Заливний пиріг з яйцем і зеленою цибулею на сметані
Готуємо ніжний заливний пиріг з тестом, приготованим на сметані і ароматною начинкою із зеленого лука і яйця. Блюдо виходить неймовірно смачним і відлітає за лічені хвилини зі столу, тому рекомендується відразу готувати багато!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв,
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 7 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
- Сметана – 200 мл
- Майонез – 1 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Для начинки:
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки в глибокій піалі змішуємо дрібно нашатковану зелену цибулю і варені яйця, нарізані кубиком.
Крок 2. Займемося тестом. В окремому посуді змішуємо сметану, сіль, трохи збиті яйця, майонез – гарненько перемішуємо вінчиком.
Крок 3. В отриману масу просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо густе тісто, як для оладок.
Крок 4. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо половину тіста і рівним шаром розподіляємо всю начинку.
Крок 5. Поверх цибулі і яєць виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо.
Крок 6. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Готову страву остуджуємо прямо у формі, розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу. Приємного апетиту!