Рулетики з кабачків з часником, зеленню і майонезом
Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить їх з організму.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 20-25.
Склад:
- Кабачки – 2-3 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Оцет – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо вказане в рецепті кількість кабачків. Насухо витираємо продукт і нарізаємо слайсами (вони повинні бути не більше п’яти міліметрів). Якщо нарізати товстими скибочками кабачки, вони не згорнуться в рулетики, і не будуть тримати форму.
2. Вливаємо в сковороду олію і підігріваємо його на включеній плиті пару хвилин. Акуратно викладаємо слайсы на дно сковороди і обсмажуємо до рум’яності спочатку з однієї, а потім з іншого боку.
3. Вистилаємо дно великої тарілки паперовим рушником і викладаємо на нього в ряд обсмажені скибочки. Застеляємо поверх слайсів ще один шар рушників і викладаємо на них нову порцію кабачків. Рушники вбере зайву рідину і жир.
4. Вимиваємо пучок кропу. Стряхиваем зайву рідину і нарізаємо зелень не дуже крупно. Зубчики часнику також подрібнюємо: спочатку очищаємо від лушпиння, а потім натираємо на дрібній тертці або видавлюємо через часникодавку.
5. Змішуємо інгредієнти в глибокій ємності: кріп, часник, майонез і оцет. Додаємо до маси сіль і перець за смаком. Знову все перемішуємо. Начинка для рулетиків готова.
6. Змащуємо кожен скибочку тонким шаром начинки. Формуємо рулетики і при бажанні підсолюємо їх. Блюдо викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!