Рис з куркою в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Як смачно запекти курку з рисом і грибами в духовці?

Курка, запечена з апетитною начинкою, — відмінний варіант для гарячого святкового столу. Спробуйте рецепт з рисом та грибами для вашого меню.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В окремій невеличкій посудині змішуємо олію, сіль і паприку.

2. Далі промиваємо курку, сушимо її і ретельно натираємо приготованою сумішшю.
Чистимо цибулю й ріжемо його будь-яким зручним способом, але не дуже крупно.

3. Гриби миємо й нарізаємо кубиками.

4. Рис промиваємо і окремо відварюємо в каструлі до напівготовності.

5. У сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.

6. Окремо обсмажуємо печериці.

7. Цибулю і гриби з’єднуємо. Додаємо до них рис і ставимо сковороду з вмістом на слабкий вогонь.

8. Розмішуємо начинку, солимо її за смаком і готуємо 3-4 хвилини.

9. Фаршируємо курку начинкою з рису і грибів. Отвір закриваємо зубочисткою.

10. Пов’язуємо ноги курки ниткою або шматочком, відрізаним від рукава.

11. Підготовлений продукт відправляємо в рукав, зав’язуємо і кладемо на деко.

12. Випікаємо страва не менше 1 години при температурі 200 градусів.

13. Гарячу рум’яну курку з начинкою викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу. Готово!