Як запекти рулетики з кабачків з фаршем в духовці?
Родзинка рецепта – в начинку з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Страву подають до столу як закуску або як доповнення до гарніру.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 16.
Склад:
- Фарш свинячий – 450гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Кабачок – 2 шт.
- Сир – 70гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Кінза – 5 гілочок.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Кріп – 5 гілочок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Ретельно вимиваємо свіжі кабачки, обтираем їх рушником і нарізаємо так тонко, наскільки це можливо, скибочками, щоб потім їх можна було скрутити в рулетики. Натираємо кожен скибочку сіллю і викладаємо на тарілку. Залишаємо кабачки в спокої на 15 хвилин.
2. Викладаємо свинячий фарш в глибоку миску (він може бути як покупних, так і домашнім). Очищаємо цибулю і натираємо на тертці в кашку. Відправляємо цибулю разом з сіллю і чорним перцем до фаршу. Перемішуємо і посипаємо панірувальними сухарями.
3. Вимиваємо всю зелень – кріп, кинзу і петрушку. Дрібно нарізаємо їх і відправляємо в тарілку з фаршем. Перемішуємо інгредієнти. У нас вийшла ароматна начинка для кабачків.
4. В окрему глибоку ємність викладаємо томатну пасту. Додаємо сіль і перець в тій кількості, яке вам потрібно, і розбавляємо суміш водою. Ретельно перемішуємо.
5. Кабачки виділили рідина, стали м’якими і пластичними. Тепер ми легко скрутимо їх в рулетики. Зливаємо сік кабачків. На край кожного скибочки викладаємо невелику кількість начинки і формуємо заготовки.
6. У будь-яку за розміром і формою ємність для запікання викладаємо рулети фаршем вгору. Включаємо духовку і розігріваємо його кілька хвилин при температурі 200 градусів.
7. Рівномірно поливаємо рулетики томатною сумішшю і ставимо форму в духовку. Готуємо страву 30-35 хвилин.
8. За 5 хвилин до кінця випікання натираємо на тертці шматочок сиру. Дістаємо рулетики з духовки і посипаємо їх тертим сиром. Знову відправляємо ємність з стравою всередину духовки і тушкуємо 10 хвилин.
9. Сир на готових рулетах розплавиться і стане гарною ароматною скоринкою золотистого кольору.
Приємного апетиту!