Помідори з лимонною кислотою на зиму – це дуже апетитна і смачна домашня заготовка, яка точно різноманітить ваш святковий або обідній стіл. Для приготування соковитих і яскравих помідор на тривале зберігання використовуйте готову кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.
Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3 літрову банку на зиму
Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Інгредієнти на
3 л.
- Помідори 1.5 кг
- Кріп 2 гілки
- Часник 4 зуб.
- Перець чилі ½ шт.
- Перець духм’яний горошком 5 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Гірчичне насіння 1 ч. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Як заготовити мариновані помідори з лимонною кислотою на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість помідор і добре промиваємо їх під водою.
- Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Кладемо на дно кріп, зубчики часнику і перець чилі. Щільно укладаємо сюди промиті помідори.
- Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 10 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо новий окріп. Залишаємо на 5 хвилин, після воду знову зливаємо.
- Приготуємо маринад. Вливаємо з каструлю чисту воду. Кип’ятимо її три-чотири хвилини з сіллю, цукром, горошинами перцю, лавровим листком і насінням гірчиці.
- В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту.
- Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
- Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму
Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму – це цікава закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Перець солодкий – 0,5 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Лист смородини – 2 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Бадилля моркви – 1 шт.
- М’ята – 1 гілка.
- Перець гострий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо помідори під водою.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Також підготуємо інші інгредієнти зі списку. Зелень промиваємо й обсушуємо.
Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банку. На дно кладемо часник, перець гострий і солодкий, зелень і інші спеції.
Крок 4. Щільно укладаємо промиті помідори. Заливаємо вміст гарячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 5. Воду обережно зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром до повного розчинення. В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту і вливаємо гарячий маринад.
Крок 6. Закатуємо банку, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму
Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачні. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На 2 півторалітрові банки:
- Помідори – скільки увійде.
- Часник – 2 голівки.
Для маринаду:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Парасольку кропу – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Перець духмяний горошок – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо помідори очищаємо зубчики часнику.
Крок 2. Видаляємо плодоніжки у помідор. Проробляємо тут невеликий отвір і вставляємо в нього по зубчику часнику.
Крок 3. Щільно розміщуємо фаршировані помідори в стерилізовані банки.
Крок 4. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 5. Воду з банок зливаємо в каструлю. Відправляємо в неї всі інгредієнти для маринаду зі списку. Кип’ятимо все разом близько трьох-чотирьох хвилин.
Крок 6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму
Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Такі овочі ідеально подавати до гарячих рарнирам і м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Склад:
На 2-х літрову банку:
- Помідори – 1,7 кг
- Огірок – 0,5 кг
- Кислота лимонна – 1/3 ч. ложки
- Вода – 1 л
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Паличка кориці – 1/3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі добре промиваємо під водою. З помідор видаляємо плодоніжки, з огірків зрізаємо кінчики. Банки промиваємо і стерилізуємо.
Крок 2. Наповнюємо підготовлені банки огірками і помідорами. Викладаємо овочі щільно, спершу кладемо огірки.
Крок 3. Заливаємо кип’ятком овочі, прикриваємо кришкою і даємо прогрітися.
Крок 4. Коли вода трохи охолоне, зливаємо її в каструлю, кип’ятимо і вливаємо назад. Наполягаємо 15 хвилин, після знову зливаємо в каструлю.
Крок 5. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лимонною кислотою.
Крок 6. Сюди ж відправляємо спеції зі списку.
Крок 7. Ароматним маринадом заливаємо овочі.
Крок 8. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму
Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Зерна гірчиці – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Цукор – 3 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо помідори під водою і видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. На дно укладаємо очищені зубчики часнику, шматочки болгарського перцю, зерна гірчиці. За смаком можна додати горошини перцю, зелень.
Крок 3. На спеції з гірчицею щільно укладаємо промиті помідори.
Крок 4. Заливаємо вміст банок окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 5. Воду з банок зливаємо в каструлю. Відправляємо в неї сіль і цукор. Кип’ятимо до розчинення сухих інгредієнтів, в кінці додаємо лимонну кислоту. Вимикаємо вогонь.
Крок 6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму
Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму – це перевірена і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На одну 3-х літрову банку:
- Помідори – 1,5-1,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
Для маринаду:
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 4,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Кислота лимонна – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість помідор і добре промиваємо їх під водою. Видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Банки і кришки добре промиваємо, після стерилізуємо.
Крок 3. На дно підготовлених банок викладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Крок 4. Щільно укладаємо помідори. Заливаємо все це окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. У банки відправляємо лаврові листки і горошини чорного перцю.
Крок 6. Кип’ятимо воду в каструлі з цукром і сіллю. В кінці додаємо лимонну кислоту. Прибираємо з вогню.
Крок 7. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.