Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами
Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати апетитний салат на нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Смачне частування порадує поживними властивостями та оригінальною подачею.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Купка куряча – 300 гр.
- Гриби мариновані – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Майонез – 80 гр.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Олія – для смаження.
- Укроп – 1 ст.л.
- Салат Романо – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки та натираємо її на тертці для корейської моркви. Викладаємо в сковороду з олією та обсмажуємо до золотистого відтінку.
Крок 2. Обсмажену картоплю викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву олію. Солимо за смаком.
Крок 3. Відварюємо курячі грудки, остуджуємо її і розбираємо на волокна.
Крок 4. До курки відправляємо подрібнені мариновані гриби.
Крок 5. Відварені яйця очищаємо та поділяємо на білки та жовтки. Білки натираємо на тертці та викладаємо у заготовку з куркою та грибами. Солимо заготовку, перчимо та поливаємо майонезом. Перемішуємо до однорідності.
Крок 6. Яєчні жовтки добре розминаємо вилкою.
Крок 7. До жовтків відправляємо тертий плавлений сир та подрібнений часник. Сюди ж викладаємо дрібно посічений кріп.
Крок 8. Вливаємо трохи майонезу і добре все перемішуємо.
Крок 9. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки у вигляді яєць.
Крок 10. Починаємо формувати блюдо. На плоску тарілку викладаємо листя салату. Тут же розміщуємо підготовлений салат із курки та грибів.
Крок 11. Обсипають заготовку золотистою картопляною соломкою. По центру робимо поглиблення для наших кульок.
Крок 12. Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами готовий. Подавайте до столу!