Як спекти повітряні оладки без додавання дріжджів?
М’яке, пухке домашнє ласощі. Пишні оладки можна приготувати без використання дріжджів. Часу на замішування тіста і приготування оладок піде зовсім небагато.
Час готування:40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Кефір – 230-250 мл
- Мука пшенична вищий сорт – 200 гр.
- Масло соняшникове – 40 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір підігрійте до 35-40 градусів, додайте в нього соду і перемішайте, залиште на 3-5 хвилин.
Крок 2. У мисці змішайте яйце з цукром. Потім додайте чайну ложку рослинної олії і ванілін.
Крок 3. Далі влийте кефір, всипте просіяне борошно і замісіть тісто для оладок.
Крок 4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду у формі невеликих округлих коржів.
Крок 5. Смажте коржі по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарячі оладки промокніть паперовими рушниками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!