Ранетки відрізняються терпким солодкуватим смаком. З сорту виходять оригінальні домашні заготовки на зиму. Використовуйте яблука для приготування густого повидла, яке послужить начинкою для випічки або самостійним десертом для сімейного чаювання. Беріть на замітку 5 кулінарних ідей з покроковим описом процесу.
Повидло з ранеток в домашніх умовах на зиму
Ароматне і густе повидло можна приготувати з ранеток для тривалого зберігання на зиму. Таке ласощі підійде для чаювання, а також стане яскравою начинкою для борошняних виробів.
Інгредієнти на
1 л.
- Яблука Ранетки 1 кг
- Вода-1 склянка
- Цукор-пісок-3 склянки
- Кориця за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити смачне повидло з ранеток на зиму? Відбираємо потрібну кількість ранеток для приготування повидла. Промиваємо їх і даємо обсохнути.
- Далі яблука нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину і плодоніжки прибираємо.
- У невеликій каструлі кип’ятимо воду і опускаємо в неї цукор з корицею. Розмішуємо і варимо до утворення однорідного сиропу.
- Опускаємо фруктові шматочки в гарячу суміш і доводимо вміст до кипіння.
- Варимо ароматну заготівлю близько 30 хвилин на дуже слабкому вогні.
- Далі готове повидло можна розподіляти по банкам або попередньо подрібнити ще до гладкого стану. Зберігайте частування в прохолодному приміщенні!
Повидло з ранеток через сито на зиму
Щоб домашнє повидло з ранеток вийшло ніжним і повітряним, готуйте його з допомогою дрібного сита. Готовий продукт порадує своїм смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для зимового зберігання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 0,7 кг
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 70 мл
Процес приготування:
1. У сотейник вливаємо невелику кількість води. Ставимо посуд на плиту.
2. Сюди опускаємо шматочки заздалегідь промитих ранеток. Знімаємо шкірку за бажанням. Кип’ятимо масу і варимо близько 15-20 хвилин на слабкому вогні.
3. Гарячий продукт обережно розтираємо через дрібне сито. Зручно це робити за допомогою дерев’яної лопатки.
4. Отриману кашку відправляємо назад в сотейник і засипаємо цукром.
5. Розмішуємо вміст, знову кип’ятимо його і тушкуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.
6. Ніжне домашнє повидло з ранеток готово. Перекладайте його в чисту скляну банку, закривайте кришкою і забирайте на зберігання.
Як приготувати повидло з яблук ранеток з допомогою блендера?
Зручний спосіб приготувати густе повидло з ранеток – з допомогою блендера. Яскраве ласощі підходить для зимового зберігання в банках. Подавайте його до столу в будь-який час року разом з гарячим чаєм.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 1 кг
- Цукор – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо ранетки, нарізаємо їх невеликими шматочками, які відразу занурюємо в блендер. Серцевину з кісточками не використовуємо.
2. Перемелюємо яблука до стану дрібної кашки.
3. Отриманий продукт засипаємо цукром, розмішуємо і залишаємо настоятися 20-30 хвилин.
4. Після того, як сухий інгредієнт розчиниться, переставляйте посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо заготівлю і варимо 15 хвилин на невеликому вогні. Все це час помішуємо дерев’яною лопаткою.
5. Гаряче яблучне ласощі можна розливати по скляним банкам. Закочуйте продукт і відправляйте на зберігання!
Домашнє повидло з ранеток через м’ясорубку на зиму
Один з популярних способів приготування повидла – через м’ясорубку. Смачне і апетитне ласощі можна отримати з яблук «ранеток». Порадуйте себе і близьких насиченим і ароматним десертом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 3 кг
- Цукор – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Промиті і висушені ранетки поділяємо на невеликі часточки. При цьому акуратно вирізаємо серцевину і плодоніжки.
2. Прокручуємо кожен шматочок через м’ясорубку. У результаті повинна вийти яблучна кашка.
3. Після цього кип’ятіть воду і розчиняйте в ній цукор. Варимо рідина з сухим інгредієнтом до утворення однорідного, злегка тягучого сиропу.
4. У гарячу суміш занурюємо перемелені ранетки. Кип’ятимо загальну масу і готуємо на маленькому вогні ще 20 хвилин, періодично помішуючи.
5. У чисті стерилізовані банки занурюємо готове повидло. Закриваємо наповнену тару кришками, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо на зберігання.
Простий і смачний рецепт повидла з ранеток в мультиварці
Насичене і ароматне повидло з ранеток можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб значно полегшить і прискорить вашу роботу. Ласощі надовго збереже свої якості, що підходить для заготовок в банку.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 1,5 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Ранетки промиваємо під водою, потім нарізаємо їх часточками, акуратно видаливши серцевину. Підготовлений продукт подрібнюємо в блендері.
2. Далі фруктову масу засипаємо двома склянками цукру і залишаємо на 30-40 хвилин. У цей час важливо розмішувати продукти, щоб вони пустили сік.
3. Перекладаємо яблучно-цукрову суміш у чашу мультиварки.
4. Включаємо техніку в режимі «варення» або «випічка» на 1 годину. Цього часу вистачить, щоб отримати густий однорідний продукт.
5. Гаряче повидло з ранеток можна відразу ж розливати по підготовленим банкам. Закривайте тару кришками і відправляйте на зберігання.
Повидло з райських яблучок з апельсином на зиму
Густе і яскраве повидло виходить з ранеток і апельсина. Цитрусовий аромат додасть оригінальність яблучного ласощів. Використовуйте продукт для домашнього чаювання або приготування інших десертів.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор – 3 склянки
Процес приготування:
1. Очищаємо ранетки від шкірки і нарізаємо їх невеликими кубиками.
2. Промиваємо апельсини. Їх можна розділити на часточки, акуратно видаливши всі кісточки. Шкірку не видаляємо.
3. Далі цитрус подрібнюємо в блендері до стану дрібної кашки.
4. У загальній мисці змішуємо масу з апельсинів, яблука і цукор. Залишаємо заготовку на дві години.
5. Через деякий час переставляємо посуд на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 40 хвилин на слабкому вогні.
6. У процесі варіння перемішуємо продукт і стежимо, щоб він не пригорав.
7. Готове повидло вийде густим і однорідним. Розливаємо його по банках, закриваємо кришками і ставимо на зберігання.