Як смачно запекти курку з рисом і грибами в духовці?
Курка, запечена з апетитною начинкою, — відмінний варіант для гарячого святкового столу. Спробуйте рецепт з рисом та грибами для вашого меню.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Рис – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В окремій невеличкій посудині змішуємо олію, сіль і паприку.
2. Далі промиваємо курку, сушимо її і ретельно натираємо приготованою сумішшю.
Чистимо цибулю й ріжемо його будь-яким зручним способом, але не дуже крупно.
3. Гриби миємо й нарізаємо кубиками.
4. Рис промиваємо і окремо відварюємо в каструлі до напівготовності.
5. У сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.
6. Окремо обсмажуємо печериці.
7. Цибулю і гриби з’єднуємо. Додаємо до них рис і ставимо сковороду з вмістом на слабкий вогонь.
8. Розмішуємо начинку, солимо її за смаком і готуємо 3-4 хвилини.
9. Фаршируємо курку начинкою з рису і грибів. Отвір закриваємо зубочисткою.
10. Пов’язуємо ноги курки ниткою або шматочком, відрізаним від рукава.
11. Підготовлений продукт відправляємо в рукав, зав’язуємо і кладемо на деко.
12. Випікаємо страва не менше 1 години при температурі 200 градусів.
13. Гарячу рум’яну курку з начинкою викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу. Готово!