Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Пісні пиріжки з картоплею в домашніх умовах

Дуже смачні пиріжки з картоплею, які будуть ідеальні для поста і точно сподобаються всій вашій родині. Готуються вони дуже просто, а самих пиріжків виходить дуже багато, так що їх точно вистачить усім бажаючим.

Час готування: 210 хв.

Час приготування: 90 хв

Порцій – 25.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Вода – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі свіжі – 9 гр.
  • Цукор – 1 ст. л. + ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх – за смаком

Процес приготування:

1. Картопля очищаємо, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися до готовності.

2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, після чого обсмажуємо разом з половиною чайної ложки цукру до золотистого кольору.

3. Зливаємо картопляний відвар, сам картопля ж подрібнюємо в пюре, куди додаємо мускатний горіх і смажену цибулю.

4. Для тіста використовуємо теплий картопляний відвар.

5. Свіжі дріжджі змішати зі столовою ложкою цукру.

6. До дріжджів додаємо картопляний відвар і рослинне масло, перемішуємо.

7. Поступово додаємо просіяне борошно.

8. Замішуємо трохи липковатое тісто.

9. Накриваємо тісто і залишаємо настоюватися протягом 1,5 години.

10. Ділимо тісто на шматочки, скачуємо їх у кулі і розминаємо в коржик. Викладаємо в центр кожної коржі начинку.

11. Скріплюємо і злегка приплющиваем пиріжки.

12. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.

13. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії, і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!