Пиріг на швидку руку – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Як швидко спекти пиріг з яблуками?

Щоб пиріг з яблуками вийшов більш соковитим, треба додати в нього більше яблук. Головне, не переборщити. Кількість цукру також можна змінювати: ласунам можна збільшити порцію, тим, хто не любить солодке, — зменшити.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Яблука — 4 шт.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Борошно — 340 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 200-250 гр.
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Кефір — 200 мл
  • ванільний Екстракт або ванілін — 1 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Масло — для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування пирога нам знадобиться ємність круглої форми з високими бортиками. Змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла, заздалегідь розтопленого в умовах кімнатної температури. Поверх масла посипаємо борошном форму. Відразу ж включаємо духовку і виставляємо температуру 190 градусів. Форму ставимо в холодильник, поки будемо займатися приготуванням тесту.

Крок 2. Приступимо до обробки яблук. Вибираємо великі плоди і ретельно вимиваємо їх з милом під проточною водою. Потім розрізаємо кожне яблуко навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Позбавляємося від «хвостиків». Нарізаємо плоди спочатку часточками, а потім — кубиками.

Крок 3. Викладаємо кубики яблук в будь-яку миску і посипаємо їх однією чайною ложкою кориці і однією столовою ложкою заздалегідь просіяного борошна. Перемішуємо інгредієнти. Додавати борошно необхідно, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту.

Крок 4. Для наступного етапу нам знадобиться глибока ємність, щоб замісити тісто і міксер. У миску вбиваємо пару яєць і додаємо до них сіль. Посипаємо цукром яйця і збиваємо інгредієнти міксером. Потім вливаємо в ємність стакан кефіру і екстракт ванілі (ванілін). Знову розбиваємо масу міксером.

Крок 5. Борошно в кількості 320 грамів змішуємо з содою і просіваємо в окрему ємність. Вводимо борошно в рідину з попереднього етапу і замішуємо тісто. Переливаємо його до яблук. Розмішуємо масу ложкою.

Крок 6. Виймаємо з холодильника заздалегідь підготовлену форму і викладаємо в неї заготовку для пирога. Розподіляємо масу за допомогою лопатки, щоб пиріг після випічки вийшов рівним.

Крок 7. Ставимо заготовку у формі в добре розігріту духовку і випікаємо 35-40 хвилин. Через покладений час, коли пиріг підрум’яниться, дістаємо його з духовки і перевіряємо на готовність за допомогою зубочистки.

Приємного апетиту!