Пропонуємо добірку рецептів приготування каш з пшеничної крупи. При виборі крупи в магазині зверніть увагу, що вона буває різного помелу. У кашах, як правило, помел дає розсипчасту структуру, а дрібний – в’язку.
Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті?
Варимо кашу на молоці. Бажано використовувати товстостінну каструлю, так як каша легко пригорає. При варінні не відходимо далеко і постійно помішуємо. Після варіння рекомендується дати каші «відпочити» під кришкою і настоювати – вона стане густішим і насиченішим.
Інгредієнти на
6 порц.
- Пшенична крупа 200 гр.
- Молоко коров’яче 1.2 л.
- Масло вершкове 70 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
Процес приготування:
- Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті? Крупу заливаємо чистою водою, перемішуємо, воду з сміттям зливаємо. Так повторюємо декілька разів, поки вона не буде повністю чистою.
- Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на плиту. Додаємо сіль та цукровий пісок за смаком. Доводимо до кипіння.
- У гаряче молоко вводимо промиту пшеничну крупу, безперервно помішуючи.
- Варимо орієнтовно тридцять хвилин, помішуючи. Ближче до кінця готування пробуємо на смак, оцінюємо ступінь готовності і при необхідності досолює.
- Вимикаємо плиту, в готову кашу кладемо вершкове масло.
- Закриваємо кришкою і даємо настоятися каші п’ятнадцять хвилин.
- Готову кашу розкладаємо по тарілках, кладемо вершкове масло. Консистенція каші виходить середньої густоти.
Приємного апетиту!
Пшенична каша на молоці в мультиварці
Таку кашу можна подати на вечерю або «передбачити» на сніданок, скориставшись відкладеним стартом. Всього-то й потрібно, що помістити продукти у чашу. Доповнити кашу при подачі можна медом, варенням, горішками, корицею.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа пшенична – 100 гр.
- Молоко 3,5% – 1 л
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу промиваючи в декількох водах, щоб добитися ідеальної чистоти.
2. Поміщаємо промиту крупу в чашу мультиварки.
3. Вливаємо в чашу молоко, додаємо сіль та цукровий пісок. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим «Молочна каша».
4. Готової каші можна дати постояти десять-п’ятнадцять хвилин в режимі підігріву. Щоб вона була більш насиченою і разваристой. При подачі кладемо в кожну тарілку по шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Солодка пшенична каша на молоці з цукром
Рецепт для тих, хто любить солодкі каші. Крупу спочатку разварим у воді для м’якості, а остаточно будемо доварювати вже з молоком. Крім цукру, пропонуємо додати в кашу солодкі сухофрукти – вони додадуть страві десертне настрій і додадуть вітамінів.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Чорнослив – 50 гр.
- Курага – 50 гр.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу добре промиваємо і поміщаємо в каструлю з товстими стінками. Заливаємо водою у зазначеній кількості. Доводимо до кипіння, варимо десять хвилин при невеликому кипінні, періодично помішуючи.
2. Після закінчення зазначеного часу вливаємо молоко, додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Доводимо до кипіння, знижуємо температуру плити.
3. Чорнослив і курагу без кісточок промиваємо теплою водою, ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо сухофрукти в кашу, перемішуємо і продовжуємо варити до готовності ще десять-п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб маса не пригоріла. Після варіння даємо готової каші постояти під кришкою десять хвилин.
4. Готову кашу подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!
Дуже смачна пшенична каша на молоці з гарбузом
Якщо ви любите додавати гарбуз в каші, спробуйте цей пшеничний варіант. Каша виходить густий, розсипчастою, але пов’язаної з соковитими
і солодкими шматочками помаранчевої гарбуза.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа пшенична – 80 гр.
- Молоко – 200 мл
- Вода – 200 мл
- Гарбуз – 200 гр.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. М’якоть гарбуза ріжемо невеликими кубиками, висипаємо їх у товстостінну каструлю.
2. Вливаємо воду, ставимо на плиту. Варимо приблизно десять хвилин до м’якості гарбуза.
3. Пшеничну крупу ретельно промиваємо. Висипаємо її в каструлю з гарбузом, перемішуємо, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще десять – п’ятнадцять хвилин. Після цього вливаємо молоко, сіль, цукор, перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і варимо хвилин п’ять.
4. Готову кашу подаємо гарячою або теплою, поклавши зверху шматочок вершкового масла. Також кашу можна посипати шматочками сухофруктів і горіхів.
Приємного апетиту!
Як приготувати пшеничну кашу на молоці та воді?
Навіть якщо ви любите тільки молочні каші, спробуйте такий метод приготування. Спочатку варимо крупу до напівготовності у воді, а вже потім додаємо молоко і доводимо кашу до потрібного ступеня м’якості. При такому способі крупа виходить ніжною, а молочна насиченість анітрохи не знижується.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа пшенична – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Крупу добре промиваємо в чистій воді, щоб видалити всі домішки і пил.
2. Поміщаємо пшеничку в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Пінку з поверхні знімаємо. Варимо при помішуванні десять хвилин. Додаємо сіль за смаком.
3. Вливаємо молоко, перемішуємо і нагріваємо до кипіння. Прикриваємо кришкою і варимо кашу протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до готовності. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо, щоб не було пригорання.
4. Готову кашу закриваємо кришкою, закутуємо ковдрою і залишаємо «відпочивати» на десять хвилин.
5. Подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!
Смачна пшенична каша на молоці в духовці
Для приготування каші в духовці використовуйте керамічний горщик або скляний термостійкий посуд – ці варіанти ідеально підходять для каш. Якщо в посуді не передбачена кришка, можна обійтися фольгою, закривши нею кашу.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа пшенична – 23 ст.
- Молоко – 2 склянки
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль – 12 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Пшеничну крупу промиваємо в проточній воді. Кладемо в миску, заливаємо теплою водою так, щоб вона повністю покрила зернятка. Залишаємо замачиваться на двадцять п’ять-тридцять хвилин.
2. Замочену крупу покласти в горщик, слідом вливаємо вказану кількість води і один стакан молока. Закриваємо кришкою і ставимо в нагріту до 170 градусів духовку. Готуємо протягом години.
3. Після закінчення зазначеного часу дістаємо горщик, вливаємо другий стакан молока, додаємо сіль і вершкове масло, перемішуємо. Закриваємо кришкою і ставимо назад в духовку на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
4. Готову кашу подаємо на стіл у гарячому вигляді, прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!