Рулетики з кабачків – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Як запекти рулетики з кабачків з фаршем в духовці?

Родзинка рецепта – в начинку з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Страву подають до столу як закуску або як доповнення до гарніру.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Фарш свинячий – 450гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Сир – 70гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Кінза – 5 гілочок.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо свіжі кабачки, обтираем їх рушником і нарізаємо так тонко, наскільки це можливо, скибочками, щоб потім їх можна було скрутити в рулетики. Натираємо кожен скибочку сіллю і викладаємо на тарілку. Залишаємо кабачки в спокої на 15 хвилин.

2. Викладаємо свинячий фарш в глибоку миску (він може бути як покупних, так і домашнім). Очищаємо цибулю і натираємо на тертці в кашку. Відправляємо цибулю разом з сіллю і чорним перцем до фаршу. Перемішуємо і посипаємо панірувальними сухарями.

3. Вимиваємо всю зелень – кріп, кинзу і петрушку. Дрібно нарізаємо їх і відправляємо в тарілку з фаршем. Перемішуємо інгредієнти. У нас вийшла ароматна начинка для кабачків.

4. В окрему глибоку ємність викладаємо томатну пасту. Додаємо сіль і перець в тій кількості, яке вам потрібно, і розбавляємо суміш водою. Ретельно перемішуємо.

5. Кабачки виділили рідина, стали м’якими і пластичними. Тепер ми легко скрутимо їх в рулетики. Зливаємо сік кабачків. На край кожного скибочки викладаємо невелику кількість начинки і формуємо заготовки.

6. У будь-яку за розміром і формою ємність для запікання викладаємо рулети фаршем вгору. Включаємо духовку і розігріваємо його кілька хвилин при температурі 200 градусів.

7. Рівномірно поливаємо рулетики томатною сумішшю і ставимо форму в духовку. Готуємо страву 30-35 хвилин.

8. За 5 хвилин до кінця випікання натираємо на тертці шматочок сиру. Дістаємо рулетики з духовки і посипаємо їх тертим сиром. Знову відправляємо ємність з стравою всередину духовки і тушкуємо 10 хвилин.

9. Сир на готових рулетах розплавиться і стане гарною ароматною скоринкою золотистого кольору.

Приємного апетиту!