Як зварити смачну пшоняну кашу з гарбузом і родзинками?
Пшоняна каша з гарбузом і родзинками – не просто смачна страва, але й дуже корисне поєднання продуктів. Причому готувати її можна без цукру, так як в гарбузі і ізюмі досить натуральної солодощі.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 600 гр.
- Молоко – 750 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Пшоно – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло – за смаком.
- Кориця – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоно промийте проточною водою кілька разів. Потім на 5-10 хвилин залийте крупу окропом.
2. Гарбуз помийте, очистіть і наріжте кубиками.
3. Гарбуз перекладіть в каструлю, залийте її кип’яченим молоком, додайте щіпку солі, поставте на вогонь і варіть 15 хвилин. Після цього додайте пшоно і варіть ще 10-15 хвилин.
4. Ізюм промийте і додайте в каструлю. Якщо ваша каструля підходить для готування в духовці, то прямо в ній помістіть кашу в розігріту до 180 градусів духовку. В іншому випадку перекладіть кашу в спеціальну термостійку форму.
5. Томіть кашу в духовці 20-25 хвилин.
6. Потім дайте страві настоятися ще 10 хвилин.
7. Подавайте пшоняну кашу з вершковим маслом.
Приємного апетиту!