Салат Дунайський на зиму класичний – 4 рецепти з покроковими фото

Дунайський салат — популярна заготівля на зиму. Блюдо складається з різноманітних сезонних овочів. Таке частування стане яскравою закускою на домашньому столі. Воно відрізняється апетитним ароматом і яскравим смаком. Готуйте продукт за перевіреними рецептами з невеликої збірки з покроковими фото.

Класичний рецепт Дунайського салату на зиму

Ніжний і соковитий Дунайський салат готують з різноманітних овочів. Оцініть простий класичний рецепт для тривалого зберігання на зиму. Додайте у ваше повсякденне меню яскравих фарб.

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідор 3 кг
  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сіль 100 гр.
  • Оцет 120 мл
  • Масло рослинне 200 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Дунайський на зиму за класичним рецептом? Очищаємо і промиваємо необхідні овочі для салату.
  2. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо ножем.
  3. Подрібнюємо помідори ножем або за допомогою м’ясорубки.
  4. Перемелюємо і ріпчасту цибулю.
  5. Моркву натираємо на дрібну тертку.
  6. Солодкі перці ріжемо невеликими шматочками.
  7. Всі інгредієнти з’єднуємо в загальній посуді. Доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Розмішуємо заготівлю, даємо їй постояти 1 годину, а після тушкуємо 20-30 хвилин на вогні.
  8. Розкладаємо класичний салат Дунайський за простерилизованным скляним банкам, закриваємо їх стерилізованої кришкою, остуджуємо і забирає на зберігання.

Салат Дунайський на зиму без стерилізації

Швидкий і простий спосіб приготувати яскравий Дунайський салат на зиму – без стерилізації. Частування з’єднуємо в собі різноманітність яскравим овочів. Подавайте його як закуску до основних страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Есенція оцтова – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Очищену моркву натираємо на середній тертці.

2. На невеликі шматочки розбираємо болгарські перці.

3. Ріпчасту цибулю ріжемо крупно. Можна просто розділити на кілька частин.

4. На четвертинки ділимо помідори.

5. Вимішуємо всі підготовлені продукти у великій каструлі. Заправляємо їх спеціями, оцтовою есенцією та олією. Розмішуємо і тушкуємо на помірному вогні близько 30 хвилин.

6. Овочеве частування готово! Розподіляйте салат з простерилизованным і сухим банкам. Закривайте їх стерилізованими кришками, охолоджуйте і забирайте на зберігання.

Як приготувати салат Дунайський з капустою на зиму?

Хрусткий і соковитий Дунайський салат на зиму виходить з додаванням білокачанної капусти. Порадуйте себе взимку яскравими літніми фарбами в банку. Оцініть просту і смачну кулінарну ідею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Помідор – 100 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет – 40 мл
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі. Помідори ділимо на часточки середнього розміру, а моркву натираємо на крупній тертці.

2. Подрібнюємо болгарський перець з часником.

3. Білокачанну капусту шаткуємо тонкою соломкою.

4. Ріпчасту цибулю ділимо на півкільця, а огірки на невеликі смуги.

5. З’єднуємо всі продукти в загальній каструлі. Розминаємо масу руками до виділення соку.

6. Додаємо в заготовку сіль.

7. Далі всипаємо цукор.

8. Поливаємо вміст рослинним маслом.

9. Тушкуємо частування на повільному вогні близько 25 хвилин. У процесі, помішуємо салат і в кінці доповнюємо його оцтом.

10. Готовий салат перекладаємо в стерилізовану скляну банку.

11. Закриваємо тару стерилізованої кришкою, остуджуємо і забирає на зберігання.

Салат Дунайський з зеленими помідорами на зиму

Особливий яскравий смак Дунайському салату надають соковиті зелені помідори. Домашнє частування зручно заготовлювати на зиму в скляних банках. Подавайте його до обіднього столу або під час швидкого перекусу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідор зелений – 1 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву від шкірки, після чого продукт ріжемо кружальцями. Занадто великі плоди можна розділити на половинки.

2. Відправляємо овоч в каструлю з олією. Сюди ж додаємо тонкі кружальця цибулі.

3. Слідом викладаємо нарізані перці. Посипаємо продукти сіллю і цукром, розмішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин.

4. Далі додаємо тонкі кола зелених помідорів. Залишаємо на плиті зі слабким вогнем на 30 хвилин. Часом помішуємо і в кінці вливаємо оцет.

5. Через деякий час салат гарненько увариться і пустить багато соку. Розкладайте його за простерилизованным скляним банкам і закривайте їх стерилізованими кришками. Готово!