Класичний розсольник – це дуже смачне і ароматне блюдо для сімейного обіду. Такий поживний суп нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його за всіма традиціями, скористайтесь готової кулінарної підбіркою з покрокових рецептів. Порадуйте себе і близьких апетитним домашнім частуванням.
Класичний рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками
Ароматний суп за класичним рецептом готують з додаванням перловки і солоних огірків. Гарячий суп послужить ідеальним варіантом для ситного домашнього обіду.
Інгредієнти на
8 порц.
- Телятина 400 гр.
- Перлова крупа 200 гр.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Огірки солоні 5 шт.
- Огірковий розсіл-1 склянка
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Масло рослинне для смаження
- Томатна паста 2 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати розсольник за класичним рецептом, окремо відварюємо до готовності перлову крупу. Залишаємо її на час.
- Промиваємо телятину, при необхідності розрізаємо її на менші шматочки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Також додаємо в каструлю сіль, очищену цибулину і лаврове листя. Варимо близько 1 години.
- Чистимо овочі, що залишилися. Картоплю ріжемо тонкими часточками, а моркву натираємо на тертці. Також подрібнюємо солоні огірки.
- Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому картоплю 10-15 хвилин.
- Дістаємо з сковороди картоплю і відправляємо в неї моркву, солоні огірки і томатну пасту. Готуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
- Викладаємо овочі в каструлю з бульйоном. Сюди ж вливаємо огірковий розсіл, вводимо відварену перловку і додаємо за смаком сіль. Варимо страву ще 10-15 хвилин.
- Гарячий суп розливаємо по тарілках. Його можна доповнити свіжою зеленню і сметаною. Готово, можна подавати до столу!
Як приготувати смачний суп з рисом і солоними огірками?
Розсольник з додаванням рису і солоних огірків виходить живильним, але при цьому легким. Приготуйте просте домашнє блюдо для вашого сімейного обіду. Порадуйте близьких ароматним гарячим.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 1 шт.
- Рис – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Цибулю з морквою очищаємо і промиваємо.
2. Далі подрібнюємо овочі. Картопля, огірки і цибулю ріжемо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
3. Відварюємо куряче філе у воді з сіллю, спеціями і лавровим листком.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, де обсмажуємо цибулю з морквою і томатною пастою.
5. Відправляємо піджарку в бульйон. Сюди ж викладаємо рис і порізану кубиками картоплю.
6. Варимо суп близько 30 хвилин і відправляємо в нього подрібнені солоні огірки.
7. Доводимо страву до кипіння, додаємо кріп для аромату і знімаємо з вогню.
8. Розливаємо гарячий суп з рисом і солоними огірками по тарілках і подаємо до столу. За смаком можна додати сметану. Приємного апетиту!
Класичний суп з яловичиною, перловкою і солоними огірками
розсольник Домашній за класичним рецептом часто готують на бульйоні з яловичини. М’ясо зробить суп наваристим і ситним, а солоні огірки додадуть приємну кислинку і особливий аромат.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 600 гр.
- Крупа перлова – 100 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Розсіл огірковий – 0,5 склянки
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Яловичину заливаємо водою. Додаємо сіль і ставимо каструлю на плиту на 1 годину.
2. Перловку ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на час в стороні.
3. Через годину дістаємо з бульйону м’ясо. Даємо йому охолонути і ріжемо на невеликі шматочки. Кладемо назад в каструлю.
4. На сковороді обсмажуємо терту моркву і подрібнені солоні огірки. Досить потримати вміст на середньому вогні 5-7 хвилин.
5. Чистимо картоплю, ріжемо його на невеликі шматочки і відправляємо в бульйон разом з перловкою. Тримаємо суп на плиті до готовності овочів.
6. Викладаємо в каструлю піджарку з моркви і огірків, а також вливаємо розсіл. Продовжуємо готувати ще 20 хвилин.
7. Готовий суп розливаємо по тарілках, доповнюємо його подрібненою зеленню і подаємо до столу. Готово!
Класичний рецепт розсольнику зі свининою, перловкою і солоними огірками
Ароматний і наваристий суп виходить на свинячому бульйоні з додаванням перлової крупи і солоних огірків. Приготуйте домашній суп по простому класичному рецепту. Пригостіть рідних ситним обідом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина на кістці – 0,3 кг
- Крупа перлова – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сметана – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Відварюємо м’ясо в підсоленій воді зі спеціями. Після готовності відокремлюємо м’якоть від кісточки і повертаємо її в бульйон.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. На рослинному маслі обсмажуємо овочі кілька хвилин.
3. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками. При необхідності видаляємо насіння.
4. Тушкуємо огірки на розпеченій сковороді близько 5 хвилин.
5. Чистимо картоплю, ріжемо його кубиками й викладаємо в бульйон разом з промитої і замоченою на ніч перловою крупою.
6. Коли перловка і картопля не стануть м’якими, додаємо в суп цибулю з морквою і солоні огірки. Тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин і знімаємо з плити.
7. Готовий суп доповнюємо сметаною і ароматним кропом за смаком. Готово, можна подавати до столу!
Дуже смачний суп з куркою, перловкою і солоними огірками
Живильний розсольник можна приготувати на курці, завдяки чому страва вийде легким і ароматним. Подавайте суп гарячим для вашого сімейного обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 0,5 кг
- Крупа перлова – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курку заливаємо водою, посипаємо сіллю і відварюємо. Для супу ідеально підійдуть гомілки.
2. Перлову крупу промиваємо і заливаємо холодною водою на час.
3. Підготуємо і інші інгредієнти. Картоплю, цибулю і огірки нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою. Досить потримати на слабкому вогні протягом 3-5 хвилин.
5. Окремо обсмажуємо солоні огірки з подрібненим зубчиком часнику. Тушкуємо пару хвилин.
6. Далі до огірків додаємо трохи курячого бульйону. Кип’ятимо вміст і прибираємо з вогню.
7. Перекладаємо овочі і огірки в каструлю. Сюди ж висипаємо перловку і спеції. Куряче м’ясо можна відокремити від кістки. Варимо суп 25-30 хвилин до готовності картоплі і крупи.
8. Гарячий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо його зеленню. Також можна додати сметану. Готово!
Простий рецепт розсольнику на курячому бульйоні з рисом і солоними огірками
Апетитний домашній розсольник на курячому бульйоні можна доповнити сметаною або сухариками. Наваристое і ароматне блюдо ідеально для сімейного обіду. Оцініть простий і захоплюючий процес приготування!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Рис – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курку відварюємо до готовності у великій кількості підсоленої води. Після продукт витягуємо з каструлі і даємо йому охолонути. Бульйон залишаємо для подальшого приготування супу.
2. Охолоджену курку розбираємо на невеликі шматочки. Відправляємо м’ясо назад в бульйон.
3. Чистимо і промиваємо овочі: цибулю, моркву і картоплю.
4. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо, а морква пропускаємо через тертку.
5. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Тут тушкуємо овочі 2-3 хвилини.
6. Солоні огірки натираємо на тертці і викладаємо в сковороду до інших овочів.
7. Солимо вміст, додаємо томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.
8. Викладаємо в каструлю картоплю. Відварюємо його близько 15 хвилин до напівготовності.
9. Далі кладемо в суп промитий рис. Готуємо ще 10 хвилин.
10. Наступним кроком кладемо овочеву піджарку.
11. Сковороду обдаємо бульйоном, який також повертаємо в суп.
12. Кладемо лаврові листочки і доводимо страву до кипіння.
13. Чистимо зубчики часнику і подрібнюємо їх ножем.
14. Відправляємо часник в суп для додання ще більш яскравого аромату і через хвилини знімаємо каструлю з плити.
15. Розливаємо ароматний розсольник на курячому бульйоні по тарілках. Доповнюємо страву за смаком і подаємо до столу. Готово!
Покроковий рецепт приготування пісного розсольнику без м’яса
Апетитний домашній розсольник можна приготувати по простому пісного рецептом без м’яса. Незважаючи на це, страва виходить наваристим і ситним, солоні огірки надають оригінальний аромат. Спробуйте для вашого обіду!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Крупа перлова – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Розсіл огірковий – 200 мл
- Вода – 6 ст.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сметана для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Почнемо з підготовки всіх інгредієнтів. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і ріжемо кубиками середнього розміру.
2. Окремо відварюємо перлову крупу в підсоленій воді.
3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі в олії 3-4 хвилини.
4. Солоні огірки ріжемо невеликими шматочками і трохи тушкуємо їх в сковороді.
5. Відварюємо у воді з сіллю і перцем картоплю до його повної готовності. Після цього послідовно відправляємо в страву моркву з цибулею, перлову крупу і солоні огірки. Знімаємо з плити.
6. Гарячий суп подаємо до столу з зеленню. Готово!
Як приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці?
Ароматний суп з приємною кислинкою ідеально подавати до обіднього столу. Оцініть захоплюючий процес приготування домашнього супу в мультиварці і порадуйте близьких ситним блюдом.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,4 кг
- Крупа перлова – 2 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Розсіл огірковий – 3 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Чашу мультиварки обмазуємо рослинним маслом. Включаємо режим, який годиться для смаження з відкритою кришкою. Викладаємо порізану яловичину і готуємо її до рум’янцю.
2. Нарізаємо кубиками картоплю, подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Викладаємо овочі до м’яса, солимо, розмішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.
3. Невеликими шматочками розбираємо солоні огірки і також кладемо їх у чашу. Продовжуємо готувати в такому ж режимі ще 5 хвилин.
4. Вливаємо розсіл, томатну пасту і висипаємо заздалегідь промиту перлову крупу.
5. Заливаємо продукти водою і готуємо, приблизно, півтори години в режимі «суп» або «гасіння» (залежить від моделі).
6. За 5 хвилин до готовності додаємо в миску спеції і лаврове листя для пікантного аромату.
7. Готовий суп розливаємо по тарілках і пригощаємо домашніх гарячим обідом. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт розсольнику з томатною пастою
Наваристий і яскравий за смаком розсольник виходить з додаванням томатної пасти. Блюдо виходить ароматним, з легкою приємною кислинкою. Спробуйте ситне блюдо для вашого домашнього обіду.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,5 кг
- Крупа перлова – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Паста томатна – 4 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Перлову крупу заздалегідь промиваємо і заливаємо холодною водою на кілька годин. Можна на ніч.
2. Свинячі ребра укладаємо в каструлю, посипаємо їх сіллю і заливаємо водою. Варимо на слабкому вогні 30-40 хвилин.
3. В цей час подрібнюємо солоні огірки, моркву і ріпчасту цибулю.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім обсмажуємо в ньому підготовлені овочі, посоливши їх по своєму смаку.
5. Окремо підігріваємо томатну пасту зі спеціями і лавровими листами. Досить потримати продукт на помірному вогні близько 3 хвилин.
6. Повертаємося до каструлі зі свининою. Спершу додаємо в бульон перлову крупу і нарізаний кубиками картоплю. Варимо ще 30 хвилин, після додаємо овочеву піджарку і томатну пасту. Розмішуємо і знімаємо з плити.
7. Розливаємо гарячий суп по тарілках і подаємо до столу. Готово!
Класичний розсольник ленінградський по технологічній карті
Знаменитий розсольник ленінградський по технологічній карті виходить в міру солоним і пікантним. Також страва підходить для дитячої кухні, незважаючи на насичений і злегка пряний смак. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Курка – 200 гр.
- Крупа перлова – 1 ст. л.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Масло вершкове – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Перлову крупу промиваємо й відварюємо до напівготовності. Залишаємо на час.
2. Відварюємо курку у воді. Отриманий бульйон проціджуємо, так як на ньому будемо готувати суп.
3. Дуже дрібно нарізаємо солоні огірки. Знімаємо шкірку за бажанням. Далі заливаємо продукт невеликою кількістю бульйону і тушкуємо в сковороді 10-15 хвилин.
4. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю і опускаємо його в бульйон. Відварюємо.
5. Розігріваємо Сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо тут терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю протягом 3-5 хвилин.
6. Відправляємо в суп огірки, морква з цибулею і перловку. Тримаємо страву на плиті до готовності картоплі.
7. Гарячий суп розливаємо по тарілках. За смаком додаємо сметану і подрібнену петрушку. Можна подавати до столу!