Неймовірно смачний яблучний пиріг з ревенем в духовці
Бісквітний пиріг з яблуками і ревенем місцями дуже нагадує шарлотку, він вологий, злегка кислуватий і дуже ніжний. Яблука краще брати солодкі, щоб створювався цікавий контраст смаку.
Час готування: 150 хвилин
Час приготування: 60 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
Для начинки:
- Ревінь – 250 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яблуко – 300 гр.
- Волоський горіх – 40 гр.
- Цукрова пудра – за бажанням;
Процес приготування:
1. Ревінь попередньо промийте і очистіть від жорстких волокон. Поріжте стебло великими шматками, покладіть в глибоку миску, засипте цукром, перемішайте і залиште на кілька хвилин, щоб виділився сік.
2. В окремій мисці збийте яєчний білок до м’яких піків.
3. По одній ложці, продовжуючи збивати білки, введіть весь цукор, а потім по одному введіть жовтки.
4. Заздалегідь змішайте борошно, крохмаль і корицю і по частинах просіяти у яєчну масу. Акуратно перемішати лопаткою, щоб не пошкодити структуру бісквіта.
5. Відкиньте ревінь на друшляк і злити сік. Яблука поріжте на кубики середньої величини і додайте в тісто разом з шматочками стебла. Обережно перемішайте.
6. Застеліть дно своєї форми для випічки пергаментом, а бортики при необхідності змастіть невеликою кількістю масла. Вилийте в неї тісто, розрівняйте поверхню і посипте зверху крупно покришеним волоським горіхом.
7. Приберіть пиріг в попередньо розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 40-50 хвилин, залежно від діаметра вашої форму і товщини бісквіта. Готовність можна визначити за подрумянившейся скоринці і з допомогою дерев’яної шпажки, до якої не має нічого прилипнути, якщо увіткнути її всередину пирога.
8. Готовий десерт дістаньте з форми і залиште остигати на решітці, щоб знизу не конденсувалася волога і не розмочувала бісквіт. Посипте пиріг зверху тонким шаром цукрової пудри і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!