Попкорн на сковороді – це популярний ласощі і для перекусу, і для «створення атмосфери кінотеатру» будинку як для дорослих, так і для дітей. Для приготування попкорну важливі два моменти: тільки маїсова кукурудза, як містить багато води і розкривається при смаженні, і глибока сковорода з кришкою. Варіанти смакових добавок до попкорну різні – сіль, карамель, масло, і кожен вибирає по своєму перевазі.
Як зробити попкорн з кукурудзи на сковороді?
Для попкорну потрібен особливий сорт кукурудзи – маїсова, адже інші сорти не мають твердої оболонкою і вологою, і при нагріванні не вийдуть «білі квіточки». Сковорідка для домашнього попкорну повинна бути високою і з кришкою, інакше кульки з неї вистрибнуть. За цим рецептом смажимо попкорн на рослинному і вершковому маслі з додаванням цукру.
Інгредієнти на
4 порц.
- Зерна кукурудзи 85 гр.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати попкорн в домашніх умовах? Сковороду ставимо на великий вогонь, наливаємо в неї рослинне масло і його розігріваємо. Оптимальна температура для смаження попкорну – 205-240°С, і якщо масло починає диміти, значить, вона перегрілася. До масла можна додати щіпку солі.
- В гаряче масло кладемо 3-4 кукурудзяних зерна і накриваємо сковороду кришкою. Після того, як зерна стануть стрибати, пересипаємо в сковороду рівним шаром всю кукурудзу, закриваємо кришкою, знімаємо з вогню і відраховуємо рівно 30 секунд.
- Сковороду знову ставимо на великий вогонь. Попкорн майже одночасно почне підстрибувати і стріляти. Сковороду, трохи відкривши кришку для видалення пари, кілька разів струшуємо над конфоркою рухами вправо-вліво, поки всі зерна не стануть попкорном і інтервал між підстрибуванням буде в три секунди.
- Після припинення підстрибування зерен знімаємо кришку і гарячий попкорн відразу пересипаємо в сухий посуд.
- Потім у цій гарячій сковороді розтоплюємо ложку вершкового масла і їм рівномірно покриваємо гарячий попкорн. Масло можна нагріти до легкого коричневого кольору, що додасть попкорну насиченість смаку.
- Приготований попкорн посипаємо або сіллю, або з цукром, або приправами або сиром і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати солодкий попкорн з цукром на сковороді?
Попкорн готують з різними наповнювачами і найулюбленішим як для дітей, так і дорослих незмінно є попкорн з цукром, а солодкість регулюється за смаком. Для цього ласощі вибираються правильні зерна кукурудзи і правильна посуд – сковорода, з важкою кришкою і має високі бортики.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Зерна кукурудзи – ½ склянки
- Масло вершкове – 1/3 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – ¼ склянки
- Цукор додатково – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В обрану для приготування сковороду наливаємо 3 ст. ложки рослинної олії і його добре розігріваємо. Кладемо в масло пару кукурудзяних зерен і коли вони лопнуть, значить можна приступати до смаження попкорну.
Крок 2. Знімаємо Сковороду з плити і пересипаємо в неї все зерна. Через 30 секунд назад ставимо сковороду на великий вогонь і закриваємо кришкою, що дозволяє зернам одночасно лопатися.
Крок 3. Під час смаження, сковороду через кожні 10 секунд трохи струшуємо, піднявши над конфоркою, і відкриваємо кришку для видалення пари.
Крок 4. Після того як перші кукурудзяні зерна почнуть відкриватися з характерним бавовною, насипаємо до них цукор і дерев’яною лопаткою відразу добре перемішуємо. Після уповільнення цього процесу (інтервал між лопанням зерен стане через 2-3 секунди) попкорн пересипаємо в сухий посуд.
Крок 5. В іншій сковорідці або мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо його з двома ложками цукру.
Крок 6. Для більшої густоти цієї солодкої маси, замість цукру можна додати кукурудзяний сироп.
Крок 7. Попкорн трохи посипте сіллю, що замаскує гіркоту підгорілих цукру і зерен. Потім поливаємо сумішшю масла з цукром, добре перемішуємо, остуджуємо, щоб попкорн став хрустким і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт солоного попкорну на сковороді
Солоний попкорн вважається класикою цього хрусткого кукурудзяного ласощі.
В цьому рецепті доповнимо смак солоного попкорну коріандром і часником. Для отримання пухкої структури зерен вибираємо кукурудзу спеціальних для попкорну сортів, які містять багато крохмалю і при смаженні розкриваються квіткою. Смажимо попкорн в глибокій сковороді з кришкою.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Зерна кукурудзи – ½ склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для заправки:
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка.
- Сіль «екстра» – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте у вказаній в рецепті кількості обрану кукурудзу і рослинне масло. Щоб кукурудза добре розкрилася квіткою, її попередньо на 40 хвилин покладіть в морозилку.Крок 2. У сковорідку налийте олію і рівним шаром викладіть в неї холодні зерна кукурудзи. Поставте сковороду на середній вогонь і закрийте кришкою. Через кілька хвилин зерна почнуть лопатися з характерним бавовною і ставати справжнім попкорном.
Крок 3. Після припинення ударів почекайте 30 секунд і вимкніть вогонь. Приготований красивий попкорн пересипте в сухий посуд.
Крок 4. Потім візьміть інгредієнти для насиченості смаку ласощі: часник, коріандр, сіль і рослинне масло.
Крок 5. Часникові зубки очистіть від лушпиння і наріжте слайсами.Крок 6. Обсмажте їх до рум’яного кольору в розігрітій олії.
Крок 7. Обсмажений часник шумівкою зі сковороди видаліть. Його можете залишити для заправки інших страв, а для попкорну потрібно тільки ароматизоване часником масло.
Крок 8. Приготований попкорн рівномірно посипте сіллю, меленим коріандром і полийте ароматним маслом. Попкорн з цими добавками добре перемішайте, охолодіть і можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Попкорн з карамеллю в домашніх умовах
Домашній попкорн і справжня карамель – це поєднання зробить вас шанувальником карамельного попкорну, а приготувати вдома цей хрусткий повітряний делікатес і з натуральних продуктів, зовсім нескладно. Карамель готуємо з вершкового масла з цукром і для її пухкою текстури додаємо соду. Попкорн смажимо на сковорідці за звичайними правилами.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Зерна кукурудзи – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте продукти для попкорну згідно з рецептом.Крок 2. У каструлю з товстими стінками і об’ємом не менше 5 літрів для зручності перемішування, налийте рослинне масло, додайте 50 грам вершкового масла і на великому вогні розтопіть. У гаряче масло пересипте зерна кукурудзи і добре їх з маслом перемішайте.
Крок 3. Вогонь зменшити до середнього, прикрийте каструлю кришкою і при періодичному струшуванні, готуйте попкорн до повного розкриття всіх зерен. Коли інтервали між характерними клацаннями зерен стануть більше 5 секунд, вимкніть вогонь, але не відкривайте кришку. У вас вийде гарний попкорн і у великому обсязі.
Крок 4. Поки попкорн остигає, приготуйте карамель в іншій каструлі. Налийте в неї воду і на середньому вогні розчиніть потрібну кількість цукру з сіллю.
Крок 5. Коли сироп стане жовтого кольору, покладіть в нього решту вершкове масло, перемішайте і поваріть карамель до легкого коричневого відтінку. Потім додайте до неї соду, перемішайте і вимкніть вогонь.Крок 6. Гарячої карамеллю рівномірно полийте приготований попкорн і добре перемішайте. Потім його рівномірно і одним шаром розподілите по силіконовому килимку або пергаменту, щоб не вийшов один клубок, протягом 20 хвилин, остудіть і можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний попкорн з гречки на сковороді
Попкорн з гречки виходить більш смачним в порівнянні з приготованим з інших злаків, хоча і виглядає незвично, адже пластівці-кульки з гречки не виходять. Його просто їдять, як здоровий і поживний продукт або додають у закуски і салати. Для приготування такого попкорну на сковороді беруться гречані пластівці, що простіше і швидше процесу приготування з цільного зерна.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Гречані пластівці – ½ склянки
- Масло рослинне – ½ склянки
- Сіль – за смаком.
- харчові Дріжджі – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати у вказаній в рецепті кількості продукти для приготування гречаної попкорну.
Крок 2. У глибоку товстостінну сковорідку налити півсклянки олії і його добре розжарити.
Крок 3. У гаряче масло невеликими порціями опускати пластівці гречки і швидко, протягом 5 секунд, їх обсмажувати. Шумівкою, обсмажені пластівці перекладати на паперовий рушник для видалення зайвої олії.
Крок 4. Потім, ще гарячий гречаний попкорн, по своєму смаку посипати сіллю і харчовими дріжджами, які володіють високою харчовою цінністю і додадуть попкорну горіхово-сирний смак.
Крок 5. Пересипати в окремий посуд, акуратно перемішати і повністю остудити.
Крок 6. Приготований попкорн з гречки подати до столу самостійною стравою або використовувати для іншої закуски або салату. Приємного апетиту!
Домашній попкорн з сиром
Домашній попкорн, доповнений сиром, володіє цікавим і пікантним смаком і дозволить вам урізноманітнити це ласощі. Приготувати попкорн можна за звичайними правилами, на глибокій сковорідці або в посуді вок. У цьому рецепті готуємо сирний попкорн в мікрохвильовці. Сир береться тільки твердих сортів (пармезан, чеддер, Пекоріно Романо), щоб він рівномірно розподілився і не зібрався грудкою.
Час приготування: 5 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Попкорн для мікрохвильової печі – 100 гр.
- Сир «Чеддер» тертий – 30 гр.
- Масло вершкове розтоплене – 6 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для сирного попкорну підготувати відразу і в потрібній кількості, згідно з рецептом.Крок 2. Одну упаковку попкорну приготувати в мікрохвильовій печі, як вказано в який інструкції.
Крок 3. Гарячий приготований попкорн, пересипати в будь-яку сервірувальний посуд.
Крок 4. Розтопити в мікрохвильовці масло в 2-3 прийоми за 20 секунд з перемішуванням, щоб воно розділилося на жир і воду, так як вода зруйнує повітряну текстуру попкорну.
Крок 5. Гарячий приготований попкорн рівномірно посипати подрібненим сиром і потім полити розтопленим маслом. Ці інгредієнти акуратно перемішати і після охолодження подати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати попкорн на сковороді з медом?
Попкорн з медом відноситься до варіантів солодкого попкорну, і крім меду його доповнюють ароматними спеціями. У цьому рецепті вам пропонується додати порошок чилі і каррі. Кількість меду додається по особистому смаку. Для гарного розкриття зерен кукурудзи, важливо дотримуватися пропорції масла і зерен.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кукурудза для попкорну – ¼ склянки
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Каррі (порошок) – 1 ч. л.
- Чилі (порошок) – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Мед – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування попкорну.
Крок 2. В окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти: порошок каррі, чилі, сіль і цукор.
Крок 3. У глибоку сковорідку насипаємо спеціальні для попкорну зерна кукурудзи.
Крок 4. До них пересипаємо суху суміш, наливаємо дві ложки рослинної олії і сковороду струшуємо, щоб все перемішалося.
Крок 5. Ставимо сковороду на середній вогонь і закриваємо кришкою. Після появи характерних хлопків від розкриття зерен сковороду періодично струшуємо. Коли удари стануть рідкими, знімаємо сковороду з вогню, не відкриваючи кришку.
Крок 6. Через 30 секунд відкриваємо кришку. Зерна кукурудзи повинні добре розкритися, збільшитися за обсягом і придбати повітряну текстуру.
Крок 7. Перекладаємо попкорн в окрему суху посуд.
Крок 8. Потім поливаємо його по своєму смаку рідким медом і добре перемішуємо. Подаємо до столу медово-пряний попкорн в гарячому стані. Приємного апетиту!