ПП салат з тунцем — це незамінна страва в раціоні «зожников» і тих, хто прагне схуднути до літа або до важливої події. Салати готуються легко і просто – те, що треба зайнятим людям. Збалансовані закуски – відмінний варіант для швидкого перекусу або повноцінного вечері. Яскраві салати підходять не тільки для щоденного вживання, але і для святкових заходів. Читайте добірку, і швидше готувати!
ПП салат з консервованим тунцем
ПП салат з консервованим тунцем – знахідка для спортсменів і тих, у кого немає часу на приготування складних страв. Салат хороший тим, що нічого не потрібно варити. Навіть якщо гості стукають у двері, з цим рецептом ви легко выкрутитесь з несподіваної ситуації.
Інгредієнти на
4 порц.
- Тунець консервований 1 банка
- Сіль ⅓ ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Помідори черрі 10 шт.
- Листовий салат 1 пучок
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Сир Фета 50 гр.
- Кунжут чорний 1 ст. л.
Процес приготування:
- Відкриваємо консервованого тунця і зливаємо маринад, обполіскуємо листя салату і черрі.
- Окремо змішуємо сік лимона і оливкову олію. Солимо і перчимо за смаком. Об’єднуємо компоненти в емульсію.
- Черрі ділимо на частини, фету ріжемо на кубики.
- На блюді для подачі розподіляємо попередньо подрібнене листя салату.
- Консерви ділимо шматочками зручного розміру і розкладаємо по листю.
- Прикрашаємо помідорками.
- Розкладаємо сирні кубики.
- Збризкуємо соусом.
- Посипаємо кунжутним насінням. За бажанням підсушуємо на сухій сковороді.
- За необхідності охолоджуємо і насолоджуємося яскравою закускою.
- Смачного!
ПП салат з тунцем і яйцем на вечерю
ПП салат з тунцем і яйцем на вечерю – ідеальний варіант. Салат виглядає ошатно і прикрасить будь-який прийом їжі. А на святковому столі буде виглядати не гірше делікатесів. Рецепт максимально простий – приготує не те, що недосвідчена господиня, а навіть дитина. Інгредієнти прекрасно доповнюють один одного. Пробуйте, це надзвичайно смачно!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Склад:
- Тунець консервований – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Салат листовий – 1 пучок.
- Масло оливкове – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 10 гр.
- Маслини без кісточок – 5 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо салатні листя, огірок і помідор. Відкорковуємо консерви.
Крок 2. Маслини ріжемо кільцями.
Крок 3. Огірок розрізаємо вздовж і ріжемо скибочками.
Крок 4. На блюдо викладаємо маслини. Далі – трохи рваних листя.
Крок 5. Листя рвемо подрібніше і окремо змішуємо з огірками.
Крок 6. Помідори нарізаємо довільно.
Крок 7. Шматочки перекладаємо в чашу до решти інгредієнтів. Поливаємо оливковою олією. Солимо за смаком. Розмішуємо.
Крок 8. Салат перекладаємо на блюдо.
Крок 9. Очищаємо цибулю й ріжемо кільцями. Посипаємо салат.
Крок 10. З консервів зливаємо рідину. Рибу викладаємо по центру.
Крок 11. Заздалегідь відварюємо яйце і очищаємо від шкаралупи. Ріжемо на четвертинки і розподіляємо по салату. Салат готовий! Приємного апетиту!
ПП салат з тунцем і пекінською капустою
ПП салат з тунцем і пекінською капустою – простий і бюджетний рецепт. З доступних інгредієнтів виходить величезна миска смачної та ситної закуски. Навіть якщо ви стежите за калорійністю страв, з’ївши цілу чашку салату, зайві кілограми не відкладуться на боках. Страва багата клітковиною, білком і «правильними» жирами. Харчуйтеся без шкоди для фігури!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Сіль – за смаком.
- Огірки – 2 шт.
- Капуста пекінська – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 20 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло оливкове – за смаком.
- Яйця курячі – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. «Пекинку» дрібно рубаємо спеціальним ножем або використовуємо шатківницю.
Крок 2. З вимитих огірків обрізаємо кінці і нарізаємо кружечками, а потім кожен – смужками. Вивантажуємо до «пекинке». Огірки вибираємо молоді, без великих насіння всередині. Якщо плоди водянисті, відкидаємо на сито.
Крок 3. Попередньо зварені і очищені яйця рубаємо і відправляємо до інгредієнтів. Яйця використовуємо перепелині або курячі.
Крок 4. Пучок вимитого цибулі дрібно нарізаємо і вивантажуємо в салатницю. За бажанням додаємо кріп, петрушку і все, що любимо. Чим більше зелені, тим насиченіший смак. Зелень не впливає на калорійність страви.
Крок 5. Дістаємо консервованого тунця, відкорковуємо, зціджуємо рідина. Ділимо на частини ножем або розминаємо виделкою і відправляємо до складових.
Крок 6. Приправляємо до смаку сіллю і перцем. Наливаємо оливкову олію. На розсуд присмачую лимонним соком або бальзамічним оцтом. Об’єднуємо вміст миски. Ділимо на порції. Їмо смачно і худнемо! Приємного апетиту!
ПП салат з тунцем і кукурудзою
ПП салат з тунцем і кукурудзою готується без праці, найскладніше – зварити яйця. Солодка кукурудза ідеально поєднується з рибною консервою. Ріпчасту цибулю надає гостринку. Цибуля при бажанні обдають окропом або маринують в оцті – теж виходить цікаво.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Тунець консервований – 160 гр.
- Сіль – за смаком.
- Огірки – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 170 гр.
- Кріп свіжий – за смаком.
- Сметана 15%/йогурт натуральний – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця складаємо в сотейник, наливають воду і ставимо варити. Після закипання варимо 10 хвилин. Перекладаємо в крижану воду.
Крок 2. Відкорковуємо консерви, виливаємо маринад. Рибу перекладаємо в салатник і мнемо виделкою.
Крок 3. Відкриваємо кукурудзу і виливаємо рідина. Висипаємо до розім’ятого тунцу. Подрібнюємо промитий огірок, складаємо в салатник.
Крок 4. Очищаємо яйця і рубаємо довільно. Вивантажуємо до складових салату. Подрібнюємо вимиту зелень. Перекладаємо до компонентів. Крім кропу на розсуд додаємо петрушку і зелений лук.
Крок 5. Солимо. Присмачую сметаною (можна замінити натуральним йогуртом). Розмішуємо.
Крок 6. Гарний посуд наповнюємо яскравим салатом. Декоруємо гілочками кропу і пробуємо. Приємного апетиту!
Салат з тунцем і авокадо
Салат з тунцем і авокадо – ідеально збалансований перекус для тих, хто стежить за калорійністю страв або худне на дефіцит калорій. Ароматний і смачний салат доводить, що і на дієті можна харчуватися смачно! При цьому не витрачати на приготування багато часу.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Склад:
- Тунець консервований – 185 гр.
- Сіль – за смаком.
- Огірки – 150 гр.
- Авокадо – 170 гр.
- Зелень свіжа – 15 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Цибуля ріпчаста червоний – 70 гр.
- Сік лимона – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо складові. Огірок промиваємо разом із зеленню і авокадо. Відкриваємо консервований тунець.
Крок 2. Зливаємо рідину з консервів, для зручності використовуємо сито.
Крок 3. Видаляємо кінчики з огірка, ріжемо скибочками і перекладаємо в миску.
Крок 4. Стиглий авокадо чистимо і ріжемо довільно. З лука знімаємо піну, нарізаємо тонкими четвертинками. Перекладаємо в салатник разом з авокадо.
Крок 5. Додаємо підготовлену рибу.
Крок 6. Оброблену зелень (кріп, петрушку, зелений лук) подрібнюємо і викладаємо до складових.
Крок 7. Присмачую видавленим лимонним соком (можна використовувати покупну заправку або свіжий лимон). Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Поливаємо олією (при бажанні використовуємо рідина від тунця).
Крок 8. Об’єднуємо компоненти.
Крок 9. Перекладаємо в посуд для подавання. Їмо і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!
ПП салат з тунцем і квасолею
ПП салат з тунцем і квасолею займе трохи часу, але результат вразить вас. Корисна закуска підходить котрі худнуть і тим, хто дотримується посту. Багате білком страва добре насичує і не перевантажує шлунок. Підходить для пізнього вечері або ситного перекусу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Тунець консервований – 185 гр.
- Сіль – за смаком.
- Морква – 0,5 шт.
- Салат листовий – 1 пучок.
- Зелень петрушки – 3 гілочки.
- Масло оливкове – за смаком.
- Квасоля біла консервована – 200 гр.
Для маринованого лука:
- Цибуля червоний – 50 гр.
- Вода – 100 мл
- Яблучний оцет – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Маринуємо цибулю. З червоного лука знімаємо піну, тонко нарізаємо півкільцями.
Крок 2. Складаємо в піалу, заливаємо водою і яблучним оцтом. Залишаємо, а поки приступаємо до наступного етапу.
Крок 3. Моркву очищаємо і ріжемо скибочками.
Крок 4. Кип’ятимо воду, підсолюємо, вивантажуємо морквину і варимо після закипання 1 хвилину.
Крок 5. З тунця зливаємо маринад, перекладаємо в посуд і мнемо виделкою.
Крок 6. З морквини зливаємо воду і охолоджуємо. Зелень промиваємо і висушуємо.
Крок 7. Проціджуємо маринований цибулю і з консервованої квасолі зливаємо маринад.
Крок 8. Збираємо салат. Рвемо салатні листя, рубаємо петрушку і складаємо в загальну посуд. Додаємо розім’яту рибу, квасолю і моркву. Вивантажуємо маринований лук.
Крок 9. Солимо і перчимо. Присмачую оливковою олією. Розмішуємо.
Крок 10. При необхідності регулюємо смак спеціями. Даємо постояти.
Крок 11. Пригощаємо яскравим салатом рідних і близьких.
Крок 12. Можна подавати порційно. Приємного апетиту!