Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму
Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму порадують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або в якості окремої холодної закуски. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На одну 3-х літрову банку:
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л. в 3-х літрову банку.
- Оцет 9% – 3 ст. л. в 3-х літрову банку
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Вода – 1,2 л
Процес приготування:
Крок 1. Щоб заготовити солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму, підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори добре промиваємо під водою.
Крок 2. Овочі розбираємо на половинки, видаляємо плодоніжки.
Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом. Кришки кип’ятимо.
Крок 4. На дно підготовленої ємності викладаємо шматочки цибулі, зелені, часнику і спецій зі списку.
Крок 5. Викладаємо в банки половинки помідорів. Поливаємо оцтом і рослинним маслом.
Крок 6. Заливаємо вміст маринадом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Після наповнені банки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою (літрові – 4 хвилини, півторалітрові 5 хвилин, трилітрові 7 хвилин). Закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму готові. Прибирайте заготовку на зберігання!