Пиріг з грушею — це проста і дуже смачна випічка до чаю, яку легко можна приготувати в домашніх умовах. З настанням осені, в момент, коли всі садові дерева гнуться під вагою плодів, обов’язково варто приготувати ніжний і ароматний пиріг з грушевої начинкою, який з легкістю прикрасить і різноманітить сімейне чаювання або святковий стіл. Приготувати такий пиріг можна по-різному, наприклад, на основі листкового або пісочного тіста, зі свіжими фруктами або карамелізованими. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій фаворит!
Грушевий пиріг з пісочного тіста
Лише раз, приготувавши цей пиріг, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову, тому що поєднання ніжного пісочного тіста, соковитої груші і домашнього безе, нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для тіста:
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Жовтки 2 шт.
- Борошно 250 гр.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Лимон ½ шт.
- Ванілін за смаком
- Для начинки:
- Груша 3 шт.
- Для безе:
- Білки 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
Процес приготування:
- Як спекти простий і смачний пиріг з грушею в духовці? У глибокій тарілці змішуємо розм’якшене вершкове масло і цукор – перетираємо до однорідності.
- В отриману масу додаємо ціле яйце і два жовтки, лимонну цедру з половини фрукта, ванілін і розпушувач.
- Все ретельно перемішуємо і поступово вводимо просіяне борошно – замішуємо еластичне тісто.
- Якщо тісто не перестане липнути до рук – посипаємо ще трохи борошна до м’якої податливою консистенції.
- розподіляємо Тісто по формі для запікання, вологими пальцями формуємо бортики і прибираємо на 30 хвилин в холодильну камеру. В цей час подрібнюємо груші.
- За півгодини виймаємо форму і засипаємо нарізані фрукти поверх тіста. Випікаємо пиріг з грушею в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Поки пиріг готується – збиваємо до стійкої піни білки з цукром. За 15 хвилин до готовності покриваємо гарячу верхівку, безе і повертаємося в духовку (зменшуємо температуру до 150 градусів).
- Перед подачею охолодити грушевий пиріг, нарізаємо порційними шматочками і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Домашній грушевий пиріг з листкового тіста в духовці
Готуємо швидкий і простий пиріг з начинкою з найпростіших і доступних компонентів. Використання готового листкового тіста скорочує час, проведений на кухні вдвічі, тож впорається з приготуванням абсолютно кожен.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Груші – 1 шт.
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
- Кориця (мелена) – 1 ч. л.
- Імбир (мелений) – ½ Ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт і робимо два надрізи вздовж, відступаючи близько півтора сантиметри від країв.
Крок 2. Велику грушу нарізаємо тонкими пластинами.
Крок 3. В піалі змішуємо масло, корицю і мелений імбир.
Крок 4. Промазуємо тісто ароматним маслом.
Крок 5. Грушеві слайсы викладаємо на листкове тісто, трохи внахлест один на одного.
Крок 6. Змащуємо залишками вершкового масла з добавками.
Крок 7. Посипаємо пиріг цукровим піском і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!
Як спекти пиріг з грушею та сиром?
Готуємо соковитий фруктовий пиріг під ліричною назвою «Тепла осінь» з сиру і садових груш. Такий десерт ідеально підходить для походу в гості, адже його зовнішньому вигляду позаздрять будь-які кондитерські вироби з пекарень.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 350 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Груші – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: у глибоку ємність просіваємо борошно пшеничне, засипаємо сіль та цукровий пісок – гарненько перемішуємо і заливаємо, трохи збите яйце і вершкове масло, нарізане шматочками. Швидко замішуємо тісто, скачуємо в кулю, загорнути у харчову плівку і прибираємо в холод на 60 хвилин.
Крок 2. Поки тісто «відпочиває», займемося начинкою. Сир змішуємо з двома жовтками, меленою корицею і картопляним крохмалем – ретельно розмішуємо віночком. Груші нарізаємо тонкими слайсами, вирізати насінну коробочку. Фруктові пластинки складаємо на тарілку і скроплюємо соком лимона, щоб вони не потемніли.
Крок 3. Через годину виймаємо тісто з холодильника і розподіляємо у формі (попередньо змащуємо маслом дно), формуємо бортики і багато разів прокатуємо виделкою. Відправляємо в духовку на 8-10 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 4. В цей час збиваємо білки в пишну піну, засипаємо цукрову пудру і знову збиваємо до однорідної гладкої текстури.
Крок 5. Не поспішаючи, вмішуємо білки в масу з сиру.
Крок 6. Розподіляємо сирну начинку на схватившееся тісто, а зверху викладаємо слайсы з груші шкіркою вгору. Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Гарячий пиріг злегка остуджуємо прямо у формі і після обережно виймаємо. Нарізаємо шматочками в теплому вигляді, заварюємо чай і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пиріг «Невидимка» з грушами і яблуками
Оригінальний фруктовий десерт з яблуками і грушами готується дуже просто і легко, а інгредієнти використовуються тільки доступні, які можна з легкістю знайти на полицях кожного продуктового магазину. Головна принадність цього ласощі полягає у мінімальній кількості тіста і безлічі фруктової начинки.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яблука – 400 гр.
- Груші – 400 гр.
- Молоко – 100 мл
- Масло вершкове (розтоплене) – 30 гр.
- Борошно – 70 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для посипання:
- Борошно – 80 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове (мяке) – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді з високими бортами змішуємо цукровий пісок, ванільний цукор, яйця і сіль – збиваємо і після додаємо пшеничне борошно з розпушувачем, молоко і вершкове масло.
Крок 2. Фрукти очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку, нарізаємо тонкими пластинами.
Крок 3. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю вершкового масла і застеляємо листом пергаментного паперу для запікання.
Крок 4. Кожну фруктову пластинку повністю мачає в тісто і викладаємо у форму, зверху заливаємо залишками борошняної суміші. Випікаємо півгодини при температурі 180-190 градусів.
Крок 5. Для апетитною посипання з’єднуємо борошно, масло, цукровий пісок і ванілін, щіпку солі і перетираємо все до стану крихти.
Крок 6. Посипаємо верхівку пирога солодкої крихтою і випікаємо ще близько 20 хвилин. Приємного апетиту!
Швидкий заливний пиріг з грушами на кефірі
Коли гості на порозі, а почастувати їх чим – не біда, приготуємо приголомшливий грушевий пиріг за рецептом французької кухні і будьте впевнені, що вас попросять поділитися секретом приготування. А полягає він в якісних компонентах, наприклад, в тростинному цукрі і ванільному екстракті.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Груші (великі) – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Кефір – 150 мл
- Сироп цукровий – 100 мл
- Лимон – ½ шт.
- Цукор-пісок тростинний – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику на повільному вогні.
Крок 2. Борошно змішуємо з сіллю і розпушувачем, і вливаємо кефір, цукровий сироп і вбиваємо яйця – вимішуємо тісто.
Крок 3. Далі підливаємо в масу ванільний екстракт і розтоплене масло і знову добре перемішуємо.
Крок 4. Лимон розрізаємо навпіл і з однієї частини видавлюємо сік.
Крок 5. Дві груші нарізаємо тонкими слайсами, обов’язково вирізаємо насінну коробочку. Фруктові пластинки збризкуємо лимонним соком і посипаємо столовою ложкою цукрового піску.
Крок 6. Дно форми промазуємо залишками вершкового масла і посипаємо цукром, викладаємо рівномірним шаром ½ частину порізаних фруктів.
Крок 7. Заливаємо фруктовий шар тестом і зверху красиво викладаємо залишилися грушеві слайсы.
Крок 8. Випікаємо при температурі 190 градусів протягом півгодини. Приємного апетиту!
Пиріг з карамелизованной грушею в домашніх умовах
Швидко, смачно і дуже ароматно – приготуємо ніжний і простий у приготуванні пиріг з начинкою з карамелізованих груш і мигдалем. Такий десерт припаде до смаку всім, хто тільки встигне його спробувати. Саме «встигне», тому що таке ласощі розлітається в миті ока!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Груші – 500-600 гр.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор-пісок коричневий – 70 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Мигдаль (мелений) – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Груші розрізаємо навпіл, очистити від шкірки і виймаємо серцевину. У сковороді розтоплюємо вершкове масло разом з цукровим піском і викладаємо фруктові половинки.
Крок 2. Тушкуємо груші в карамелі до м’якості, ріжемо часточками і після викладаємо у форму для запікання, попередньо змащену олією.
Крок 3. Присипаємо фрукти меленим мигдалем і даємо трохи часу охолонути.
Крок 4. Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт і вкриваємо їм груші. Випікаємо при температурі 190 градусів близько 25 хвилин.
Крок 5. Форму з випічкою накриваємо великою плоскою тарілкою і перевертаємо.
Крок 6. Подаємо з кулькою пломбіру і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Пишний пиріг з грушею та сиром рікотта
Всього лише за годину на вашому столі може виявитися неймовірно ароматний пиріг, приготований своїми руками з фруктовою начинкою. Таке десерт ідеально поєднується з трав’яними чаями та натуральною кавою, а готувати його дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир «Рікотта» — 250 гр.
- Сік лимона – 20 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Груші – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок тростинний – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій піалі з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок – збиваємо виделкою або вінчиком до пишноти.
Крок 2. В отриману масу розбиваємо яйце і знову добре перемішуємо.
Крок 3. Сир злегка розминаємо лопаткою і поливаємо лимонним соком – відправляємо до яєчної суміші.
Крок 4. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і дрібкою солі, поступово змішуємо з сирною основою і вимішуємо тісто.
Крок 5. Форму застеляємо пергаментом для запікання, змащуємо 25 грамами вершкового масла і посипаємо коричневим цукром. Відправляємо в духовку на 8-9 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. На гарячий цукор, викладаємо шматочки вершкового масла.(25 грамів).
Крок 7. Груші очищені і нарізані тонкими пластинами викладаємо на шматочки масла за типом віяла.
Крок 8. На фрукти акуратно перекладаємо повітряне тісто і випікаємо близько 40-45 хвилин (180 градусів).
Крок 9. Готовий пиріг перевертаємо на плоску тарілку грушами нагору, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт грушевого пирога з корицею
Приготуємо простий і швидкий пиріг з грушевої начинкою, а нам знадобиться лише пшеничне борошно, трохи кориці для аромату, яйця і трішки цукрового піску. Така випічка напевно сподобається і дітям, і дорослим.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Кориця (мелена) – 1 ч. л.
- Борошно – 120 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Груші – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку піалу розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок.
Крок 2. За допомогою міксера збиваємо компоненти до легкої пишноти, засипаємо соду і знову збиваємо.
Крок 3. Потім до яєчно-цукрової маси додаємо просіяне пшеничне борошно.
Крок 4. Знову все перебиваємо до утворення однорідної густої консистенції.
Крок 5. Груші нарізаємо довільно, обов’язково видаливши насіннєву коробочку і плодоніжку. Фруктові шматочки викладаємо у форму для запікання, попередньо застелену пергаментным листом і змащену маслом. Посипаємо грушу корицею і за бажанням цукром.
Крок 6. Заливаємо шматочки в’язким тестом.
Крок 7. Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Злегка остуджуємо, виймаємо з форми і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як спекти пиріг «Перевертиш» з грушами?
Якщо у вас завалялося кілька груш – готуйте ніжний і ароматний пиріг з цими соковитими фруктами. Борошно, яйця та цукор – основні компоненти, з яких дуже легко спекти домашній смачний десерт, який сподобається всім, завдяки оригінальним добавкам: кардамону, мигдалю і волоським горіхам.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для начинки:
- Груші (великі) – 3 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Кардамон (в стручках) – 3 шт.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Великі груші розрізаємо на четвертинки і витягаємо насінну частину разом з плодоніжкою.
Крок 2. У сковороді розтоплюємо 120 грам цукрового піску, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
Крок 3. У «карамель» викладаємо груші та карамелізуємо з усіх боків до м’якості.
Крок 4. 50 грамів мигдалю подрібнюємо у блендері або кавомолки до стану борошна.
Крок 5. Стручки кардамону придавлюємо, виймаємо зернятка і в ступці размолачиваем.
Крок 6. Приготуємо тісто: за допомогою кухонного комбайна збиваємо 150 грам розм’якшеного вершкового масла і 120 грам цукру.
Крок 7. Не перестаючи збивати, підсипаємо кардамон, сіль і розпушувач.
Крок 8. По одному вводимо яйця і просіяне борошно мигдалю і пшеничну, вимішуємо до однорідності.
Крок 9. Форму для запікання з високими бортиками промазуємо залишками масла і за допомогою шумівки викладаємо солодкі фрукти, залишаючи між четвертинками трохи простору.
Крок 10. Ядра волоських горіхів розламуємо руками і викладаємо між грушами.
Крок 11. В розтоплений цукор-пісок, який залишився в сковороді, додаємо дрібку солі і уварюють на мінімальному полум’я.
Крок 12. Отриманої карамеллю поливаємо компоненти у формі.
Крок 13. На фрукти з горіхами викладаємо тісто і розподіляємо в рівний шар таким чином, щоб воно покривало всі інші складові пирога.
Крок 14. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 45-50 хвилин.
Крок 15. Готовий десерт злегка остуджуємо, перевертаємо на тарілку і подаємо до столу на загальному блюді. Приємного апетиту!
Повітряний пиріг з грушами на сметані
Чомусь більшість господинь часто печуть пироги з яблучним наповнювачем, однак, груші підходять на цю роль не гірше, а можливо навіть краще! Випічка з грушевої начинкою виходить неймовірно соковитою, ніжною і просто тане в роті, навіть при використанні твердих плодів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Груші (середні) – 4-5 шт.
- Сметана (жирна) – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сік лимонний – 15 мл
- цукрова Пудра – за смаком.
- Сода – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо часточками, скроплюємо соком лимона.
Крок 2. Викладаємо грушу на дно форми для запікання.
Крок 3. У глибокій піалі збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти і поступово вводимо сметану.
Крок 4. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і дрібкою соди – перемішуємо і не поспішаючи, по ложці додаємо в яєчну суміш. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції.
Крок 5. Виливаємо в’язке тісто на фруктові скибочки і нагріваємо духовку до 180 градусів.
Крок 6. Розподіляємо тісто в рівний шар.
Крок 7. Випікаємо протягом 40-45 хвилин, поки верхівка пирога не придбає золотавий колір.Приємного апетиту!