Плюшки з цукром і корицею в домашніх умовах
Ці плюшки готуємо з дріжджового тіста на опарі. В начинку, крім цукру кладемо і корицю. Аромат у такий випічки запаморочливий!
Час приготування: 35 хв. без урахування часу розстойки
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Маргарин – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Крохмаль картопляний – 75 гр.
- Кориця – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування опари в ємності змішуємо тепле молоко та сухі дріжджі.
Крок 2. Додаємо 50 грам цукру, перемішуємо.
Крок 3. Всипаємо 60 грам борошна, перемішуємо.
Крок 4. Отриману масу прибираємо в тепле місце на двадцять п’ять хвилин.
Крок 5. Маргарин (100 грам) розтоплюємо до рідкого стану і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Крок 6. Борошно разом з крохмалем просіваємо через сито.
Крок 7. Два яйця кімнатної температури збиваємо виделкою зі 100 грамами цукрового піску.
Крок 8. Тим часом опара підійшла, стала пишною, з бульбашками.
Крок 9. В опару виливаємо розтоплений маргарин та яйця з цукром, перемішуємо.
Крок 10. Частинами додаємо борошно з крохмалем в дріжджову масу, замішуємо м’яке тісто.
Крок 11. Покласти тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години. Кожні тридцять хвилин обминаємо тісто.
Крок 12. Поки тісто підходить, для начинки змішуємо 100 грам цукру і корицю. Решта 100 грам маргарину розтоплюємо.
Крок 13. Після підйому тісто ділимо на 8-10 однакового розміру частин. Обкачуємо кожну частину в колобок, обсипаємо борошном.
Крок 14. Розкачуємо кожен колобок пласт.
Крок 15. Змащуємо розкатане тісто розтопленим маргарином за допомогою силіконової пензлика.
Крок 16. Зверху посипаємо сумішшю цукру і кориці. Можна пройтися додатково по начинці качалкою, щоб цукор увійшов в тісто.
Крок 17. Скачуємо коло щільним рулетом.
Крок 18. Ковбаску укласти швом вниз і зігнути з неї підкову.
Крок 19. Надрізаємо рулет уздовж навпіл.
Крок 20. Розгортаємо зріз назовні, як на фото.
Крок 21. Кладемо булочки на деко, застелене пергаментом. Залишаємо на десять хвилин для підйому.
Крок 22. Змащуємо поверхню збитим яйцем.
Крок 23. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять п’ять хвилин.
Крок 24. Готові булочки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і перекладаємо на блюдо.