Рубані курячі котлети в духовці – це більш корисний у порівнянні з жаркою на сковороді варіант улюблених усіма котлет, з нарізаного кубиками курячого м’яса. Такий рубаний фарш з’єднується зі сметаною або майонезом, доповнюється овочами, сиром і зеленню, а сполучною компонентом береться борошно або манка. Вибір рецептів великий і можна експериментувати з інгредієнтами, отримуючи блюдо з новим смаком.
Рубані котлети з курячої грудки в духовці
Для рубаних котлет в духовці, особливо для дитячого чи дієтичного меню, краще всього підходить куряча грудка, як м’ясо нежирне і без шкіри. У цьому варіанті котлет додаємо до рубленому фаршу яйце, цибулю і борошно. Страва вийде у вас ніжним і дуже соковитим.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряча грудка 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Мука 2 ст. л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник гранульований за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Інгредієнти для рубаних котлет підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Курячу грудку виберіть охолоджену.
- промийте Її холодною водою, обсушіть серветкою і гострим ножем наріжте маленькими кубиками. Нарізку м’яса перекладіть в посуд для фаршу.
- Такими ж маленькими кубиками очищену цибулину наріжте і додайте до м’яса.
- Розбийте в фарш одне куряче яйце.
- Потім до цих інгредієнтів насипте борошно і по своєму смаку сіль з гранульованим часником і чорним меленим перцем.
- Ложкою фарш добре перемішайте. Невелику форму для запікання змастіть рослинною олією. Мокрими руками сформуйте невеликі однакові котлети і викладіть у форму.
- увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть котлети 15 хвилин на одній стороні і 10 хвилин на інший. Приготовані в духовці рубані котлети з курячої грудки перекладіть на блюдо, доповніть овочами і можете накривати до столу. Приємного апетиту!
