Пигоди – це дуже цікаві та смачні східні пиріжки, чимось нагадують великі пельмені. Частіше пиріжки роблять з капустяно-м’ясною начинкою, це дуже смачно і соковито. Як і з чим приготувати пигоди, ви дізнаєтеся з наших 5 докладних рецептів.
Пигоди по-корейськи з капустою і м’ясом
Смачні національні корейські пиріжки пигоди готуються на пару. Це легке і просте блюдо, яке не зашкодить фігурі і вгамує голод. Таке цікаве блюдо відмінно підійде для вечері.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Борошно 500 гр.
- Вода 270 мл
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Для начинки:
- Фарш мясний 700 гр.
- Капуста білоголова 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Кінза 1 пучок
- Для моркви по корейськи:
- Морква 3 шт.
- Часник 3 зуб.
- Масло рослинне 5 ст. л.
- Коріандр 5 ст. л.
- Перець червоний мелений 1 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Оцет столовий 9% 2 ч. л.
Процес приготування:
- Пигоди по-корейськи дуже просто приготувати в домашніх умовах. Теплу воду влийте в миску, додайте дріжджі, рослинна олія, цукор і сіль, перемішайте. Потім всипте просіяне борошно.
- Замісіть тісто, зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією і залиште в теплі на 2 години.
- Тепер можна зайнятися начинкою. Дрібно наріжте цибулю. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою. Обсмажте на рослинному маслі спочатку цибулю, потім додайте капусту і продовжуйте смажити до м’якості останньої.
- Засмажку посоліть і приправте за смаком.
- Окремо обсмажте фарш до готовності, посоліть і приправте його.
- Змішайте фарш і обсмажену капусту з цибулею, додайте подрібнену кінзу.
- Морква по-корейськи подається з пигоди в якості смачного доповнення. Моркву очистіть і натріть її на спеціальній тертці.
- подрібніть В ступці зерна коріандру.
- До моркви додати подрібнений часник, коріандр, мелений червоний перець і рослинне масло, перемішайте.
- Також додайте сіль, цукор і оцет, перемішайте і залиште для маринування.
- Тісто викладіть на просыпанную борошном поверхню і розкачайте його.
- За допомогою круглої форми виріжте основу для пиріжків. На кожен кружечок покладіть трохи начинки.
- Краї тіста закріпіть кіскою.
- Форму для варіння на пару змастіть рослинною олією, викладіть на неї пигоди. Влийте в мантоварку або пароварку воду, для аромату можна додати лавровий лист.
- Готуйте пигоди 25-30 хвилин від закипання води.
- Подавайте пигоди відразу після приготування разом з морквою по-корейськи.
Як приготувати пигоди на дріжджовому тесті?
Цікаві пиріжки для різноманітності вашого повсякденного раціону. Пигоди – це соковиті дріжджові пиріжки з капустяно-м’ясною начинкою, приготовані на пару. Основний секрет цієї страви полягає саме в тесті.
Час готування: 60
Час приготування: 30 хв
Порцій – 8
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Яловичина – 250 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кінза – 3 гілки.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Вода – 350 мл
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Капуста білокачанна – 1/4 качана.
Процес приготування:
Крок 1. Змішайте сухі дріжджі з чайною ложкою цукру і 50 мл води. Залиште в теплому місці на 2-4 години.
Крок 2. У миску влийте 300 мл води, всипте чайну ложку солі і влийте 50 мл рослинного масла, перемішайте.
Крок 3. Туди ж просійте половину від усієї кількості борошна, перемішайте.
Крок 4. Опара повинна дуже добре збільшитися в об’ємі.
Крок 5. У тісто додайте другу половину борошна і викладіть опару, замісіть тісто.
Крок 6. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Потім залиште тісто в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
Крок 7. Капусту помийте і наріжте дрібними кубиками, посоліть її, пам’ятайте руками і залиште на 10 хвилин.
Крок 8. Свинину і яловичину наріжте дрібними кубиками, змішайте м’ясо з капустою. Посоліть за смаком.
Крок 9. Цибулю, часник і кинзу порубаєте ножем і додайте до капусти і м’яса. Начинку приправте, добре перемішайте і залиште на 15 хвилин в холодильнику.
Крок 10. Підросло тісто розділіть на невеликі, рівні за розміром кульки, розкачайте їх у коржі по 6-7 сантиметрів в діаметрі.
Крок 11. На кожну корж викладіть начинку, скріпіть краю тесту ялинкою.
Крок 12. Викладіть заготовки в змащену маслом форму пароварки або мантоварки.
Крок 13. Готуйте пигоди на пару 60 хвилин від закипання води.
Крок 14. Пигоди трохи остудіть і подавайте до столу з соєвим соусом.
Корейські пиріжки пигоди на пару
Парові корейські пиріжки з начинкою з м’яса і капусти вже давно прижилися в нашому звичайному меню. Готувати їх трохи складніше, ніж звичайні пельмені. Але виглядають вони дуже цікаво і гості точно оцінять ваші кулінарні здібності.
Час готування: 190
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 3,5 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- М’ясо – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просійте борошно, додайте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте. Потім влийте теплу воду і замісити однорідне тісто. Додайте соняшникову олію, ще раз добре вимісити тісто, прикрийте його харчовою плівкою і залиште на 2 години для підйому.
Крок 2. Капусту нашаткуйте соломкою, ріпчаста цибулю наріжте тонкими півкільцями, м’ясо наріжте дрібними кубиками. Змішайте інгредієнти, посоліть і приправте начинку.
Крок 3. За 2 години тісто підросте майже в два рази. Розділіть його на рівні частини. Кожен кульку злегка розкачайте качалкою.
Крок 4. Покладіть на тісто начинку.
Крок 5. Скріпіть краї тіста, щоб вийшов шов «ялинка».
Крок 6. Викладіть пиріжки у форму для варіння на пару. Встановіть форму з пигоди в пароварку, готуйте їх 40 хвилин від закипання води.
Крок 7. Пигоди подавайте з гострою морквою по-корейськи і соєвим соусом.
Покроковий рецепт приготування пигоди в мантоварке
Пигоди – поживні корейські пиріжки з м’ясом і капустою, приготовані на пару в мантоварке. Традиційно для начинки використовують мелконарезанного свинину, проте підійде і фарш.
Час готування: 70
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Склад:
- Тісто дріжджове – 600 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш посоліть і приправте за смаком.
Крок 2. Капусту і ріпчасту цибулю подрібніть за допомогою блендера, змішайте овочі і фарш.
Крок 3. Руки змастіть рослинною олією тісто розділіть на рівні частини, злегка розкачайте їх, покладіть начинку і зліпити пиріжки.
Крок 4. У мантоварку влийте воду, додайте перець для аромату горщиком і лавровий лист, встановіть зверху форму з пигоди. Готуйте пиріжки 30 хвилин від закипання.
5. Подавайте пиріжки з гострим соусом або морквою по-корейськи.
Простий і смачний рецепт пигоди по-корейськи в мультиварці
Незвичайні і смачні пиріжки з м’ясом і капустою, а головне приготовані без використання масла. Пигоди прийшли до нас з корейської кухні, їх готують на пару в мантоварке, проте з цим чудово впорається мультиварка. Подавати краще за все з гострими соусами.
Час готування: 170
Час приготування: 50 хв
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл
- Вода – 150 мл
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Цукор – 10 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Борошно пшеничне – 550 гр.
Для начинки:
- Фарш яловичий – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Соус соєвий – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. У миску просіяти борошно, влийте молоко.
Крок 2. Всипте в миску сухі дріжджі, сіль і цукор, влийте олію і теплу воду.
Крок 3. Коли всі інгредієнти будуть додані в миску, починайте перемішувати тісто. Вимішуйте його руками, поки воно не перестане липнути до рук. Миску з тестом укрийте рушником і залиште для підйому на 1-1,5 години.
Крок 4. Капусту і цибулю дрібно наріжте і змішайте з фаршем, додайте соєвий соус, мелений перець, крижану воду і сіль, перемішайте.
Крок 5. Коли тісто підросте, викладіть його на робочу поверхню і ще раз обімніть руками.
Крок 6. Розділіть тісто на рівні частини. Кожен кульку тіста розкачайте в тонкий коржик.
Крок 7. На тісто покладіть трохи начинки і скріпіть краї тіста, щоб вийшов довгастий пиріжок.
Крок 8. У чашу мультиварки влийте воду, форму для варіння на пару змастіть рослинною олією, викладіть на неї пигоди. Готуйте пиріжки в режимі «Пар» протягом 30 хвилин. Подавайте пигоди з гострими овочевими салатами або соусами.