Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Як спекти повітряні оладки без додавання дріжджів?

М’яке, пухке домашнє ласощі. Пишні оладки можна приготувати без використання дріжджів. Часу на замішування тіста і приготування оладок піде зовсім небагато.

Час готування:40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Кефір – 230-250 мл
  • Мука пшенична вищий сорт – 200 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігрійте до 35-40 градусів, додайте в нього соду і перемішайте, залиште на 3-5 хвилин.

Крок 2. У мисці змішайте яйце з цукром. Потім додайте чайну ложку рослинної олії і ванілін.

Крок 3. Далі влийте кефір, всипте просіяне борошно і замісіть тісто для оладок.

Крок 4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду у формі невеликих округлих коржів.

Крок 5. Смажте коржі по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарячі оладки промокніть паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!