Рулет з кабачків в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Кабачковий рулет з сирним сиром в духовці

Кабачковий рулет з сирним сиром в духовці – прекрасний варіант для закусочного частування. Ніжний рулет виходить досить ситийвим. Поки запікається кабачкова основа, приготуємо вершкову ароматну прошарок з часником і зеленню, і зекономимо час. Залишиться тільки зібрати рулет і дати йому настоятися. Блюдо виходить мега апетитним.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • очищені Кабачки – 600 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 60 гр.
  • Сир сирний – 400 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Петрушка – для прикраси.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки добре промиваємо, обтираем рушником, обрізаємо хвостики. При бажанні ми звільняємося від шкірки і нутрощів, якщо попалися грубі насіння. Потім м’якоть подрібнюємо на тертці, посипаємо сіллю і розмішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.

Крок 2. Яйця ділимо на білки і жовтки. Кабачки віджимаємо від рідини, до них додаємо жовтки, сметану і попередньо просіяне з розпушувачем борошно. Добре вимішуємо тісто. При бажанні додаємо сіль і перець. Повторно вимішуємо.

Крок 3. Білки збиваємо окремо до міцних піків і порційно вводимо в кабачкове тісто, обережно вмішуємо, щоб не втратити легкість.

Крок 4. Деко вистилаємо пергаментом і злегка промазуємо рослинним маслом. Петрушку гарненько миємо й обсушуємо. Відокремлюємо листочки від гілочок. Розкладаємо їх в хаотичному порядку за змащеного пергаменту.

Крок 5. Зверху акуратно розподіляємо тісто і вирівнюємо за допомогою лопатки. Випікаємо в прогрітій до 180° духовці 20 хвилин. Через зазначений час акуратно дістаємо корж і переносимо разом з папером на рушник. Залишаємо на півгодини.

Крок 6. Тим часом готуємо начинку, змішавши сирний сир з рубаною зеленню і подрібненим часником. Для більш гладкої консистенції пробиваємо інгредієнти занурювальним приладом. Пробуємо на смак, при необхідності досолює.

Крок 7. Промазуємо підстава ароматною начинкою і щільно згортаємо рулетом. Загортаємо у цей пергамент і прибираємо стабілізуватися на 3 години в холодильник.

Крок 8. Холодну закуску розгортаємо, викладаємо на красиве блюдо і ділимо на порції. Подаємо до столу. Приємного апетиту!