Помідори з цибулею і маслом на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму

Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму порадують вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або в якості окремої холодної закуски. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На одну 3-х літрову банку:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л. в 3-х літрову банку.
  • Оцет 9% – 3 ст. л. в 3-х літрову банку
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму, підготуємо необхідні інгредієнти. Помідори добре промиваємо під водою.

Крок 2. Овочі розбираємо на половинки, видаляємо плодоніжки.

Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом. Кришки кип’ятимо.

Крок 4. На дно підготовленої ємності викладаємо шматочки цибулі, зелені, часнику і спецій зі списку.

Крок 5. Викладаємо в банки половинки помідорів. Поливаємо оцтом і рослинним маслом.

Крок 6. Заливаємо вміст маринадом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Після наповнені банки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою (літрові – 4 хвилини, півторалітрові 5 хвилин, трилітрові 7 хвилин). Закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Солодкі помідори з цибулею і маслом на зиму готові. Прибирайте заготовку на зберігання!