Пиріг з зеленою цибулею і яйцем – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з яйцем і зеленою цибулею на сметані

Готуємо ніжний заливний пиріг з тестом, приготованим на сметані і ароматною начинкою із зеленого лука і яйця. Блюдо виходить неймовірно смачним і відлітає за лічені хвилини зі столу, тому рекомендується відразу готувати багато!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв,

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 7 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки в глибокій піалі змішуємо дрібно нашатковану зелену цибулю і варені яйця, нарізані кубиком.

Крок 2. Займемося тестом. В окремому посуді змішуємо сметану, сіль, трохи збиті яйця, майонез – гарненько перемішуємо вінчиком.

Крок 3. В отриману масу просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо густе тісто, як для оладок.

Крок 4. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо половину тіста і рівним шаром розподіляємо всю начинку.

Крок 5. Поверх цибулі і яєць виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо.

Крок 6. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Готову страву остуджуємо прямо у формі, розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу. Приємного апетиту!