280 гр.
- Мед 2 ст. л.
- Масло оливкове 3.5 ст. л.
- Сухі дріжджі 4 гр.
- Сіль морська ¼ ч. л.
- Вода 150 мл
- Для начинки:
- Сир Моцарела 150 гр. для запікання
- Сир Тильзитер 100 гр.
- Козячий Сир 100 гр.
- Сир Горгонзола пиканте 100 гр.
- Чебрець 4 гілки
Процес приготування:
- Як спекти піцу «4 сиру» в домашніх умовах? Спочатку треба замісити тісто для піци. Це зручно зробити за допомогою кухонного комбайна зі спеціальною насадкою для тіста. У чашу приладу насипте 250 г просіяного через сито пшеничного борошна і додайте до неї сухі дріжджі. Все перемішайте.
- Рідкий мед розчиніть у гарячій воді і перелийте в чашу до борошна. Потім налийте дві ложки оливкової олії, сіль і кілька хвилин замішують тісто.
- Робочу поверхню столу присипте борошном і перекладіть на неї тісто з чаші. Руками продовжите заміс ще протягом 5-7 хвилин, щоб тісто перестало прилипати до долонь.
- Потім тісто скачайте в колобок і перекладіть в змащену маслом окрему посуд. Намочіть рушник в гарячій воді, добре відіжміть, покрийте їм посуд з тестом. Поставте тісто на 15 хвилин у тепле місце, щоб воно підійшло.
- За закінчення цього часу тісто розріжте навпіл (з нього виходить 2 піци) і одну частину розкачайте в тонкий пласт.
- Деко переверніть на зворотну сторону, змастіть її маслом і на нього акуратно перекладіть розкатаний пласт тіста.
- «Тильзистер» (твердий сир) і «Моцаррелу» подрібніть окремо на крупній тертці.
- На пласт тіста нанесіть рівний шар подрібненої «Моцарели». Козячий сир і «Горгонзолу» руками наламайте невеликими шматочками і покладіть їх поверх Моцарелли. Потім піцу рівномірно посипте натертим твердим сиром і полийте залишилися олією. Укладіть поверх сиру чебрець.
- Заздалегідь розігрійте духовку до 200°С і протягом 15 хвилин запечіть в неї сирну піцу.
Приємного апетиту!
Піца «4 сиру» на тонкому тесті в домашніх умовах
Тонке тісто для піци «Чотири сиру» замішується згідно італійською рецептурою і в нього входять якісна пшеничне борошно, сухі дріжджі, сіль і вода. У таку піцу не додається томатний соус, а застосовується оливкове масло в суміші з пряними травами. Замість класичного набору сирів можна використовувати інші більш доступні, але поєднання їх має бути – м’який, твердий, ароматний і блакитний.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 160 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 5 гр.
- Дріжджі сухі – 1.2 гр.
Для начинки:
- «Моцарелла» – 120 гр.
- «Пармезан» – 120 гр.
- «Ементаль» – 120 гр.
- «Горгонзола» – 120 гр.
- Масло оливкове – 15 гр.
- Пряні трави – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Вибрані для піци сири подрібнюємо на тертці і кладемо у різні ємності. Оливкова масло змішуємо з пряними травами.
2. Воду трохи нагріваємо, розчиняємо в ній сухі дріжджі і даємо кілька хвилин, щоб вони діяли.
3. У посуд для замішування тіста насипаємо, через густе сито, вказане в рецепті кількість пшеничного борошна і порційно переливаємо до ній розчинені дріжджі.
4. Лопаткою одночасно перемішуємо тісто до однорідного і без грудочок стану. Потім насипаємо до тесту сіль. Далі скачуємо тісто в колобок, прикриваємо харчовою плівкою і на 30 хвилин ставимо в тепле місце, щоб тісто підійшло і збільшилася в обсязі вдвічі.
5. Через півгодини тісто обвалюємо в борошні і розгортаємо в тонкий лист.
6. Розкатане тісто акуратно переносимо на деко або поміщаємо в круглу форму для випічки. Його змащуємо приготованим пряним маслом.
7. Потім лист тіста поділяємо на чотири однакові секції для роздільного розміщення на них сирів.
8. На кожну секцію укладаємо окремо чотири натертого сиру.
9. Випікаємо піцу «4 сиру» в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин до золотистої скоринки. Приготоване блюдо відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Смачна домашня піца «4 сиру» на листковому тісті
Піца «Чотири сиру» на листковому тісті не класика, але смачний домашній і швидкий варіант сирної піци, особливо коли немає часу або бажання займатися дріжджовим тістом. Хоча сирна піца відноситься до білого варіанту, але до цього домашньому страви додамо кетчуп і помідор, а набір сирів використовуємо класичний – чотири сиру різних сортів. Для піци беремо листкове бездріжджове тісто.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 1 пласт.
- Сир «Адигейський» – 150 гр.
- Сир «Пошехонський» – 100 гр.
- Сир «Голландський» – 100 гр.
- «Тильзитер» – 100 гр.
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Помідори – 1 шт. (за смаком).
- Італійські трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморозьте при домашньої температурі листкове тісто. Потім розгорніть його на присипаній борошном папері для випічки, качалкою розкачайте в тонкий пласт і акуратно перекладіть на деко.
2. На цей пласт силіконової пензликом нанесіть тонкий шар кетчупу.
3. На крупній тертці подрібніть адигейський сир і рівномірно розподіліть його поверх тіста. Сир трохи посипте сіллю і поверх його (за бажанням) розкладіть нарізану тонкими часточками помідор. Цю основу піци поставте в духовку, розігріту до 180°С, на 20-25 хвилин.
4. За цей час три види твердого сиру подрібніть на дрібній тертці і у окремої посуді їх перемішайте. Запечену піцу вийміть їх духовки і рівномірно розподіліть по ній натерту сирну суміш.
5. Потім посипте піцу італійськими травами і продовжите випічку ще протягом 5 хвилин. Вимкніть Духовку і залиште в ній піцу ще на 5-10 хвилин, щоб трохи охолола.
6. Повітряна і м’яка піца «4 сиру» на листковому тісті готова. Її незвичайний смак вам сподобається. Можете нарізати порційними шматками і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Швидка піца «4 сиру» на сковороді за 10 хвилин
Смачним, вдалим, так і швидким варіантом піца «Чотири сиру» буде приготування її на сковорідці. У цьому рецепті вам пропонується тісто замісити на цільнозерновий борошна, оливковій олії і жовтку, що буде ще й дієтичним варіантом. Використовуємо сири «Моцарелу», бринзу, твердий сир сирний. Доповнимо піцу помідорами, хоча це не відповідає класиці, але виходить смачно.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
Для тіста:
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Жовток – 1 шт.
- Вода – 40 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- «Моцарелла» – 70 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Бринза – 70 гр.
- Сир сирний для подачі – за смаком.
- протерті Помідори – 50 гр.
- Помідор свіжий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Базилік – для подачі.
- Помідори «Черрі» – для подачі.
- Помідори – 1 шт. (за смаком).
- Італійські трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування тіста насипте цільнозернове борошно. Додайте щіпку солі, один жовток і налийте ложку оливкової олії. Потім ці інгредієнти добре перемішайте ложкою.
2. Далі до цієї маси потроху вливайте воду і рукою замішують тісто, щоб воно вийшло еластичним і не прилипало до долонь, адже обсяг води залежить від якості борошна, і її кількість визначайте за станом тесту. Вимісіть тісто на робочій поверхні столу і скачайте в колобок.
3. Для випічки піци візьміть сковорідку діаметром 23 см і її намажте маслом.
4. Тісто трохи розкачати качалкою, перекладіть в сковорідку і руками розподіліть, щоб по краю вийшли невисокі бортики.
5. На тісто нанесіть шар протертих помідорів, змішаних з сіллю, цукром і чорним перцем. Потім покладіть шматочки «Моцарели». Між ними розкришите бринзу. Посипте сир італійськими травами.
6. Свіжий помідор наріжте тонкими кружальцями і покладіть їх поверх сирного шару.
7. Наріжте Тонкими скибочками шматочок твердого сиру і викладіть їх поверх помідорів. Сковорідку з піцою помістіть на мінімальний вогонь, і запікайте її під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин.
8. Приготовану піцу «Чотири сиру» акуратно перекладіть на плоску тарілку. Поверх її ложкою, викладіть сирний сир. Декоруйте блюдо листям базиліка і помідорами Чері і можете подавати страву до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт піци «4 сиру» з грушею
Піца «4 сиру» відноситься до варіанту білої піци, так як вона не містить помідори і томатний соус. Нерідко її доповнюють, крім базових сирів, фруктами, горіхами та іншими соусами. Готуємо сирну піцу з грушею. У рецепті вказано, як варіант, два сорти сиру, інші ви можете додати на свій розсуд, тільки щоб вони були різного смаку. Цей рецепт простий і приготувати піцу ви можете, навіть не маючи дорогого сиру.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- готове Тісто бездріжджове для піци – 1 упаковка.
- Цибуля – 1 шт.
- Груша солодка – 2 шт.
- Сир «Маасдам» – 100 гр.
- Сир «Пармезан» – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Італійські трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь, при кімнатній температурі, розморозьте упаковку тесту для піци. Потім тісто розкачати у відповідності з розміром дека або вашої форми для випічки і перекладіть на нього розкатаний лист.
2. Потім лист намажте з допомогою силіконової пензлика оливковою олією.
3. Промийте груші і наріжте їх, не знімаючи шкірки, часточками. Очищену цибулину наріжте тонкими кільцями. Вибрані сири подрібніть на крупній тертці.
4. На тісто першим рівним шаром укладіть натертий сир «Маасдам». Поверх його укладіть грушеві часточки і їх покрийте кільцями цибулі.
5. Потім піцу посипте натертим «Пармезаном» та італійськими травами.
6. Деко з піцою помістіть в духовку, розігріту до 200°С. Якщо у вас духовка електрична, увімкніть режим нижнього і верхнього нагрівання без конвекції.
7. Випікайте піцу протягом 15-20 хвилин, але орієнтуйтеся на час, вказаний на упаковці тесту. Готуйте піцу до розплавлення сиру і ніжної скоринки на поверхні.
8. Сирна піца з грушею готова. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!