Пиріг з сиром і яблуками в духовці
Для приготування цього пирога масло і яйця повинні бути кімнатної температури: їх краще заздалегідь дістати з холодильника і потримати в теплому приміщенні. Яблука після нарізки сбрызгиваются соком цитрусових, щоб вони не потемніли.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Яблуко – 3 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сік апельсиновий або лимонний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр. + 2 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр. + 20 гр.
Процес приготування:
1. З яблук знімають шкіру і нарізають тонкими пластинками, а після збризкують соком цитрусових і перемішують, залишивши ненадовго промаринуватися.
2. 2 ч. л. цукру і 20 гр. масла розтоплюють в ємності на водяній бані до тих пір, поки цукор не розчиниться, а потім відкидають на час в сторону.
3. Сир перетирають або збивають блендером.
4. Окремо змішують яйця, цукор і 70 гр. масла, все добре збивають. У результаті маса повинна стати пухкою і однорідною, на що буде потрібно приблизно 5 хвилин, потім до неї викладають сир і продовжують збивати, поки інгредієнти не змішаються.
5. Після цього всипають борошно, яку потрібно спочатку змішати з розпушувачем, і за допомогою лопатки вимішують тісто.
6. У форму для випікання пирога викладають тісто, поверх нього розподіляють сир і яблучні дольки і поливають підготовленою сумішшю з цукру і масла.
7. Пиріг тримають в духовці при середньому нагріванні близько 50 хвилин. Перед подачею злегка охолоджують і нарізають.