Ніжна тріска в духовці з овочами
Блюдо вважається дієтичним, так як містить невелику кількість калорій на 100 грамів продукту. Крім того, м’ясо тріски стає сухуватим при запіканні, тому радимо вам використовувати соуси і маринади, щоб цього не допустити.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Філе тріски – 650 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- знежирена Сметана – 100 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо одну з цибулин і позбавляє її від лушпиння. Розрізаємо навпіл і подрібнюємо шматочками у вигляді півкілець. Викладаємо цибулю рівномірно на дно форми для запікання. Солимо і перчимо шар за смаком. Робимо цей крок після укладання кожного шару.
2. Філе тріски промиваємо холодною водою і обтираем паперовим рушником, вбираючи зайву вологу. Нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Підсолюємо і присмачую перцем. Викладаємо тріску поверх лука.
3. Підготуємо соус для риби. Для цього викладаємо сметану в глибоку ємність, а потім додаємо до неї часник і зелень. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння і подрібнити, а петрушку і кріп промити і нарізати. Перемішуємо інгредієнти. Розподіляємо соус по всій поверхні рибних шматочків.
4. Промиваємо свіжі помідори. Обтираем їх кухонним рушником насухо і нарізаємо тонкими кружальцями. Перед нарізкою видаляємо всі щільні місця (місця кріплення плодоніжок). Викладаємо з них наступний шар страви.
5. Тепер очищаємо від лушпиння другу цибулину і також нарізаємо її півкільцями або кільцями. Розподіляємо цибулю по поверхні томатів.
6. І останній, завершальний шар – сир. Його натираємо на крупній тертці. Посипаємо блюдо.
7. Встановлюємо температуру 180 (190) градусів при розігріві духової шафи. Ставимо страву всередину через кілька хвилин і запікаємо рибу з овочами і соусом 25 хвилин.
Приємного апетиту!