Пиріг з суницею – 7 рецептів в духовці з покроковими фото

Повітряний пиріг з суницею на дріжджовому тесті

Приготоване на дріжджах тісто робить домашні пироги пишними і рум’яними. Випічку можна виконати з додаванням ароматною суничної начинки. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Суниця – 3 склянки
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Нагріваємо молоко і розмішуємо в ньому сухі дріжджі. Залишаємо суміш на 15 хвилин.

2. В цей час збиваємо яйце з цукром до його розчинення. Борошно просіваємо і додаємо в неї розм’якшені шматочки вершкового масла.

3. З’єднуємо яєчну суміш з борошна. Доповнюємо це дріжджовим продуктом. Вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його на 1 годину в теплому місці.

4. Через деякий час тісто знову розминаємо руками. Відриваємо від нього невеликий шматочок для прикраси.

5. Більший шматок тіста розкачуємо і кладемо його в форму для випікання.

6. На тісто кладемо суницю і посипаємо її цукровою пудрою. Накриваємо начинку тонкими смугами тесту. Випікаємо десерт 35 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Яскравий суничний пиріг на дріжджовому тесті готовий. Прикрашайте його цукровою пудрою і подавайте до столу.