Простий і смачний рецепт приготування листкового пирога з яблуками і корицею
Листкове тісто набагато легшим і легшим здобного, а тому і випічка з нього виходить особливо смачною. Пиріг по цьому рецепту містить незмінну начинку – яблука, але виділяє його серед інших, безумовно, – кориця. Вона надає пирога надзвичайно запашний, солодкий і насичений аромат.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Яблука – 800 гр.
- Тісто листкове – 400 гр.
- Сухарі ванільні – 40 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Кориця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Попередньо розморожуємо листкове тісто і ділимо його на дві частини: одна з частин має бути на третину більше іншої. Розкачуємо за допомогою качалки більший шматок, щоб він був за розміром, як платформа для випікання або навіть трохи виходив за край. Змащуємо платформу маслом і викладаємо в неї розкатаний прямокутник.
2. Посипаємо основу подрібненими сухарями. Це дозволить заготівлі не розмокати від вологи, яка піде від яблук в процесі приготування.
3. Вимиваємо яблука очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевини. Неочищені фрукти будуть надто явно відчуватися в готовому блюді. А якщо очистити фрукти, то домогтися однорідної і ніжної консистенції, майже не відрізняється за смаком від самого тесту, буде простіше. Нарізаємо яблука невеликими шматками.
4. Викладаємо їх на дно форми досить товстим шаром. Присипаємо яблука корицею для аромату і цукром. Його кількість ви можете регулювати на підставі власних смакових переваг. Розкачуємо частину листкового тіста і закриваємо начинку цим пластом. Щільно стискаємо краю виробу, щоб пиріг не розпався, а начинка не витекла в процесі випікання. Проколюємо виделкою верхній шар пирога в декількох місцях, щоб дати вихід пару.
5. Випікаємо в духовій шафі при температурі при 180 градусах протягом 40 хв. Готового пирога треба дати охолонути, а потім можна подавати до столу. Особливо смачним шматочок пирога буде, якщо запивати його молоком. Приємного апетиту!