Повітряний пиріг з суницею на дріжджовому тесті
Приготоване на дріжджах тісто робить домашні пироги пишними і рум’яними. Випічку можна виконати з додаванням ароматною суничної начинки. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Для начинки:
- Суниця – 3 склянки
- цукрова Пудра – 100 гр.
Процес приготування:
1. Нагріваємо молоко і розмішуємо в ньому сухі дріжджі. Залишаємо суміш на 15 хвилин.
2. В цей час збиваємо яйце з цукром до його розчинення. Борошно просіваємо і додаємо в неї розм’якшені шматочки вершкового масла.
3. З’єднуємо яєчну суміш з борошна. Доповнюємо це дріжджовим продуктом. Вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його на 1 годину в теплому місці.
4. Через деякий час тісто знову розминаємо руками. Відриваємо від нього невеликий шматочок для прикраси.
5. Більший шматок тіста розкачуємо і кладемо його в форму для випікання.
6. На тісто кладемо суницю і посипаємо її цукровою пудрою. Накриваємо начинку тонкими смугами тесту. Випікаємо десерт 35 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Яскравий суничний пиріг на дріжджовому тесті готовий. Прикрашайте його цукровою пудрою і подавайте до столу.