Розсольник Ленінградський класичний – відмінне блюдо для вашого великого сімейного обіду. Гарячий продукт виходить неймовірно ситним, наваристим і ароматним. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з п’яти покрокових рецептів з фотографіями. Порадуйте себе і ваших близьких!
Розсольник Ленінградський з перловкою — класичний рецепт
Розсольник Ленінградський з перловкою – класичний рецепт, який ідеально доповнить ваш сімейний обідній стіл. Таке гаряче блюдо виходить неймовірно ситним, ароматним і насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений в домашніх умовах!
Інгредієнти на
6 порц.
- Перлова крупа 30 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 20 гр.
- Огірок солоний 60 гр.
- Огірковий розсіл ⅓ склянки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Масло рослинне 20 мл
- Для бульйону:
- Яловичина на кістці 700 гр. (300 гр. м’якоті + 400 гр. кісток)
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Спочатку готуємо яловичий бульйон. Для економії часу це рекомендується зробити заздалегідь. Відварюємо, злегка запечені в духовці (при 180 градусах 20 хвилин), кістки близько трьох годин. Далі кладемо в бульйон м’якоть яловичини і тушкуємо ще одну годину, періодично знімаємо пінку. Потім проціджуємо бульйон через марлю в три складання.
- Приступаємо до приготування супу. Перлову крупу добре промиваємо під водою і відправляємо в каструлю з киплячим яловичим бульйоном.
- Очищаємо моркву і нарізаємо його невеликими брусочками.
- Кільцями або четвертинками розбираємо два види цибулі.
- В олії підсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.
- Очищаємо і дрібно нарізаємо картоплю. Занурюємо її в бульйон через 20 хвилин варіння перловки, так як час готовності крупи – 40 хвилин.
- Тонкими брусочками нарізаємо солоні огірки.
- Відправляємо їх в прогріту сковороду і тушкуємо пару хвилин. Перекладаємо в каструлю з вмістом.
- Вливаємо в заготовку огірковий розсіл. Варимо близько 10 хвилин, після доповнюємо сіллю і перцем.
- За 5 хвилин до готовності кладемо в суп лавровий листок і шматочки відвареної яловичини.
- Ленінградський розсольник з перловкою за класичним рецептом готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте сметаною і подавайте до столу разом з чорним хлібом!
розсольник Ленінградський з томатною пастою
розсольник Ленінградський з томатною пастою виходить дуже апетитним, ситним і насиченим смаком. Ідеальне рішення для вашого великого сімейного обіду. Готуйте живильний домашній суп з нашого перевіреного покрокового рецептом з фотографіями. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 150 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Курка на кістки – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Огірки солоні – 200 гр.
- Паста томатна – 200 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Курку добре промиваємо і заливаємо водою у великій каструлі. Ставимо на плиту.
Крок 2. Готуємо бульйон з куркою, акуратно прибираючи пінку в процесі варіння.
Крок 3. Доповнюємо заготівлю сіллю і продовжуємо варити до готовності 40 хвилин на невеликому вогні.
Крок 4. Далі готовий бульйон проціджуємо. Витягаємо куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і шкіри, і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Перлову крупу заливаємо водою 1:3 і варимо до випаровування рідини.
Крок 6. Очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними кубиками.
Крок 7. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Після доповнюємо томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 8. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 9. Заливаємо шматочки огірків водою, доводимо до кипіння і варимо після 5 хвилин.
Крок 10. Знову ставимо на плиту бульйон. Доводимо його до кипіння і додаємо картоплю, нарізану кубиками.
Крок 11. Слідом відправляємо шматочки остиглого курячого м’яса. Варимо 15 хвилин.
Крок 12. Викладаємо в суп засмажку з цибулі з томатною пастою.
Крок 13. Перекладаємо проварені солоні огірки.
Крок 14. Даємо супу закипіти і додаємо відварену перлову крупу.
Крок 15. Доповнюємо суп сіллю за смаком. Кладемо лавровий лист і подрібнений кріп. Готуємо 15 хвилин на невеликому вогні і вимикаємо плиту.
Крок 16. Яскравий і ситний розсольник Ленінградський з томатною пастою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною.
Розсольник Ленінградський з куркою
Розсольник Ленінградський з куркою – проста кулінарна ідея, яка ідеально доповнить ваш сімейний обідній стіл. Апетитне гаряче блюдо виходить неймовірно ситним, ароматним і насиченим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений в домашніх умовах!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 70 гр.
- Картопля – 4 шт.
- куряче М’ясо на кістці – 1 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для супу – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок курки на кістки заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після кипіння бульйон посолити і поперчити. Далі варимо до готовності м’яса на помірному вогні.
Крок 2. В цей час підготуємо інші інгредієнти. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Зазначене кількість перлової крупи добре промиваємо і опускаємо в готовий курячий бульйон. Варимо до м’якості крупи. Шматок курки виймаємо й даємо охолонути.
Крок 4. Очищаємо моркву, промиваємо і натираємо на тертці.
Крок 5. Дрібними кубиками розбираємо очищений ріпчасту цибулю. Овочі кладемо в каструлю.
Крок 6. Солоні огірки ріжемо на невеликі кубики. Також кладемо їх в загальну масу.
Крок 7. Розмішуємо рослинне масло з томатною пастою і опускаємо в суп. Також сюди відправляємо порізане остигле м’ясо і приправу до смаку. Готуємо 8-10 хвилин, вимикаємо плиту і даємо страві трохи настоятися.
Крок 8. Наваристий Ленінградський розсольник з куркою готовий. Його можна розливати по тарілках і пригощатися. Приємного апетиту!
Розсольник Ленінградський з яловичиною
Розсольник Ленінградський з яловичиною виходить неймовірно апетитною, ситним і яскравим смаком. Чудова ідея для вашого великого сімейного обіду. Готуйте живильний домашній суп з нашого перевіреного покрокового рецептом з фотографіями. Порадуйте себе і ваших близьких!
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 30 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яловичина – 250 гр.
- Бульйон – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Розсіл огірковий – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Овочі можна заздалегідь очистити і промити. Яловичину відварюємо у воді до одержання бульйону, після м’яса даємо охолонути.
Крок 2. Охолоджену яловичину нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Опускаємо їх у готовий бульйон і варимо близько 15 хвилин.
Крок 4. Через зазначений час додаємо в суп перлову крупу (також її можна замінити рисом – за бажанням). Солимо і перчимо страву, додаємо лавровий лист і варимо все разом 10 хвилин.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 6. Солоні огірки розбираємо дрібними кубиками.
Крок 7. В рослинному маслі обсмажуємо до м’якості цибулю з морквою. Доповнюємо овочі томатною пастою, солоними огірками і розсолом. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
Крок 8. Перекладаємо обжарку в каструлю. Сюди ж відправляємо, порізане м’ясо. Після варимо суп 10 хвилин.
Крок 9. Ситний і наваристий розсольник Ленінградський з яловичиною готовий. Розливайте його по тарілках і пригощайтеся!
Розсольник по-Ленинградски з нирками
Розсольник по-ленинградски з нирками – оригінальне домашнє блюдо для вашого ситного і смачного обіду. Наваристий суп з субпродуктів нікого не залишить байдужим. А приготувати його не складе особливої праці. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Грудинка свиняча – 500 гр.
- Вода – 5 л
- Нирки яловичі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Огірок солоний – 200 гр.
- Картопля – 0,5 кг
- Корінь петрушки або селери – 100 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Крупа перлова – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо м’ясний бульйон. Грудинку заливаємо холодною водою. Додаємо трохи цибулі, моркву і корінь селери. Доводимо до кипіння і після варимо до повної готовності, регулярно прибираючи пінку.
Крок 2. В цей час підготуємо яловичі нирки. Їх потрібно гарненько промити, очистити від плівки, жиру і замочити у воді на три години, періодично міняючи воду. Після кип’ятимо 5 хвилин, заливаємо новою водою і варимо до готовності.
Крок 3. Промиваємо перлову крупу і також відварюємо до повної готовності.
Крок 4. Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 5. Варимо огіркову соломку в невеликій кількості води 5 хвилин після кипіння.
Крок 6. Овочі, що залишилися очищаємо від шкірки і нарізаємо.
Крок 7. Підготуємо всі інгредієнти: подрібнюємо цибулю, корінь селери і моркву. Відміряємо потрібну кількість томатної пасти. У глибоку миску кладемо відварену перлову крупу.
Крок 8. Обсмажуємо моркву із селерою, після доповнюємо її томатною пастою. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
Крок 9. Окремо пасеруємо до м’якості подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 10. Нарізаємо картоплю і кладемо її в бульйон. Варимо 20 хвилин, після викладаємо всі овочі. Слідом йде перловка і нирки. Солимо все, перчимо, доповнюємо зеленню і лавровим листом. Кип’ятимо 5 хвилин і даємо настоятися.
Крок 11. Яскравий апетитний Ленінградський розсольник з нирками готовий. Можна пробувати!