Риба у фользі в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Філе минтая у фользі в духовці

Філе минтая викладається на фольгу, натирається сіль з усіх боків і на нього викладається нарізаний часник, імбир, часточки лимона і подрібнена петрушка. Далі все загортається в фольгу і випікається протягом 30-35 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе минтая – 500 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Петрушка свіжа – 5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Лимон добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими часточками. Корінь імбиру очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками або соломкою. Також дрібно нарізаємо часник і петрушку.

2. Розморожуємо філе минтая при кімнатній температурі, після чого перекладаємо його на фольгу. Далі натираємо рибу сіллю з усіх боків, а зверху викладаємо шматочки імбиру і часнику.

3. Тепер викладаємо по всій поверхні риби часточки лимона і дрібно нарізану петрушку.

4. Далі добре все загортаємо у фольгу, щоб шов виявився зверху. Так звідти не буде витікати сік під час приготування. Потім перекладаємо минтай на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 20 хвилин. Через це час, розгортаємо фольгу і запікаємо рибу ще 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.

5. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!