Розсольник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний розсольник – це дуже смачне і ароматне блюдо для сімейного обіду. Такий поживний суп нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його за всіма традиціями, скористайтесь готової кулінарної підбіркою з покрокових рецептів. Порадуйте себе і близьких апетитним домашнім частуванням.

Класичний рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками

Ароматний суп за класичним рецептом готують з додаванням перловки і солоних огірків. Гарячий суп послужить ідеальним варіантом для ситного домашнього обіду.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Телятина 400 гр.
  • Перлова крупа 200 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірки солоні 5 шт.
  • Огірковий розсіл-1 склянка
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Томатна паста 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати розсольник за класичним рецептом, окремо відварюємо до готовності перлову крупу. Залишаємо її на час.
  2. Промиваємо телятину, при необхідності розрізаємо її на менші шматочки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Також додаємо в каструлю сіль, очищену цибулину і лаврове листя. Варимо близько 1 години.
  3. Чистимо овочі, що залишилися. Картоплю ріжемо тонкими часточками, а моркву натираємо на тертці. Також подрібнюємо солоні огірки.
  4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому картоплю 10-15 хвилин.
  5. Дістаємо з сковороди картоплю і відправляємо в неї моркву, солоні огірки і томатну пасту. Готуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  6. Викладаємо овочі в каструлю з бульйоном. Сюди ж вливаємо огірковий розсіл, вводимо відварену перловку і додаємо за смаком сіль. Варимо страву ще 10-15 хвилин.
  7. Гарячий суп розливаємо по тарілках. Його можна доповнити свіжою зеленню і сметаною. Готово, можна подавати до столу!

Як приготувати смачний суп з рисом і солоними огірками?

Розсольник з додаванням рису і солоних огірків виходить живильним, але при цьому легким. Приготуйте просте домашнє блюдо для вашого сімейного обіду. Порадуйте близьких ароматним гарячим.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 1 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Цибулю з морквою очищаємо і промиваємо.

2. Далі подрібнюємо овочі. Картопля, огірки і цибулю ріжемо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.

3. Відварюємо куряче філе у воді з сіллю, спеціями і лавровим листком.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, де обсмажуємо цибулю з морквою і томатною пастою.

5. Відправляємо піджарку в бульйон. Сюди ж викладаємо рис і порізану кубиками картоплю.

6. Варимо суп близько 30 хвилин і відправляємо в нього подрібнені солоні огірки.

7. Доводимо страву до кипіння, додаємо кріп для аромату і знімаємо з вогню.

8. Розливаємо гарячий суп з рисом і солоними огірками по тарілках і подаємо до столу. За смаком можна додати сметану. Приємного апетиту!

Класичний суп з яловичиною, перловкою і солоними огірками

розсольник Домашній за класичним рецептом часто готують на бульйоні з яловичини. М’ясо зробить суп наваристим і ситним, а солоні огірки додадуть приємну кислинку і особливий аромат.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Розсіл огірковий – 0,5 склянки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яловичину заливаємо водою. Додаємо сіль і ставимо каструлю на плиту на 1 годину.

2. Перловку ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на час в стороні.

3. Через годину дістаємо з бульйону м’ясо. Даємо йому охолонути і ріжемо на невеликі шматочки. Кладемо назад в каструлю.

4. На сковороді обсмажуємо терту моркву і подрібнені солоні огірки. Досить потримати вміст на середньому вогні 5-7 хвилин.

5. Чистимо картоплю, ріжемо його на невеликі шматочки і відправляємо в бульйон разом з перловкою. Тримаємо суп на плиті до готовності овочів.

6. Викладаємо в каструлю піджарку з моркви і огірків, а також вливаємо розсіл. Продовжуємо готувати ще 20 хвилин.

7. Готовий суп розливаємо по тарілках, доповнюємо його подрібненою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Класичний рецепт розсольнику зі свининою, перловкою і солоними огірками

Ароматний і наваристий суп виходить на свинячому бульйоні з додаванням перлової крупи і солоних огірків. Приготуйте домашній суп по простому класичному рецепту. Пригостіть рідних ситним обідом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина на кістці – 0,3 кг
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відварюємо м’ясо в підсоленій воді зі спеціями. Після готовності відокремлюємо м’якоть від кісточки і повертаємо її в бульйон.

2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. На рослинному маслі обсмажуємо овочі кілька хвилин.

3. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками. При необхідності видаляємо насіння.

4. Тушкуємо огірки на розпеченій сковороді близько 5 хвилин.

5. Чистимо картоплю, ріжемо його кубиками й викладаємо в бульйон разом з промитої і замоченою на ніч перловою крупою.

6. Коли перловка і картопля не стануть м’якими, додаємо в суп цибулю з морквою і солоні огірки. Тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин і знімаємо з плити.

7. Готовий суп доповнюємо сметаною і ароматним кропом за смаком. Готово, можна подавати до столу!

Дуже смачний суп з куркою, перловкою і солоними огірками

Живильний розсольник можна приготувати на курці, завдяки чому страва вийде легким і ароматним. Подавайте суп гарячим для вашого сімейного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 0,5 кг
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курку заливаємо водою, посипаємо сіллю і відварюємо. Для супу ідеально підійдуть гомілки.

2. Перлову крупу промиваємо і заливаємо холодною водою на час.

3. Підготуємо і інші інгредієнти. Картоплю, цибулю і огірки нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.

4. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою. Досить потримати на слабкому вогні протягом 3-5 хвилин.

5. Окремо обсмажуємо солоні огірки з подрібненим зубчиком часнику. Тушкуємо пару хвилин.

6. Далі до огірків додаємо трохи курячого бульйону. Кип’ятимо вміст і прибираємо з вогню.

7. Перекладаємо овочі і огірки в каструлю. Сюди ж висипаємо перловку і спеції. Куряче м’ясо можна відокремити від кістки. Варимо суп 25-30 хвилин до готовності картоплі і крупи.

8. Гарячий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо його зеленню. Також можна додати сметану. Готово!

Простий рецепт розсольнику на курячому бульйоні з рисом і солоними огірками

Апетитний домашній розсольник на курячому бульйоні можна доповнити сметаною або сухариками. Наваристое і ароматне блюдо ідеально для сімейного обіду. Оцініть простий і захоплюючий процес приготування!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курку відварюємо до готовності у великій кількості підсоленої води. Після продукт витягуємо з каструлі і даємо йому охолонути. Бульйон залишаємо для подальшого приготування супу.

2. Охолоджену курку розбираємо на невеликі шматочки. Відправляємо м’ясо назад в бульйон.

3. Чистимо і промиваємо овочі: цибулю, моркву і картоплю.

4. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо, а морква пропускаємо через тертку.

5. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Тут тушкуємо овочі 2-3 хвилини.

6. Солоні огірки натираємо на тертці і викладаємо в сковороду до інших овочів.

7. Солимо вміст, додаємо томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.

8. Викладаємо в каструлю картоплю. Відварюємо його близько 15 хвилин до напівготовності.

9. Далі кладемо в суп промитий рис. Готуємо ще 10 хвилин.

10. Наступним кроком кладемо овочеву піджарку.

11. Сковороду обдаємо бульйоном, який також повертаємо в суп.

12. Кладемо лаврові листочки і доводимо страву до кипіння.

13. Чистимо зубчики часнику і подрібнюємо їх ножем.

14. Відправляємо часник в суп для додання ще більш яскравого аромату і через хвилини знімаємо каструлю з плити.

15. Розливаємо ароматний розсольник на курячому бульйоні по тарілках. Доповнюємо страву за смаком і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування пісного розсольнику без м’яса

Апетитний домашній розсольник можна приготувати по простому пісного рецептом без м’яса. Незважаючи на це, страва виходить наваристим і ситним, солоні огірки надають оригінальний аромат. Спробуйте для вашого обіду!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 200 мл
  • Вода – 6 ст.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Почнемо з підготовки всіх інгредієнтів. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і ріжемо кубиками середнього розміру.

2. Окремо відварюємо перлову крупу в підсоленій воді.

3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Обсмажуємо овочі в олії 3-4 хвилини.

4. Солоні огірки ріжемо невеликими шматочками і трохи тушкуємо їх в сковороді.

5. Відварюємо у воді з сіллю і перцем картоплю до його повної готовності. Після цього послідовно відправляємо в страву моркву з цибулею, перлову крупу і солоні огірки. Знімаємо з плити.

6. Гарячий суп подаємо до столу з зеленню. Готово!

Як приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками в мультиварці?

Ароматний суп з приємною кислинкою ідеально подавати до обіднього столу. Оцініть захоплюючий процес приготування домашнього супу в мультиварці і порадуйте близьких ситним блюдом.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,4 кг
  • Крупа перлова – 2 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Чашу мультиварки обмазуємо рослинним маслом. Включаємо режим, який годиться для смаження з відкритою кришкою. Викладаємо порізану яловичину і готуємо її до рум’янцю.

2. Нарізаємо кубиками картоплю, подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Викладаємо овочі до м’яса, солимо, розмішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.

3. Невеликими шматочками розбираємо солоні огірки і також кладемо їх у чашу. Продовжуємо готувати в такому ж режимі ще 5 хвилин.

4. Вливаємо розсіл, томатну пасту і висипаємо заздалегідь промиту перлову крупу.

5. Заливаємо продукти водою і готуємо, приблизно, півтори години в режимі «суп» або «гасіння» (залежить від моделі).

6. За 5 хвилин до готовності додаємо в миску спеції і лаврове листя для пікантного аромату.

7. Готовий суп розливаємо по тарілках і пригощаємо домашніх гарячим обідом. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт розсольнику з томатною пастою

Наваристий і яскравий за смаком розсольник виходить з додаванням томатної пасти. Блюдо виходить ароматним, з легкою приємною кислинкою. Спробуйте ситне блюдо для вашого домашнього обіду.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Перлову крупу заздалегідь промиваємо і заливаємо холодною водою на кілька годин. Можна на ніч.

2. Свинячі ребра укладаємо в каструлю, посипаємо їх сіллю і заливаємо водою. Варимо на слабкому вогні 30-40 хвилин.

3. В цей час подрібнюємо солоні огірки, моркву і ріпчасту цибулю.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім обсмажуємо в ньому підготовлені овочі, посоливши їх по своєму смаку.

5. Окремо підігріваємо томатну пасту зі спеціями і лавровими листами. Досить потримати продукт на помірному вогні близько 3 хвилин.

6. Повертаємося до каструлі зі свининою. Спершу додаємо в бульон перлову крупу і нарізаний кубиками картоплю. Варимо ще 30 хвилин, після додаємо овочеву піджарку і томатну пасту. Розмішуємо і знімаємо з плити.

7. Розливаємо гарячий суп по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Класичний розсольник ленінградський по технологічній карті

Знаменитий розсольник ленінградський по технологічній карті виходить в міру солоним і пікантним. Також страва підходить для дитячої кухні, незважаючи на насичений і злегка пряний смак. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Курка – 200 гр.
  • Крупа перлова – 1 ст. л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Масло вершкове – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Перлову крупу промиваємо й відварюємо до напівготовності. Залишаємо на час.

2. Відварюємо курку у воді. Отриманий бульйон проціджуємо, так як на ньому будемо готувати суп.

3. Дуже дрібно нарізаємо солоні огірки. Знімаємо шкірку за бажанням. Далі заливаємо продукт невеликою кількістю бульйону і тушкуємо в сковороді 10-15 хвилин.

4. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю і опускаємо його в бульйон. Відварюємо.

5. Розігріваємо Сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо тут терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю протягом 3-5 хвилин.

6. Відправляємо в суп огірки, морква з цибулею і перловку. Тримаємо страву на плиті до готовності картоплі.

7. Гарячий суп розливаємо по тарілках. За смаком додаємо сметану і подрібнену петрушку. Можна подавати до столу!