Пиріг з зеленою цибулею і яйцем на листковому тісті
Коли не хочеться морочитися і проводити багато часу біля плити – готуємо швидкий і простий, але дуже смачний пиріг з соковитою і оригінальною начинкою з пір’я зеленої цибулі і яєць. Завдяки використанню готового тесту, час приготування скорочується вдвічі!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля зелена – 250-300 гр.
- Сир – 150 гр.
- Жовток – 1 шт.
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: тісто розморожуємо при кімнатній температурі, а пір’я зеленого лука ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Зелень шаткуємо дрібними колечками і паралельно розпочинаємо розігріти духову шафу до позначки в 200 градусів.
Крок 3. В подрібнену цибулю розбиваємо три курячих яйця і гарненько перемішуємо.
Крок 4. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку, а також за бажанням додаємо дрібно натертий сир і знову розмішуємо.
Крок 5. Тісто викладаємо на робочу поверхню припорошений борошном і розгортаємо в пласт товщиною близько 0,5-0,7 см.
Крок 6. Перекладаємо начинку на тісто рівним шаром, залишаючи вільними краю (відступити потрібно близько півтора сантиметрів).
Крок 7. Закриваємо цибуля з яйцем другим шматком тіста і щільно защипуємо краї вологими пальцями.
Крок 8. У глибокій піалі змішуємо жовток і воду.
Крок 9. Отриманою сумішшю змащуємо пиріг за допомогою кулінарної пензлика. Для того, щоб випічка не тріскалася при термічній обробці – робимо невелику дірочку по центру.
Крок 10. Випікаємо 25-30 хвилин до утворення апетитною скоринки.
Крок 11. Даємо пирога час охолонути й нарізаємо. Приємного апетиту!