Помідори з лимонною кислотою на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму

Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму – це цікава закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Бадилля моркви – 1 шт.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо помідори під водою.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Також підготуємо інші інгредієнти зі списку. Зелень промиваємо й обсушуємо.

Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банку. На дно кладемо часник, перець гострий і солодкий, зелень і інші спеції.

Крок 4. Щільно укладаємо промиті помідори. Заливаємо вміст гарячою водою, прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 5. Воду обережно зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром до повного розчинення. В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту і вливаємо гарячий маринад.

Крок 6. Закатуємо банку, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Солодкі помідори з лимонною кислотою без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання!