Пиріг з зеленою цибулею і яйцем – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з зеленою цибулею і яйцем на листковому тісті

Коли не хочеться морочитися і проводити багато часу біля плити – готуємо швидкий і простий, але дуже смачний пиріг з соковитою і оригінальною начинкою з пір’я зеленої цибулі і яєць. Завдяки використанню готового тесту, час приготування скорочується вдвічі!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 250-300 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: тісто розморожуємо при кімнатній температурі, а пір’я зеленого лука ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Зелень шаткуємо дрібними колечками і паралельно розпочинаємо розігріти духову шафу до позначки в 200 градусів.

Крок 3. В подрібнену цибулю розбиваємо три курячих яйця і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку, а також за бажанням додаємо дрібно натертий сир і знову розмішуємо.

Крок 5. Тісто викладаємо на робочу поверхню припорошений борошном і розгортаємо в пласт товщиною близько 0,5-0,7 см.

Крок 6. Перекладаємо начинку на тісто рівним шаром, залишаючи вільними краю (відступити потрібно близько півтора сантиметрів).

Крок 7. Закриваємо цибуля з яйцем другим шматком тіста і щільно защипуємо краї вологими пальцями.

Крок 8. У глибокій піалі змішуємо жовток і воду.

Крок 9. Отриманою сумішшю змащуємо пиріг за допомогою кулінарної пензлика. Для того, щоб випічка не тріскалася при термічній обробці – робимо невелику дірочку по центру.

Крок 10. Випікаємо 25-30 хвилин до утворення апетитною скоринки.

Крок 11. Даємо пирога час охолонути й нарізаємо. Приємного апетиту!