Пишні пиріжки з м’ясом на кефірі
Тісто для пиріжків замішується без дріжджів. Воно нещільне і досить пористу, так як готується на кефірі. Для начинки беремо вже відварене м’ясо, так як пиріжки смажаться швидко, і начинка може не встигнути приготуватися.
Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кефір 1% — 1,2 л.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Борошно – 800-900 гр.
- Сіль – 1-2 ч. л.
- Сода – 2 ч. л.
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Сіль для начинки – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Виливаємо В миску кефір і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і соду, перемішуємо.
2. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто.
3. Покласти тісто в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в холоді на півтори години.
4. Для начинки попередньо відварюємо свинину протягом півтора годин.
5. Ріпчасту цибулю очищаємо, подрібнюємо і обсмажуємо в олії до рум’яного кольору.
6. Відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Змішуємо м’ясну масу з обсмаженою цибулею, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.
7. Відпочиле тісто розрізаємо на тридцять два шматочки. Кожен шматочок тіста розкачуємо в корж діаметром вісім-десять сантиметрів. В серединку кладемо приготовану начинку.
8. Краї піднімаємо над начинкою і щільно защипуємо. Формуємо пиріжки з усього тесту, використовуючи всю начинку.
9. На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло без запаху. Викладаємо в нього сформовані пиріжки швом вниз. Закриваємо кришкою. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Коли знизу скоринка зарум’яниться, перевертаємо пиріжки на іншу сторону і дожариваємо до рум’янцю.
10. Готові пиріжки поміщаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!