Філе минтая у фользі в духовці
Філе минтая викладається на фольгу, натирається сіль з усіх боків і на нього викладається нарізаний часник, імбир, часточки лимона і подрібнена петрушка. Далі все загортається в фольгу і випікається протягом 30-35 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе минтая – 500 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Петрушка свіжа – 5 гілочок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Лимон добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими часточками. Корінь імбиру очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками або соломкою. Також дрібно нарізаємо часник і петрушку.
2. Розморожуємо філе минтая при кімнатній температурі, після чого перекладаємо його на фольгу. Далі натираємо рибу сіллю з усіх боків, а зверху викладаємо шматочки імбиру і часнику.
3. Тепер викладаємо по всій поверхні риби часточки лимона і дрібно нарізану петрушку.
4. Далі добре все загортаємо у фольгу, щоб шов виявився зверху. Так звідти не буде витікати сік під час приготування. Потім перекладаємо минтай на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин. Через це час, розгортаємо фольгу і запікаємо рибу ще 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.
5. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!