Рулетики з баклажанів – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником

Помідори добре поєднуються з сиром, часником і смаженими баклажанами. Такий варіант підходить для тих, хто стежить за вагою, і тих, кому краще вегетаріанські закуски з насиченим смаком і щільною текстурою. Щоб зробити страву більш легким, використовуйте сирні сорти сиру, наприклад, фета.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани– 2 шт.
  • Сир твердий або фета – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів видаляють кінчики з двох сторін і розрізають на слайсы, товщина яких повинна бути близько 3-4 мм.

2. Підготовлені овочі добре присипають сіллю і дають постояти близько півгодини.

3. Твердий сир перетворюють в стружку, фета – дрібно рубають в крихту, змішують з подрібненим часником і майонезом. При необхідності доводять до смаку, додатково посоливши і поперчив.

4. Слайсы баклажанів промивають, віджимають від зайвої вологи і обсмажують на олії, поки вони не придбають приємний золотистий відтінок. Зайвий жир прибирають за допомогою паперових серветок або рушники.

5. Томати нарізують тонкими кружальцями.

6. На кожен шматочок баклажана кладуть трохи сирно-часниковою начинки, потім шматочок томату і згортають в рулетик. Готову закуску потрібно потримати в холодильнику, щоб настоялася, а потім прикрасити зеленню і подавати.