Рисова запіканка – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

ПП рисова запіканка в духовці

збиваються Міксером яйця з цукром, сметаною і сиром. Потім туди додається відварений рис, все добре перемішується і перекладається форму і запікається 30-40 хвилин. Готова запіканка змащують вершковим маслом, посипається корицею і подається до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сир – 450 гр.
  • Рис відварний – 250 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1-2 ст. л
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них ванільний цукор разом з звичайним цукром, і збиваємо все за допомогою міксера, до отримання пишної маси.

2. Далі додаємо в яєчну суміш сир і сметану. Все добре збиваємо на високій швидкості міксера, поки не розійдуться грудки сиру.

3. Тепер відправляємо в сирну масу рис, який ми попередньо відварюємо, і ретельно все перемішуємо ложкою.

4. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла і викладаємо туди сирно-рисову масу. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 30-40 хвилин.

5. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку, змащуємо вершковим маслом і присипаємо меленою корицею. Далі розрізаємо на порційні шматочки, при бажанні поливаємо варенням, медом або сметаною і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!