Пиріжки з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Пишні пиріжки з м’ясом на кефірі

Тісто для пиріжків замішується без дріжджів. Воно нещільне і досить пористу, так як готується на кефірі. Для начинки беремо вже відварене м’ясо, так як пиріжки смажаться швидко, і начинка може не встигнути приготуватися.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кефір 1% — 1,2 л.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 800-900 гр.
  • Сіль – 1-2 ч. л.
  • Сода – 2 ч. л.
  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сіль для начинки – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Виливаємо В миску кефір і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і соду, перемішуємо.

2. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто.

3. Покласти тісто в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в холоді на півтори години.

4. Для начинки попередньо відварюємо свинину протягом півтора годин.

5. Ріпчасту цибулю очищаємо, подрібнюємо і обсмажуємо в олії до рум’яного кольору.

6. Відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Змішуємо м’ясну масу з обсмаженою цибулею, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.

7. Відпочиле тісто розрізаємо на тридцять два шматочки. Кожен шматочок тіста розкачуємо в корж діаметром вісім-десять сантиметрів. В серединку кладемо приготовану начинку.

8. Краї піднімаємо над начинкою і щільно защипуємо. Формуємо пиріжки з усього тесту, використовуючи всю начинку.

9. На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло без запаху. Викладаємо в нього сформовані пиріжки швом вниз. Закриваємо кришкою. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Коли знизу скоринка зарум’яниться, перевертаємо пиріжки на іншу сторону і дожариваємо до рум’янцю.

10. Готові пиріжки поміщаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!