Пиріг з ревенем – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Неймовірно смачний яблучний пиріг з ревенем в духовці

Бісквітний пиріг з яблуками і ревенем місцями дуже нагадує шарлотку, він вологий, злегка кислуватий і дуже ніжний. Яблука краще брати солодкі, щоб створювався цікавий контраст смаку.

Час готування: 150 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Ревінь – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яблуко – 300 гр.
  • Волоський горіх – 40 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням;

Процес приготування:

1. Ревінь попередньо промийте і очистіть від жорстких волокон. Поріжте стебло великими шматками, покладіть в глибоку миску, засипте цукром, перемішайте і залиште на кілька хвилин, щоб виділився сік.

2. В окремій мисці збийте яєчний білок до м’яких піків.

3. По одній ложці, продовжуючи збивати білки, введіть весь цукор, а потім по одному введіть жовтки.

4. Заздалегідь змішайте борошно, крохмаль і корицю і по частинах просіяти у яєчну масу. Акуратно перемішати лопаткою, щоб не пошкодити структуру бісквіта.

5. Відкиньте ревінь на друшляк і злити сік. Яблука поріжте на кубики середньої величини і додайте в тісто разом з шматочками стебла. Обережно перемішайте.

6. Застеліть дно своєї форми для випічки пергаментом, а бортики при необхідності змастіть невеликою кількістю масла. Вилийте в неї тісто, розрівняйте поверхню і посипте зверху крупно покришеним волоським горіхом.

7. Приберіть пиріг в попередньо розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 40-50 хвилин, залежно від діаметра вашої форму і товщини бісквіта. Готовність можна визначити за подрумянившейся скоринці і з допомогою дерев’яної шпажки, до якої не має нічого прилипнути, якщо увіткнути її всередину пирога.

8. Готовий десерт дістаньте з форми і залиште остигати на решітці, щоб знизу не конденсувалася волога і не розмочувала бісквіт. Посипте пиріг зверху тонким шаром цукрової пудри і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!