Піца з кабачків в духовці — 5 простих рецептів з покроковими фото

Піца з кабачків в духовці – це більш корисний і не менш смачний варіант традиційної піци борошняному тесті. Основою такої піци є натертий на тертці і віджатий кабачок, а тісто доповнюється борошном і яйцем. Начинка обирається на власний розсуд. Кабачкову піцу відрізняє просте приготування, більш низька калорійність, соковита і ніжна текстура основи і відмінний смак.

Піца з кабачків в духовці з ковбасою і помідорами

Піца з кабачків в духовці з традиційними ковбасою і помідорами буде у вас ситним, простим і смачним блюдом для вечері. У цьому рецепті кабачкове замішуємо тісто з додаванням борошна, манки, яєць і розпушувача. До начинки додаємо зелень і твердий сир з моцарелою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 500 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 80 гр.
  • Манна крупа 80 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Для начинки:
  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Помідори 2 шт. (великі)
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сир Моцарела 100 гр.
  • Рукола для подачі

Процес приготування:

  1. Для приготування смачної піци з кабачків в духовці підготуйте всі інгредієнти згідно пропорції рецепта. Виберіть молоді кабачки з тонкою шкіркою і промийте їх.
  2. У піалі добре збийте вінчиком яйця.
  3. Тонкими скибочками наріжте ковбасу, помідори і моцарелу, а твердий сир подрібніть на крупній тертці.
  4. Кабачки натріть на крупній або середній тертці і максимально руками відіжміть сік.
  5. До кабачкової маси перелийте збиті яйця, додайте в рівних кількостях борошно з манкою, нарізку петрушки, насипте сіль з чорним перцем і розпушувачем. Ложкою замісити тісто до однорідного стану.
  6. Форму для піци змастіть будь-яким маслом і присипте панірувальними сухарями. У неї рівним шаром викладіть кабачкове тісто.
  7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку ковбаси, моцарели і помідорів. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть піцу протягом 25 хвилин. Потім посипте її тертим сиром і продовжите запікання ще 5 хвилин, щоб сир розплавився.
  8. Спечену піцу залиште у формі на кілька хвилин, щоб трохи охолола і зберегла форму.
  9. Потім приготовлену в духовці піцу з кабачків з ковбасою і помідорами доповніть руколою, порційно наріжте і сервіруйте до вечері. Приємного апетиту!

ПП піца з кабачків без борошна в духовці

Варіант ПП піци з кабачків без борошна затребуваний і для правильного, і для дієтичного харчування, коли з меню виключається борошняна і жирна їжа. У цьому рецепті кабачкову основу для піци ПП доповнюємо яйцем з вівсяними пластівцями, а начинкою беремо шинку з індички, помідори, паприку і сир «гауда», який можна замінити моцарелою або сулугуні.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вівсяні пластівці – 6 ст. л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Солодкий перець – 0,5 шт.
  • Шинка індички – 50 гр.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубки.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для піци ПП. Вівсяні пластівці подрібніть за допомогою кавомолки.

Крок 2. Кабачок промийте і натріть разом з шкіркою на крупній тертці.

Крок 3. На цій же тертці натріть очищені зубки часнику.

Крок 4. У посуд для замішування тіста перекладіть кабачкову масу з часником, розбийте до неї два яйця і додайте сіль з розпушувачем.

Крок 5. Потім пересипте подрібнені вівсяні пластівці.

Крок 6. Ложкою замісити тісто до однорідного стану і залиште на 20 хвилин, щоб вівсянка набухла. Тісто має вийти досить густим.

Крок 7. За цей час невеликими скибочками індички наріжте шинку, її можна замінити відвареної курячої грудкою.

Крок 8. Наріжте невеликими шматочками солодкий перець.

Крок 9. Сир подрібнити на крупній тертці.

Крок 10. Помідор наріжте тонкими кружальцями.

Крок 11. Форму для піци змастіть маслом і в неї рівним шаром викладіть замішане кабачкове тісто.

Крок 12. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку шинки, перці і помідори.

Крок 13. Посипте піцу тертим сиром і зеленню. Увімкніть Духовку на 180°С.

Крок 14. Запечіть піцу протягом 30-40 хвилин, що залежить від особливостей вашої духовки.

Крок 15. Приготовану в духовці ПП піцу з кабачків без борошна, порційно наріжте і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Кабачкова піца з сиром і помідорами в духовці

Кабачкова піца з сиром і помідорами в духовці готується простіше і швидше традиційної. Блюдо виходить легким і водночас досить ситним як для вечері, так і для перекусу, а тандем помідорів із сиром відмінно доповнить нейтральний смак кабачкового тесту.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кабачок великий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Помідор великий – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень для подачі – 5 гілочок.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок промиваємо, знімаємо шкірку, видаляємо насіння, м’якоть подрібнюємо на крупній тертці і перекладаємо в посуд для замішування тіста.

Крок 2. До кабачків розбиваємо два курячих яйця.

Крок 3. Цю масу посипаємо сіллю з будь-приправою.

Крок 4. Потім через сито насипаємо до кабачків пшеничне борошно.

Крок 5. Ложкою замішуємо тісто, і, якщо воно вийшло рідким, додаємо ложку борошна.

Крок 6. Круглу форму для випічки застеляємо фольгою і пензликом наносимо шар рослинної олії.

Крок 7. Гострим ножем помідор нарізаємо тонкими слайсами і рівномірно розкладаємо поверх кабачкової основи.

Крок 8. Подрібнюємо На крупній тертці шматок твердого сиру і посипаємо їм піцу. Включаємо духовку на 180 градусів і запікаємо піцу протягом 30 хвилин.

Крок 9. Спечену в духовці кабачкову піцу з сиром і помідорами звільняємо від фольги, порційно нарізаємо, декоруємо нарізкою свіжої зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Піца з кабачків з грибами в духовці

Піца з кабачків з грибами в духовці буде у вас відмінним малокалорійним стравою, а грибна начинка зробить його смачним і ситним. Грибами часто доповнюють інші начинки кабачкової піци, а в цьому рецепті беремо тільки заморожені лісові гриби і сир. Спочатку випікається основа піци, потім на неї викладаються сир і обсмажені з цибулею гриби.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Кабачки молоді – 3 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Яйце дрібне – 5 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження грибів.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом готуємо всі інгредієнти для піци. Гриби заздалегідь розморожуємо або відварюємо. Промиваємо кабачки і очищаємо цибулю.

Крок 2. У кабачків овочечисткою знімаємо шкірку.

Крок 3. Подрібнюємо кабачки на крупній тертці відразу в посуд для замішування тіста.

Крок 4. До кабачкової маси додаємо дрібно нарізану будь-яку зелень.

Крок 5. Потім розбиваємо п’ять невеликих або три великих яйця. По своєму смаку насипаємо до кабачків сіль з будь-якими приправами (сухий часник, хмелі-сунелі та ін).

Крок 6. Потім насипаємо через сито борошно пшеничне.

Крок 7. Ложкою замішуємо тісто до однорідного стану. Якщо кабачки дуже соковиті, борошна можна додати більше.

Крок 8. Застеляємо папером деко і змащуємо олією.

Крок 9. Духовку включаємо на 180 градусів. На деко рівним тонким шаром викладаємо кабачкове тісто і ставимо в духовку на 15-20 хвилин, щоб воно зарум’янилося.

Крок 10. На сковорідці обсмажуємо гриби з дрібно нарізаною цибулею і посипаємо їх сіллю.

Крок 11. Виймаємо з духовки запечений кабачковий корж.

Крок 12. Рівномірно посипаємо його натертим на крупній тертці сиром.

Крок 13. Потім рівним шаром викладаємо обсмажені з цибулею гриби, але можна укласти спочатку гриби, а зверху сир.

Крок 14. Ставимо піцу з кабачків з грибами в духовку і продовжуємо запікання ще 5-7 хвилин, щоб сир розплавився. Потім приготовлену піцу порційно нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Кабачкова піца з фаршем в духовці

Кабачкова піца з фаршем в духовці готується просто і виходить дуже ніжним, ситним та смачним блюдом. Варіанти приготування різні. У цьому рецепті кабачкову основу робимо з тертих кабачків. Фарш обсмажуємо з цибулею і томатною пастою. Доповнюємо піцу традиційними помідорами і сиром.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Кабачок – 1 кг
  • Фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Помідори – 6 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і дрібно наріжте цибулини. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому до готовності м’ясний фарш з цибулею. Фарш добре розімніть виделкою. До кінця обсмажування фарш посипте сіллю з чорним перцем і хмелі-сунелі.

Крок 2. Потім до фаршу додайте дві ложки томатної пасти, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. На крупній тертці подрібніть кабачки, посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб кабачок дав сік. Потім руками кабачкову масу добре відіжміть.

Крок 4. Гострим ножем наріжте помідори тонкими кружальцями.

Крок 5. В окремому посуді збийте курячі яйця зі сметаною в однорідну масу.

Крок 6. Форму для запікання змастіть маслом. У неї покладіть рівним шаром половину кабачкової маси. Поверх кабачків укладіть обсмажений фарш з цибулею і повністю покрийте його іншою масою. Поверх кабачкової маси розкладіть нарізку помідор, рівномірно посипте половиною тертого сиру і залийте яєчно-сметанною сумішшю.

Крок 7. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть піцу протягом 30 хвилин. Потім посипте іншим сиром і можете додати трохи зелені. Продовжіть запікання ще 5 хвилин, щоб сир розплавився. Приготовану в духовці кабачкову піцу з фаршем сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!