Пиріг на швидку руку — швидкий і досить простий варіант частування для чаювання. М’який і ніжний десерт просочують будь-яким кремом і прикрасити глазур’ю. Також замість крему для просочення коржів використовують варення або джем. Ароматна випічка виходить апетитною і ситної.
Пиріг на кефірі на швидку руку в духовці
Якщо у вашому холодильнику залежався і сильно закис кефір або варення занадто сильно зацукрувалося, радимо взяти на замітку відмінний варіант приготування пирога на кисломолочному продукті.
Інгредієнти на
1 порц.
- Масло вершкове 100 гр.
- Кефір ½ склянки
- Цукор-пісок ½ склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 2 склянки
- Сода харчова ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Ванілін за смаком
- Родзинки ½ склянки
- Масло рослинне для змащування
- Варення для просочення
Процес приготування:
- Як спекти пиріг на швидку руку в духовці? Вершкове масло повинно бути замороженим. Замість нього можна використовувати маргарин. Натираємо масло на крупній тертці в зручну для замісу тіста миску. Всипаємо до маслу половину склянки цукру. Перетираємо інгредієнти. Вбиваємо в масу одне яйце і перемішуємо продукти.
- Підсолюємо масу. Відміряємо дві склянки борошна, просіваємо через сито в миску з продуктами і ретельно вимішуємо. Це найбільш важливий етап, так як від якості вимішування залежить, чи буде пиріг пишним і пористим.
- Ізюм для пирога потрібно підготувати заздалегідь: потримати в теплій воді 10-15 хвилин, щоб він наситився рідиною і набух. Потім воду необхідно злити, родзинки промити теплою проточною водою і розкласти на паперовому рушнику.
- Вливаємо в тісто половину склянки кефіру. Перемішуємо масу. За консистенцією вона повинна бути густою, як сметана. Додаємо в тісто родзинки. Рівномірно розподіляємо сухофрукти в тесті. Змащуємо деко з високими бортиками рослинним маслом. Вливаємо в ємність тісто, намагаючись розподілити його рівномірно по дну дека.
- духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо деко з тестом всередину духовки і випікаємо ласощі 40 хвилин. Готовий пиріг можна подавати в такому вигляді або розрізати на два коржі і просочити варенням.

Приємного апетиту!