Пісні пиріжки з картоплею в домашніх умовах
Дуже смачні пиріжки з картоплею, які будуть ідеальні для поста і точно сподобаються всій вашій родині. Готуються вони дуже просто, а самих пиріжків виходить дуже багато, так що їх точно вистачить усім бажаючим.
Час готування: 210 хв.
Час приготування: 90 хв
Порцій – 25.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Картопля – 1 кг
- Вода – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Дріжджі свіжі – 9 гр.
- Цукор – 1 ст. л. + ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- мускатний Горіх – за смаком
Процес приготування:
1. Картопля очищаємо, заливаємо водою, солимо і ставимо варитися до готовності.
2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, після чого обсмажуємо разом з половиною чайної ложки цукру до золотистого кольору.
3. Зливаємо картопляний відвар, сам картопля ж подрібнюємо в пюре, куди додаємо мускатний горіх і смажену цибулю.
4. Для тіста використовуємо теплий картопляний відвар.
5. Свіжі дріжджі змішати зі столовою ложкою цукру.
6. До дріжджів додаємо картопляний відвар і рослинне масло, перемішуємо.
7. Поступово додаємо просіяне борошно.
8. Замішуємо трохи липковатое тісто.
9. Накриваємо тісто і залишаємо настоюватися протягом 1,5 години.
10. Ділимо тісто на шматочки, скачуємо їх у кулі і розминаємо в коржик. Викладаємо в центр кожної коржі начинку.
11. Скріплюємо і злегка приплющиваем пиріжки.
12. Обсмажуємо пиріжки на розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
13. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії, і подаємо їх до столу. Приємного апетиту!