ПП рисова запіканка в духовці
збиваються Міксером яйця з цукром, сметаною і сиром. Потім туди додається відварений рис, все добре перемішується і перекладається форму і запікається 30-40 хвилин. Готова запіканка змащують вершковим маслом, посипається корицею і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Сир – 450 гр.
- Рис відварний – 250 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1-2 ст. л
- Цукор ванільний – за смаком.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них ванільний цукор разом з звичайним цукром, і збиваємо все за допомогою міксера, до отримання пишної маси.
2. Далі додаємо в яєчну суміш сир і сметану. Все добре збиваємо на високій швидкості міксера, поки не розійдуться грудки сиру.
3. Тепер відправляємо в сирну масу рис, який ми попередньо відварюємо, і ретельно все перемішуємо ложкою.
4. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла і викладаємо туди сирно-рисову масу. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 30-40 хвилин.
5. Готової запіканці даємо трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку, змащуємо вершковим маслом і присипаємо меленою корицею. Далі розрізаємо на порційні шматочки, при бажанні поливаємо варенням, медом або сметаною і подаємо до столу з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!