Помідори з лимонною кислотою на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Помідори з лимонною кислотою на зиму – це дуже апетитна і смачна домашня заготовка, яка точно різноманітить ваш святковий або обідній стіл. Для приготування соковитих і яскравих помідор на тривале зберігання використовуйте готову кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3 літрову банку на зиму

Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори 1.5 кг
  • Кріп 2 гілки
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Гірчичне насіння 1 ч. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити мариновані помідори з лимонною кислотою на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість помідор і добре промиваємо їх під водою.
  2. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Кладемо на дно кріп, зубчики часнику і перець чилі. Щільно укладаємо сюди промиті помідори.
  3. Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 10 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо новий окріп. Залишаємо на 5 хвилин, після воду знову зливаємо.
  4. Приготуємо маринад. Вливаємо з каструлю чисту воду. Кип’ятимо її три-чотири хвилини з сіллю, цукром, горошинами перцю, лавровим листком і насінням гірчиці.
  5. В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту.
  6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму

Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму – це цікава закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Бадилля моркви – 1 шт.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо помідори під водою.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Також підготуємо інші інгредієнти зі списку. Зелень промиваємо й обсушуємо.

Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банку. На дно кладемо часник, перець гострий і солодкий, зелень і інші спеції.

Крок 4. Щільно укладаємо промиті помідори. Заливаємо вміст гарячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 5. Воду обережно зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром до повного розчинення. В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту і вливаємо гарячий маринад.

Крок 6. Закатуємо банку, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму

Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачні. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На 2 півторалітрові банки:

  • Помідори – скільки увійде.
  • Часник – 2 голівки.

Для маринаду:

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Парасольку кропу – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо помідори очищаємо зубчики часнику.

Крок 2. Видаляємо плодоніжки у помідор. Проробляємо тут невеликий отвір і вставляємо в нього по зубчику часнику.

Крок 3. Щільно розміщуємо фаршировані помідори в стерилізовані банки.

Крок 4. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 5. Воду з банок зливаємо в каструлю. Відправляємо в неї всі інгредієнти для маринаду зі списку. Кип’ятимо все разом близько трьох-чотирьох хвилин.

Крок 6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Помідори з лимонною кислотою і часником в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму

Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Такі овочі ідеально подавати до гарячих рарнирам і м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Склад:

На 2-х літрову банку:

  • Помідори – 1,7 кг
  • Огірок – 0,5 кг
  • Кислота лимонна – 1/3 ч. ложки
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Паличка кориці – 1/3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі добре промиваємо під водою. З помідор видаляємо плодоніжки, з огірків зрізаємо кінчики. Банки промиваємо і стерилізуємо.

Крок 2. Наповнюємо підготовлені банки огірками і помідорами. Викладаємо овочі щільно, спершу кладемо огірки.

Крок 3. Заливаємо кип’ятком овочі, прикриваємо кришкою і даємо прогрітися.

Крок 4. Коли вода трохи охолоне, зливаємо її в каструлю, кип’ятимо і вливаємо назад. Наполягаємо 15 хвилин, після знову зливаємо в каструлю.

Крок 5. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лимонною кислотою.

Крок 6. Сюди ж відправляємо спеції зі списку.

Крок 7. Ароматним маринадом заливаємо овочі.

Крок 8. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Асорті помідори з огірками і лимонною кислотою на зиму готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму

Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На 3-х літрову банку:

  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Зерна гірчиці – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо помідори під водою і видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. На дно укладаємо очищені зубчики часнику, шматочки болгарського перцю, зерна гірчиці. За смаком можна додати горошини перцю, зелень.

Крок 3. На спеції з гірчицею щільно укладаємо промиті помідори.

Крок 4. Заливаємо вміст банок окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 5. Воду з банок зливаємо в каструлю. Відправляємо в неї сіль і цукор. Кип’ятимо до розчинення сухих інгредієнтів, в кінці додаємо лимонну кислоту. Вимикаємо вогонь.

Крок 6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Мариновані помідори з лимонною кислотою і гірчицею на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму

Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму – це перевірена і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На одну 3-х літрову банку:

  • Помідори – 1,5-1,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 4,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість помідор і добре промиваємо їх під водою. Видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Банки і кришки добре промиваємо, після стерилізуємо.

Крок 3. На дно підготовлених банок викладаємо кільця ріпчастої цибулі.

Крок 4. Щільно укладаємо помідори. Заливаємо все це окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. У банки відправляємо лаврові листки і горошини чорного перцю.

Крок 6. Кип’ятимо воду в каструлі з цукром і сіллю. В кінці додаємо лимонну кислоту. Прибираємо з вогню.

Крок 7. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Помідори з цибулею і лимонною кислотою на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.