Пишний і повітряний цветаевский пиріг з малиною
Цей пиріг має таку назву тому, що раніше сестри Цвєтаєви часто пригощали своїх гостей смачним малиновим пирогом на пісочній основі, приготовлений за особливим рецептом. У вас також є можливість скористатися цим рецептом і приготувати знаменитий пиріг.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Сметана – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Борошно – 2 склянки
- Для заливки:
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Для начинки:
- Малина – 350 гр.
Процес приготування:
1. Збийте цукор зі сметаною.
2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Коли масло охолоне, влийте його в сметанную масу, перемішайте.
3. Далі додайте просіяне борошно і розпушувач.
4. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
5. Розподіліть тісто за формою і зробіть бортики.
6. Приготуйте заливку. Змішайте яйце, цукор, борошно і сметану до отримання однорідної маси.
7. Малину викладіть на основу тесту, влийте зверху сметанную заливку.
8. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 50-55 хвилин. Випічку трохи охолодіть, вийміть з форми і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!