Риба, приготована в фользі, стане дуже смачним і корисним обідом або вечерею. Таке блюдо завжди виходить соковитим і ароматним, завдяки спецій і трав. Тому пропонуємо вам 10 рецептів його приготування.
Стейки з червоної риби у фользі в духовці
Стейки сьомги рясно змазують сумішшю спецій з сіллю, зверху на них кладуть кружальця лимона, після чого всі загортається в фольгу і випікається в духовці при 180 градусів 20 хвилин. Готове блюдо подається до столу з листям салату.
Інгредієнти на
2 порц.
- Сьомга 2 стейка
- Лимон ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Прованські трави за смаком
- Спеції для риби за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти рибу у фользі в духовці? В окрему ємність відправляємо сіль, чорний мелений перець, пряні трави, спеції для риби і все перемішуємо. Можна додати будь-які інші приправи за власним смаком.
- Стейки сьомги перекладаємо на аркуші фольги і рясно змащуємо їх сумішшю спецій з усіх боків.
- Половину лимона нарізаємо кружечками і викладаємо по дві штуки зверху на кожен стейк з сьомги. Можна також просто видавити лимонний сік на стейки. Завдяки йому риба вийде ніжніше.
- Далі загортаємо кожен стейк у фольгу, перекладаємо їх у жароміцну форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин.
- Готові гарячі стейки з червоної риби перекладаємо на тарілку разом з листям салату, прикрашайте їх зеленню при бажанні і подаємо до столу. Виходить дуже смачний і корисний обід. Приємного апетиту!
Як приготувати соковиту горбушу з овочами у фользі?
Маринована в майонезі горбуша викладається на фольгу, зверху на неї кладеться шматочок лайма, овочі і тертий сир. Потім все відправляється в духовку на 50-60 хвилин і подається до столу. Виходить дуже смачний, ароматний і корисний вечерю або обід.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Горбуша велика – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 0.5 склянки
- Брокколі – 400 гр.
- Овочева суміш з помідорів, перцю і цукіні – 400 гр.
- Сир Гауда – 100 гр.
- Лайм – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Перед початком приготування рибу замочуємо. Далі очищаємо луску, відрізаємо голову, хвіст, а також плавці. Потім горбушу нарізаємо шматочками приблизно 3 см завтовшки.
2. Перекладаємо шматочки риби в підходящу ємність, додаємо до неї ¾ ложки солі, спеції для риби, чорний мелений перець, майонез і все добре перемішуємо. Далі нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, відправляємо його до горбуші, ще раз перемішуємо і відправляємо в холодильник на ніч, щоб вона просочилася і стала м’якше.
3. Тепер розігріваємо духовку до 180оС. У цей час нарізаємо фольгу на такі листи, щоб в неї можна було загорнути горбушу з овочами. Викладаємо по два шматочки риби на один аркуш фольги.
4. Зверху на горбушу викладаємо тонкий лайма (бажано без шкірки, так як вона гірчить). Далі кладемо брокколі, суміш овочів і натертий на крупній тертці сир.
5. Акуратно загортаємо все у фольгу і відправляємо в попередньо розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Риба, запечена з картоплею в фользі
Посолена риба викладається на фольгу, навколо неї кладуть нарізану картоплю, перемішаний з ріпчастою цибулею і петрушкою. Далі все загортається і випікається годину при 200 градусах. Потім риба посипається тертим сиром і все готується ще 5 хвилин.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Риба – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сир – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки риби. Якщо тушка необроблена, то очищаємо її від луски і прибираємо нутрощі. Також відрізаємо голову (її можна залишити, але у такому разі обов’язково залишаємо зябра), хвіст і плавники.
2. Далі займаємося овочами. Цибулю з картоплею добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком. Петрушку промиваємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо ножем. Перекладаємо всі овочі в окрему ємність, перемішуємо і додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком.
3. Рибу з усіх боків посипаємо сіллю з перцем, а також додаємо трохи хмелі-сунелі або будь-яку іншу приправу для риби. Перекладаємо тушку на лист фольги, який перед цим змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Навколо риби викладаємо картоплю з цибулею і петрушкою.
4. Тепер загортаємо все у фольгу так, щоб під час запікання не почав витікати сік. Добре защипуємо протилежні кути, щоб вийшов компактний пакет.
5. Попередньо розігріваємо духовку до 200оС і відправляємо туди рибу з овочами на годину. Через півгодини перевертаємо пакет. Важливо, щоб шви не виявилися знизу.
6. Через деякий час дістаємо рибу з духовки, розгортаємо фольгу і посипаємо все тертим сиром. Потім відправляємо все в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився, і подаємо готову страву до столу. Приємного апетиту!
Соковита форель, запечена з сиром у фользі
Для початку риба маринується у вершках, лимонному соці і приправах 15-20 хвилин. Далі все перекладається у фольгу, заливають вершками ще раз, сбрызгивается лимонним соком, і відправляється в духовку на 30-40 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності вона посипається натертим сиром.
Час готування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Стейки форелі – 2 шт.
- Сир (пармезан і російський) – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Вершки 10% – 200 мл
Процес приготування:
1. Для початку перекладаємо стейки форелі в підходящу ємність, заливаємо їх 100 мл вершків, додаємо сіль, чорний мелений перець і приправу для риби. Потім видавлюємо трохи лимонного соку і даємо постояти при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
2. З листя фольги робимо «човники» і викладаємо туди форель. Заливаємо все 100 мл вершків, збризкуємо лимонним соком, а зверху викладаємо гілочки кропу.
3. Щільно накриваємо рибу фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку приблизно на 30-40 хвилин.
4. В цей час натираємо на дрібній тертці пармезан разом з російським сиром і перемішуємо їх.
5. За 5-10 хвилин до готовності риби, дістаємо рибу з духовки, розкриваємо і присипаємо сиром. Далі злегка прикривають форель фольгою й запікаємо до готовності. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Як запекти скумбрію з лимоном у фользі?
Підготовлена скумбрія посипається сіллю з перцем, після чого на ній робляться розрізи, в які вкладаються половинки гуртків лимона. Далі фарширується начинкою з петрушки, часнику, олії і лимонного соку. Всі запікається в фользі 40 хвилин і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Скумбрія – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо скумбрію. Розморожуємо її, видаляємо всі нутрощі, зябра, після чого ретельно промиваємо під проточною водою всередині і зовні.
2. Посипаємо скумбрію зовні і всередині сіллю і чорним меленим перцем за смаком. На одному з боків робимо три надрізи вглиб і навскоси, в кожен з яких кладемо по половині гуртка лимона.
3. Тепер готуємо начинку. Петрушку добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, відокремлюємо від стебел і дрібно рубаємо ножем.
4. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо. Далі беремо відповідну ємність, відправляємо туди нарізану зелень, часник, рослинне масло, видавлюємо сік половини лимона, додаємо сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо.
5. Перекладаємо скумбрію на лист фольги і фаршируємо її готовою начинкою.
6. Тепер загортаємо рибу у фольгу, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 30 хвилин. Після цього розгортаємо фольгу і запікаємо все ще 5-10 хвилин.
7. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або гарніром. Приємного апетиту!
Як смачно приготувати щуку у фользі?
Щука фарширована лимоном і розмарином, викладається на подушку з ріпчастої цибулі, сбрызгивается оливковою олією, загортається в фольгу і випікається протягом півгодини. Виходить дуже смачне і корисне блюдо.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Щука – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік лимона – 2-3 ст. л.
- Розмарин свіжий – 3 гілочки.
- Масло оливкова – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо щуку. Очищаємо її від луски, видаляємо зябра, розрізаємо черево і виймаємо серединку. Також при бажанні можна відрізати голову. Добре промиваємо рибу під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і збризкуємо соком половини лимона. Якщо є час, то даємо їй промаринуватися близько 20 хвилин, щоб пішов специфічний запах.
2. На столі розстилаємо два шари фольги і викладаємо на них, нарізану кільцями ріпчасту цибулю у вигляді подушки, на яку ми потім викладемо рибу.
3. Лимон нарізаємо півкільцями, а розмарин поділяємо на гілочки. Щуку натираємо з двох сторін сіллю з чорним меленим перцем і кладемо всередину пару шматочків лимона і гілочок розмарину.
4. Тепер перекладаємо рибу на подушку з лука, а з боків викладаємо залишився лимон з розмарином. Потім збризкуємо все оливковою олією. Далі збираємо краї фольги, притискаємо їх не занадто щільно до щуки і загортаємо в якусь подобу конверта. Перекладаємо його на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин.
5. При бажанні, можна по тому необхідний час розгорнути фольгу, включити в духовці режим гриля або конвекції і запікати рибу ще 5-8 хвилин, щоб на ній утворилася рум’яна кірочка.
6. Готову страву подаємо до столу прямо у фользі разом зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Як запекти річкову рибу у фользі
Замаринована риба викладається на «подушку» з тонко нарізаної картоплі, потім все сбрызгивается рослинним маслом, закривається фольгою і поставити в духовку на 40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності фольга розкривається, щоб риба підрум’янилася.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Короп – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кріп сушений – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо рибу. Видаляємо у неї нутрощі і зябра. Далі натираємо її сіллю, спеціями для риби, і сушеним кропом. Поки короп маринується, картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками. При бажанні, рибу можна також запекти з цибулею, морквою або іншими овочами.
2. Деко застеляємо листом фольги, який змащуємо столовою ложкою рослинного масла. Далі викладаємо тонко нарізану картоплю і зверху на нього кладемо карпа. Потім всі збризкуємо другою ложкою олії.
3. Добре пакуємо все у фольгу, щоб звідти не витікав сік. Шви повинні опинитися нагорі.
4. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і відправляємо туди рибу приблизно на 40 хвилин. При бажанні, за 10-15 хвилин до готовності можна обережно розкрити фольгу, щоб верх карпа підрум’янився. Для цього змащуємо його утворився соком за допомогою силіконової пензлика. Можна також змастити рибу майонезом на етапі маринування.
5. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як запекти дорадо з лимоном у фользі?
Дорадо натирається сіллю зовні і всередині, після чого перекладається на нарізаний лимон з цибулею. Далі всередину риби кладеться лимон з розмарином, всі загортається в фольгу і запікається в духовці приблизно 40 хвилин при 200 градусах. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції – 2.
Склад:
- Дорадо – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Розмарин – 2-3 гілочки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями. Лимон нарізаємо тонкими кружечками. Далі беремо аркуш фольги і в один ряд викладаємо ¼ частина нарізаного лука. Зверху на нього викладаємо 2-3 скибочки лимона.
2. Дорадо очищаємо і видаляємо зябра. Далі розрізаємо черевну порожнину і прибираємо всі нутрощі. Потім добре промиваємо рибу під холодною водою і витираємо, паперовими рушниками. Тепер натираємо її всередині і зовні сіллю, викладаємо на подушку з лука з лимоном і присипаємо все чорним меленим перцем.
3. Всередину дорадо кладемо гілочку розмарину і один гурток лимона.
4. Далі знову викладаємо цибулю (приблизно третю частину) і лимон.
5. Щільно загортаємо рибу у фольгу, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 о с духовку на 20-25 хвилин.
6. Через це час розкриваємо фольгу і продовжуємо запікати дорадо ще близько 10-15 хвилин, щоб вона підрум’янилася зверху.
7. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Смачний короп у сметані, запечений у фользі
Всередину розділеного карпа закладається начинка з моркви, петрушки, цибулі, часнику, солі, перцю і сметани. Далі він перекладається на подушку з лука, змащується залишками сметани, загортається в фольгу і випікається протягом години. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Короп – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сметана – 6 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Петрушка свіжа – 4 гілочки.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки карпа. Очищаємо його від луски, видаляємо зябра, а також всі нутрощі. Далі добре промиваємо під проточною водою. Тепер беремо ніж і робимо на рибі поздовжні надрізи з двох сторін. Потім збризкуємо карпа лимонним соком зовні і всередині, після чого натираємо сіллю з чорним меленим перцем.
2. Далі готуємо начинку. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Промиту петрушку дрібно рубаємо ножем. Ріпчасту цибулю очищаємо і один з них нарізаємо пір’ям, а другий – кільцями (його використовуємо для подушки). Перекладаємо овочі в підходящу ємність.
3. В окремій ємності збиваємо сметану з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненим часником. Трохи менше половини отриманого соусу відправляємо до овочів і добре перемішуємо.
4. Отриманою начинкою фаршируємо черево карпа. Лист фольги змащуємо олією і викладаємо туди цибульні кільця.
5. Зверху на цибулю викладаємо карпа і змащуємо його рештою сметанним соусом.
6. Накриваємо рибу іншим листом фольги і щільно згортаємо її по краях. Перекладаємо коропа на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 190оС духовку на 1 годину. За 20 хвилин до готовності знімаємо верхній шар фольги, щоб риба зарум’янилася.
7. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Філе минтая у фользі в духовці
Філе минтая викладається на фольгу, натирається сіль з усіх боків і на нього викладається нарізаний часник, імбир, часточки лимона і подрібнена петрушка. Далі все загортається в фольгу і випікається протягом 30-35 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе минтая – 500 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Петрушка свіжа – 5 гілочок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Лимон добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими часточками. Корінь імбиру очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками або соломкою. Також дрібно нарізаємо часник і петрушку.
2. Розморожуємо філе минтая при кімнатній температурі, після чого перекладаємо його на фольгу. Далі натираємо рибу сіллю з усіх боків, а зверху викладаємо шматочки імбиру і часнику.
3. Тепер викладаємо по всій поверхні риби часточки лимона і дрібно нарізану петрушку.
4. Далі добре все загортаємо у фольгу, щоб шов виявився зверху. Так звідти не буде витікати сік під час приготування. Потім перекладаємо минтай на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин. Через це час, розгортаємо фольгу і запікаємо рибу ще 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.
5. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!