Пиріг зі свіжої риби в домашніх умовах
Яскравий за смаком рибний пиріг виходить з додаванням свіжої риби. Таке частування прекрасно різноманітить ваше домашнє меню. Скористайтеся простим рецептом, щоб порадувати своїх рідних.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Риба – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Вода – 750 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Борошно житнє – 2 склянки
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Вливаємо в зручну миску теплу воду.
2. Додаємо сюди півтори ложки солі.
3. Після додаємо цукор.
4. Приєднуємо сухі дріжджі.
5. Слідом вливаємо олію.
6. Просіваємо спочатку пшеничне борошно.
7. Потім житнє.
8. Починаємо вимішувати тісто.
9. Замішуємо довгий час, поки не доб’ємося однорідності.
10. Залишаємо тісто на час для расслойки.
11. Готове тісто розминаємо руками і ділимо на дві частини.
12. Першу частину розкачуємо і кладемо у форму для випікання, вистелену пергаментом.
13. Гарненько промиваємо рибу.
14. Зрізаємо з неї плавники і видаляємо кістку.
15. Підготовлений продукт ріжемо невеликими шматочками.
16. Розподіляємо рибу по заготівлі з тіста.
17. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
18. Кладемо цибулю на рибу.
19. Посипаємо залишилася сіллю.
20. Також додаємо і мелений перець.
21. Закриваємо начинку другою половиною тіста.
22. Поверхню можна змастити рослинним маслом.
23. Робимо невеликі надрізи, щоб начинка швидше пропеклась.
24. Готуємо страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.
25. Рум’яний пиріг витягаємо з форми і даємо йому трохи охолонути.
26. Готово! Діліть на порції і подавайте до столу.