Пшенична каша на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Пропонуємо добірку рецептів приготування каш з пшеничної крупи. При виборі крупи в магазині зверніть увагу, що вона буває різного помелу. У кашах, як правило, помел дає розсипчасту структуру, а дрібний – в’язку.

Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті?

Варимо кашу на молоці. Бажано використовувати товстостінну каструлю, так як каша легко пригорає. При варінні не відходимо далеко і постійно помішуємо. Після варіння рекомендується дати каші «відпочити» під кришкою і настоювати – вона стане густішим і насиченішим.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Пшенична крупа 200 гр.
  • Молоко коров’яче 1.2 л.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті? Крупу заливаємо чистою водою, перемішуємо, воду з сміттям зливаємо. Так повторюємо декілька разів, поки вона не буде повністю чистою.
  2. Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на плиту. Додаємо сіль та цукровий пісок за смаком. Доводимо до кипіння.
  3. У гаряче молоко вводимо промиту пшеничну крупу, безперервно помішуючи.
  4. Варимо орієнтовно тридцять хвилин, помішуючи. Ближче до кінця готування пробуємо на смак, оцінюємо ступінь готовності і при необхідності досолює.
  5. Вимикаємо плиту, в готову кашу кладемо вершкове масло.
  6. Закриваємо кришкою і даємо настоятися каші п’ятнадцять хвилин.
  7. Готову кашу розкладаємо по тарілках, кладемо вершкове масло. Консистенція каші виходить середньої густоти.

Приємного апетиту!

Пшенична каша на молоці в мультиварці

Таку кашу можна подати на вечерю або «передбачити» на сніданок, скориставшись відкладеним стартом. Всього-то й потрібно, що помістити продукти у чашу. Доповнити кашу при подачі можна медом, варенням, горішками, корицею.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа пшенична – 100 гр.
  • Молоко 3,5% – 1 л
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Пшеничну крупу промиваючи в декількох водах, щоб добитися ідеальної чистоти.

2. Поміщаємо промиту крупу в чашу мультиварки.

3. Вливаємо в чашу молоко, додаємо сіль та цукровий пісок. Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим «Молочна каша».

4. Готової каші можна дати постояти десять-п’ятнадцять хвилин в режимі підігріву. Щоб вона була більш насиченою і разваристой. При подачі кладемо в кожну тарілку по шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Солодка пшенична каша на молоці з цукром

Рецепт для тих, хто любить солодкі каші. Крупу спочатку разварим у воді для м’якості, а остаточно будемо доварювати вже з молоком. Крім цукру, пропонуємо додати в кашу солодкі сухофрукти – вони додадуть страві десертне настрій і додадуть вітамінів.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшеничну крупу добре промиваємо і поміщаємо в каструлю з товстими стінками. Заливаємо водою у зазначеній кількості. Доводимо до кипіння, варимо десять хвилин при невеликому кипінні, періодично помішуючи.

2. Після закінчення зазначеного часу вливаємо молоко, додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Доводимо до кипіння, знижуємо температуру плити.

3. Чорнослив і курагу без кісточок промиваємо теплою водою, ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо сухофрукти в кашу, перемішуємо і продовжуємо варити до готовності ще десять-п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб маса не пригоріла. Після варіння даємо готової каші постояти під кришкою десять хвилин.

4. Готову кашу подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Дуже смачна пшенична каша на молоці з гарбузом

Якщо ви любите додавати гарбуз в каші, спробуйте цей пшеничний варіант. Каша виходить густий, розсипчастою, але пов’язаної з соковитими

і солодкими шматочками помаранчевої гарбуза.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа пшенична – 80 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

1. М’якоть гарбуза ріжемо невеликими кубиками, висипаємо їх у товстостінну каструлю.

2. Вливаємо воду, ставимо на плиту. Варимо приблизно десять хвилин до м’якості гарбуза.

3. Пшеничну крупу ретельно промиваємо. Висипаємо її в каструлю з гарбузом, перемішуємо, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще десять – п’ятнадцять хвилин. Після цього вливаємо молоко, сіль, цукор, перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і варимо хвилин п’ять.

4. Готову кашу подаємо гарячою або теплою, поклавши зверху шматочок вершкового масла. Також кашу можна посипати шматочками сухофруктів і горіхів.

Приємного апетиту!

Як приготувати пшеничну кашу на молоці та воді?

Навіть якщо ви любите тільки молочні каші, спробуйте такий метод приготування. Спочатку варимо крупу до напівготовності у воді, а вже потім додаємо молоко і доводимо кашу до потрібного ступеня м’якості. При такому способі крупа виходить ніжною, а молочна насиченість анітрохи не знижується.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа пшенична – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Крупу добре промиваємо в чистій воді, щоб видалити всі домішки і пил.

2. Поміщаємо пшеничку в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Пінку з поверхні знімаємо. Варимо при помішуванні десять хвилин. Додаємо сіль за смаком.

3. Вливаємо молоко, перемішуємо і нагріваємо до кипіння. Прикриваємо кришкою і варимо кашу протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до готовності. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо, щоб не було пригорання.

4. Готову кашу закриваємо кришкою, закутуємо ковдрою і залишаємо «відпочивати» на десять хвилин.

5. Подаємо в гарячому вигляді з шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Смачна пшенична каша на молоці в духовці

Для приготування каші в духовці використовуйте керамічний горщик або скляний термостійкий посуд – ці варіанти ідеально підходять для каш. Якщо в посуді не передбачена кришка, можна обійтися фольгою, закривши нею кашу.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа пшенична – 23 ст.
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – 12 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Пшеничну крупу промиваємо в проточній воді. Кладемо в миску, заливаємо теплою водою так, щоб вона повністю покрила зернятка. Залишаємо замачиваться на двадцять п’ять-тридцять хвилин.

2. Замочену крупу покласти в горщик, слідом вливаємо вказану кількість води і один стакан молока. Закриваємо кришкою і ставимо в нагріту до 170 градусів духовку. Готуємо протягом години.

3. Після закінчення зазначеного часу дістаємо горщик, вливаємо другий стакан молока, додаємо сіль і вершкове масло, перемішуємо. Закриваємо кришкою і ставимо назад в духовку на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

4. Готову кашу подаємо на стіл у гарячому вигляді, прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!