Пшоняна каша з гарбузом

Як зварити смачну пшоняну кашу з гарбузом і родзинками?

Пшоняна каша з гарбузом і родзинками – не просто смачна страва, але й дуже корисне поєднання продуктів. Причому готувати її можна без цукру, так як в гарбузі і ізюмі досить натуральної солодощі.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Гарбуз – 600 гр.
  • Молоко – 750 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пшоно – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Масло – за смаком.
  • Кориця – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшоно промийте проточною водою кілька разів. Потім на 5-10 хвилин залийте крупу окропом.

2. Гарбуз помийте, очистіть і наріжте кубиками.

3. Гарбуз перекладіть в каструлю, залийте її кип’яченим молоком, додайте щіпку солі, поставте на вогонь і варіть 15 хвилин. Після цього додайте пшоно і варіть ще 10-15 хвилин.

4. Ізюм промийте і додайте в каструлю. Якщо ваша каструля підходить для готування в духовці, то прямо в ній помістіть кашу в розігріту до 180 градусів духовку. В іншому випадку перекладіть кашу в спеціальну термостійку форму.

5. Томіть кашу в духовці 20-25 хвилин.

6. Потім дайте страві настоятися ще 10 хвилин.

7. Подавайте пшоняну кашу з вершковим маслом.

Приємного апетиту!