Сабурани з сиром
Сабурани з сиром – це ситний пиріг, в начинку якого також входить велика кількість сиру. Проте головною «родзинкою» все одно виступає тісто, яке ми будемо готувати в домашніх умовах і відварювати, перш ніж зібрати страву і відправити його в духовку.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 330 гр.
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
- Вода – 1/3 склянки
- Яйця – 3 шт.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Сулугуні – 700 гр.
- Масло – для змазування.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста в робочу ємність розбиваємо яйця і вливаємо розтоплене вершкове масло і воду. Поступово вводимо просіяне борошно і починаємо заміс.
Крок 2. Вимішуємо тісто, яке легко відходить від рук і посуду. Накриваємо грудку рушником або загорнути в плівку і даємо полежати близько 30 хвилин.
Крок 3. Через півгодини поділяємо тісто на 5 шматків (один повинен бути трохи більше за інших), розгортаємо в максимально тонкі коржі.
Крок 4. Кожну заготовку на хвилину закидаємо в окріп, а потім швидко шумівкою переносимо в ємність з крижаною водою. Витираємо зайву вологу.
Крок 5. Формочку для запікання вистилаємо пергаментом або присмачую вершковим маслом, дно закриваємо самим великим пластом так, щоб краї виходила за борти. Кулінарної пензлем змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо частину натертого сиру і сиру. Начинку прикриваємо другим коржем і повторюємо маніпуляцію.
Крок 6. Останній шар накриваємо вільними краями, випікаємо 30 хвилин (15 хвилин при 200 градусах в режимі конвекції, а після при 180 вже без роботи вентилятора).
Крок 7. Соковитий і апетитний пиріг нарізаємо і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!